Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:46
Gusul
Yönetici

Meni mezi bulaşan kıyafet

Meni mezi bulaşan kıyafet

Kayıtsız Üye
meni mezi bulaşan kıyafetleri yıkama imkanımız olmadı yıkayamadık ne olur? benim bu konuda çok takıntım var. yıkatmadıgım zamanda yok şuna bulaştı yok buna bulaştı diye zincir uzayıp gidiyor elbise yıkatmaktan bıktım usandım yardımcı olursanız sevinirim


Cevap: meni mezi bulaşan kıyafet

Galus
Meni veya mezinin bulaştığı yerleri yıkamanız gereklidir.

Okudunuz mu?  Kızların masturmasyon yapması günah mı? Bu yüzden yıkanmak gerekir mi?

Hanefilere göre meni pis sayılır, bedene veya elbiseye bulaşması halinde suyla yıkanması gerekir. Eğer kurumuşsa ovalamak suretiyle de temizlenmiş sayılır. Ancak Ebû Hanife’ye göre, kuru menîye, yeniden su isabet eder ve ıslanırsa pisliği geri döner.

İmam Şafiî ve Ahmed b. Hanbel’e göre, menî temizdir. Diğer yandan İmam Mâlik ve Züfer meniyi pis kabul etmekle birlikte, kuru meninin ovmak yoluyla temizlenemeyeceği görüşünü savunurlar.

Okudunuz mu?  Kirpikteki çapak abdest

Meziden dolayı gusül yapmak, yıkanmak gerekmez. Ancak mezi abdesti bozar. Bunun için abdesti yenilemek gerekir.

Hadislerde de işâret edildiği gibi, mezinin bulaştığı yerleri yıkamak icâb eder. Çünkü mezi necistir (İbnul-Humâm, Şerhu Fethil-Kadir, Mısır 1315, I, 46; Vehbe ez-Zuheylî, el Fıkhul-İslâmî ve Edilletuhu, Dımaşk 1989, I, 368).

Okudunuz mu?  Adetliyken cünüp olunursa gusül gerekir mi

Meziden dolayı gusül yapmak, yıkanmak gerekmez. Ancak mezi abdesti bozar. Bunun için abdesti yenilemek gerekir.


Mezinin Bulaşma Vesvesesi

darkdayss
Selamün Aleyküm
geçenlerde uyandığımda iç çamaşırımda ıslaklık hissettim ardından tuvalete gittim iç çamaşırında bir iki damla şeklinde mezi vardı yatağıma yeniden uzandım ama o anda diz kapağımın arka kısmında bir ıslaklık hissettim ama mezi nin oraya kadar gideceğine ihtimal vermediğim için önemsemedim daha sonra diz kapağımın arka kısmının dediği yere ayağımı bastım ve evim içinde yürüdüm banyoya girip çıktıktan sonra kafama takıldı ya diz kapağımın arka kısmına kadar mezi düştüyse ve benim ayağımı bastığım yere de bulaştıysa O zaman ayağıma da bulaşmıştır ve ben evin içinde ayağımı yıkamadan yürüdüm

Okudunuz mu?  Masturbasyon yaptıktan sonra boşalmayı engelliyorum meni akarsa gusül bozulur mu ?

Meni Bulaşan Yer

Kayıtsız Üye
Oncelikle selamun aleykum.ben uydum seytana ve istimna ettim ve sonra evde kullanilan havluya boşaldim ve onu kirli sepetine attim.o zamanlar abim memlekete gelmisti ve baya yikanacak sey vardi ve o havlu sepette 1 hafta bekledi ve meni kurumuştur heralde sonra annem o havluyuda alip diğer kiyafetlerle falan camasir makinasina atmis.ve su an yikaniyor o ciktiginda normal olarak havluyu kulanablecek miyim(sonucta havluyla elimizi yuzumuzu siliyoz) normal yikamada meni kurumasina ragmen o havlu temizlenir mi ve annem o camasirlari makinaya attiktan sonra elini yikamamistir heralde icimden bir ses ya annemin eli meniye degerse annemin eli kirlenir mi sonra baska yerlerr dokunduysa oralar kirlenmis midir gibi vesveseler geliyor yardim edin lutfen. Bu arada okb hastasiyim meniyle alakali çok fazla vesvesem var yok oraya deydiyse suraya deydiyse gusulde tam yikanamadiysam gibi bunlada alakali küçük bir oneri yazar misinuz. Bide bunu okuyanlar su an istimnayla savasiyorum yapmamak için bir küçük dua ederseniz çok sevinirim.

Okudunuz mu?  İhtilam olduğumu nasıl anlarım

meninin elbiseye bulaşması, mezi elbiseye bulaşırsa, mezi elbise

Bu kategoride yer alan Tırnak cilası abdest geçirir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni mezi bulaşan kıyafet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.