Anasayfa
30 Ocak 2024, 10:31
itikad
Yönetici

Ruhani Varlıklar

Ruhani Varlıklar

ceroks
Allah izin vermediği sürece ağaçdan yaprakda düşmez, o ağaçda yaprakda bitmez..


Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Ben ruhani varlıklar hakkında tamamen kendi görüşümü yazmak istiyorum.

Öncelikle insanların yanlış bildiği bir şey var. 3 harfli yada cin dendiğinde o anda ona musallat olacağına inanıyorlar.
Sizce bu mumkünmü. ASLA mümkün deyildir. Kur ‘an ‘da bile kimi ayetlerde cin kelimesi vardır. Ben her canım sıkıldığımda cin derim. Islık çalında musallat olurmuş ben her zaman ıslık çalıyorum. Akşam sokakda yürürken ısık çalarken daha çok musallat oluyorlarmış. Ben her akşam deniyorum.
Yani kimsenin bu düşünceleri aklına sokmasını istemem.Hep yalandır.

Okudunuz mu?  Satanizm; ve Çeşitleri

Bir başka konu ise. Cinler kötü şeylerdir 🙂
Lütfen bu kadar düşüncesiz olmayın. Cinler 2 ye ayrılır. Allah ‘a inananlar ve şeytana tapanlar. Allah ‘a inananlar iyi olanlardır. Ama şeytana tapanlar kötü olan cinlerdir. Yani iyiside var kötüsüde.

Unutmayın dünyadaki her varlığın bir görevi vardır. Şeytanın bile bir görevi var.

Okudunuz mu?  Cüneyd-i Bağdadi Hazretlerinin hayatı

Şeytandan cinden ne biliyim karaban neden korkuyorsunuz. Allah ondan korkunuz diye yaratmadıya. Şeytan Allah ‘a karşı geldiği an yok ola bilirdi. Ama Allah istemedi çünkü onun bir görevi var. Ne şeytan ne cin nede diğer ruhani varlıklar hiç biri ulaşılamaz deyildir. Yani onlar Allah mı Allah a kadir mi korkuyorsunuz. Allah 1 dir. Eşi benzeri yoktur. Bütün varlıkları o yaratmıştır. Ruhani varlıklarıda o yarattı.

Okudunuz mu?  Toplu olarak yaşama ve toplum olarak yaşama arasındaki farkı anlatınız

Allah izin vermediği sürece ne bunlar bulaşır nede size bela gelir.
Bulaşsalardı ilk bana musallat olurlardı. 🙂


ruhani varlıklar, ruhani varliklar

Bu kategoride yer alan Şeytanın Arkadaşları ! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ruhani Varlıklar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.