Anasayfa
19 Mart 2023, 17:54
sizden0
Abone

Kızıma Huzeyme İsmini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum?

Kızıma Huzeyme İsmini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum?

mahidevran
ben kızıma huzeyme ismini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum Allah rızası için yardımcı olursanız çok sevinirim Allah hepinizden razı olsun sizlerin ve tüm mümin kardeşlerimin kandili mübarek olsun Allah cümlemizin dualarını kabul etsin inşAllah

Okudunuz mu?  Vesveseden Kurtulmak İçin Namaz Kılmak Gerekir Mi

Cevap: kızıma huzeyme ismini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum Allah rızası için yardımcı olursanız çok sevin

imam
isimlerin anlamı :hüzeyme isminin anlamını bulamadım

Müminlerin annesi…İsmi Zeyneb. Lakabı Ümmül-Mesakin fakirler anası.İlk evliliği Abdullah Ibn-i cuhuş ile olmuş. Hicretin 3. yılında Uhud gazasında beyi şahit olunca, aynı sene Resulullah ile nikahlanlandı. Ancak bu birliktelik üç ay sürdü. ahiret seferine çıktı. Hz.Zeyneb, Hz.Haticeden sonra Resulullahın hayatta iken vefat eden ilk hanımıdır. Vefat ettikleri zaman, 30 yaşlarındaydı. Cenaze namazını bizzat Zatı Risaletpenahileri kıldırdı. Bakıy mezarlığına defnedildi. Gerek Cahilliye, gerekse İslami dönmede fakirlere çok acıdığı, onlara karşı merhametlive şefkatli davrandığı, karınlarını doyurup sadaka verdiği için Ümmül-Mesakin diye isimlendirilmişti İslamın belki de hicretin üçüncü yılından itibaren yayılmasında oynadığı küçümsenmeyecek bir rolü bulunmaktadır. Hz.Zeynebin kabilesi Amir b.Sasa, o dönem Arabistanın en kuvvetli kabilelerinden biri idi. Bu kabilenin İslam ile olan münasebetleri, hicretinüçüncü senesinde, müslüman tebliğcilerin şehit edilmesi edilmesi ve bilahere bu kabileden iki müslümanın bir müslüman tarafından islamı kabul ettiklerini bilmeden öldürülmesi üzerine acıklı bir şekilde bozulmuştu. Bu büyük kabilenin İslama karşı taşıdığı düşmanlığın devam etmemesi için bir şeyler yapmak gerekiyordu. Bu sebeple daha önve evlenip, dul kamış olan ve menvi tesiri herkes tarafından kabul edilen Zeyneble evlenen Resulullah bu düşmanlığı ortadan kaldırmayı hedeflemişti. Böylece o kabilenin, islama karşı olan kin ve düşmanlığı de bir ölçüde hafifletilmiş olacaktı. Hz.Zeynep binti Hüzeyme hakkında 3 aylık kısa birsüre içinde bizlere intikal eden pek fazla bir şey bulunmamaktadır. Hiç çocukları olmamıştır.
_________________________

Okudunuz mu?  Sevdim seni mabuduma ilahisinde şirk var mı ?

TIKLA: forumduasi.com/diger-sahabeler/26632-huzeyme-bin-sabit.html


Cevap: Kızıma Huzeyme İsmini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum?

Kayıtsız Üye
huzeyme sevgi dolu alçak gönüllü hoşgörülü yardımsever demek………benim ismimde huzeyme anlamını o yüzden biliyorum


Cevap: Kızıma Huzeyme İsmini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum?

huzeyme
Benım adımda huzeyme arapça Isık sıkıntısı anlamına gelıyor

Okudunuz mu?  Arkadan konuşana hakkını helal etmemek

hüzeyme isminin anlamı, huzeyme ne demek, huzeyme isminin anlamı

Bu kategoride yer alan Sıla-i Rahmi İslam Ters Tavrından Dolayı Terk Etmenin Hükmü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kızıma Huzeyme İsmini vermek istiyorum ama uygun mudur bilemiyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.