Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:22
missa03
Abone

Sürekli namazda istemeyerek yanlışlar yapmak

Sürekli namazda istemeyerek yanlışlar yapmak

Kayıtsız Üye
As-Salamu Alaikum
Iki senedir namaz kılıyorum, ilk senede arada sırada video yardımı ile kılmıştım ve bir kaç aydan beri beş vakit namaz kilmaya başladım ve önceden namazda yaptıklarım hataları fark ettım ve pişman oldum, kendimi kötü kul gibi hissettim
Hala her namaz kildiğimde bir şeyi unutuyorum yada kafam dağılıyor abdest alırken

Okudunuz mu?  Kız çocukları kaç yaşından itibaren örtünmeleri gerekir?

Mesela takılı kalıyorum eteğimden secdeden kalkarken yada sure’leri okurken doğru okuyayım diye çok ona odaklanıyorum ve zevk almayı unutuyorum namazdan
Diyorum kendi kendime: yine yanlış yaptım çok kötü bir kul’um nasıl yine unuturum ciddiye almıyorum namazı vs.

Namaz kılmakdan korkuyorum artık yine yanlış yapcam diye
Ne yapmam lazım lütfen yardım edin

Okudunuz mu?  Hz. Adem zamanında üreme

Yorum: Sürekli namazda istemeyerek yanlışlar yapmak

bbgbbg
Ve aleyküm esselam.
Namaz kılarken zaten surelere odaklanmanız kötü değildir.Ama türkçe manalarını öğrenim okuduğunuz surelerin.Sureleri okurken aklınızdan onları düşünürseniz Allah’ın izniyle namazda huşuyu sağlamanıza yardımcı olur.
Bu doğru okumaya takma konusunda bende bir ara harfleri doğru çıkarmak için uğraşırken namaza konsantre olamadığımı fark ettim.O yüzden anlıyabiliyorum sizi biraz.Yani namazda önemli olan Allah’ın(azze ve celle) rızasını kazanmaktır.Kalben huşuyu sağlayabilmektir.O yüzden vesveseye kapılmayın.Sizinki çok fazla vesvese durumuna gelmiş.Namazdan kılmadan önce yine hata yaparım diye kaygılanmanız bu vesveselerden dolayı.Derhal bu düşünceyi bırakın.Namazlarda elinizden geldiğince kıraate dikkat edin ama önemli olanın huşu ile namaz kılmak olduğunu unutmayın.Zaten hiç kimse namazınız kabul olmadı vs. diyemez ancak bir hata yaparsanız (namazın farzı olan kısımlar hariç) namazınız sahih yani doğru olmadı denir.Bunun nedeni ise namazın kabul Allah(cc) bilir.Buna karışamayız.Namazlarımızı kabul edecek olan Allah’tır(cc) O yüzden bu tarz şeylere çok takmayıp Allah(azze ve celle) rızası için namaz kılmaya devam edin.

Okudunuz mu?  Tövbe ederken tüm günahlar için edilir mi ?

Yorum: Sürekli namazda istemeyerek yanlışlar yapmak

Kayıtsız Üye
Sakın namaz kılmaktan korkma. Vesvese hepimizde vardır belki de namazımızı değerli kılanda budur bilemem. Ya hatanı anlayıp hayıflanman ve bunu düzeltmeye uğraşman, namazın akabinde özür secdesi yapman Allah ın çok hoşuna gidiyorsa !!! Ya bu yüzden hata yapıyorsan !!! Amaç Allah ın rızasını kazanmak değilmi 🙂 Bence korkma hatalarına rağmen içinde bir çok güzellik vardır o namazın.

Okudunuz mu?  Livata yapanlar af ediliyor mu?

namazda istemeyerek hata yapmak

Bu kategoride yer alan Ayet ve sure sonlarında tenvinde iki üstünde nasıl durulması gerek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli namazda istemeyerek yanlışlar yapmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.