Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:00
Sozler
Yönetici

Hıristiyan yazar george cordak’un sözleri yoksa doğru mu?

Hıristiyan yazar george cordak’un sözleri yoksa doğru mu?

Kayıtsız Üye
hıristiyan yazar george cordak ali yi anlattığı eserinde ”ali nin çektiği sıkıntılar onun yüceliklerinin bedeliydi’diyor.yüceliklerinden dolayı sıkıntı çeken tarihte sadece hz ali değil ama bizi ali ye yaklaştıran ise onun sadece islam halifesi olması,peygamber damadı yada peygamberin amcasının oğlu olması da değil.. ali bu tabusal bilgilerin içerisini sıkıştırıp cisimleştiremez onu bize yakınlaştıran yebruz’daki tavrıdır..onu bize yakınlaştıran hile ve gasp yoluyla elinden alınan hilafete karşılık suskun kalmasıdır..onu bize yakınlaştıran islamı toplumsal,düşünsel ruhunu yeniden bıkmadan inşa etmeye çalışmasıdır. kendi gücüyle ve sözüyle kurduğu yebruz kentindeki ali’yi anlama ve anlandırma içinde olabilirsek onun gercekliğini keşfedebiliriz.
her gece yarısı,yebruz kentinin etrafındaki hurmalıklara kimselere görünmeden adeta kaçarcasına sığınan,oradaki dipsiz kuyulara eğilerek yüzünün ve yakarışlarının tek bir şahiti olmasını istemeden ağlayan ali’yi usunuza getirin..neden her gece aralıksız bir insan neden kimselere görünmeden dipsiz kuyulara yakarır, kime isyan eder?boğazına düğümlenip konuşamamanın,kendini ifade edemenin acısı mı sadece bu gözyaşları o ali değil mi Allah ın arslanı, o ali değil mi peygamberin sırrı nedir sualine muhatap olan,o peygamber değil mi hayber kalesinin fethi için önce ebubekiri sonra ömeri gönderip yenilip döndükleri zaman yarın öyle birini göndereceğim ki o Allah ve resuhulunu,Allah ve resuhulu de onu seviyor üstelik Allah onu mahcup etmeyecek buyuran., o peygamber değilmidir tebuk gezisine götürmediği ali nin sitemleri karşısında” sen benim yanimda, musa yaninda harunun makaminda olmak istemez misin? ama benden sonra peygamber degilsin! sen yerime benim halifem olmadan gitmem uygun degil!"diyen.o ali değilmidir;incil ve tevratın sırrı kuran da,kurân ın sırrı fâtihada; fâtihanın sırrı besmele`de; besmelenin sırrı da b harfindedir,işte ben o b harfinin altındaki noktayım diyen.
ali yalnızdı..korkunç bir yalnızlık ki hiçbir insanın boğuşamayacağı bir kara dehliz,hiç bir canlının tasafuna ulaşamayacağı uzaklık.ıslam nefesini canlı elle tutulur bir şekilde ayak bastığı her toprak taneceğinde binlerce örnekle yaşatana revamıydı elinde belle verip kuyu açmaya göndermek.ıçerlemeden bir gün bile islam dirliği bozulmasın diyerek çekildiği tarlasında hilafete kötü söz söylemeden yaşayabilmenin ululuğunu taşıyordu o.ama yalnızdı peygamber ve sahabeleriyle beraber inşa ettiği islam,uzak coğrafyalara ulaştıkça yeni yerleri feth ettikçe yalnızlığı artıyordu.kimdi selmanları,ebu ammarları yönetimden uzaklaştırıp,halid bin velid leri,muaviyeleri yönetime getirerek islamın direğini cahile devrinin köklerine sardıran.biliyordu,görüyordu çarpıklığı ruhu yoktu islamın. gittikçe köklenen,halkın hakkını gasp edenlerin aymazlıklarına şahitti,kendisine gelip ebubekir,ömer gibi yöneteceksen gel hilafetin başında sen ol diyen zengin abdullah avf ya hak şahit olsun ki kuranın emrettiğine, sünettin gösterdiğine evet ama o iki halifenin yönetim anlayışıyla yönetmeye hayır diyerek geri ceviren.nasıl değişiyordu insanlar,nasıl şimdi akıtıyorlardı peygamber zamanında ona sessiz kalanlar kinlerini,bunlarmıydı islam ruhunu inşa etmeye çalıştığı mümin dostları,ömer söylemedi mi peygamberin yanındaki ali nin mevkiisine hiçbir kimse ulaşamaz,peki nedendi şimdi kendisini islam hilafettinden uzaklaştırmak,nedendir onun anlayışının her gün biraz daha göz göre göre her yerinden çürümesi.
halkın baskıları karşısında ele aldığında hilafeti ilk işi olmadı mı ”islam adı altında uzak diyarları feth edip,binlerce insanı müslüman yaptık,onlarca kadını müslümanlara cariye ettik nidanları savuranlar; bilsinler ki halkın hakkını gasp edip kadınlarının üzerine gecirmiş olsalar dahi söküp alacağım demek.
ali muvaffak olamadı,olamayacağını biliyordu ama bunun için tüm gücüyle islamın ve kuranın yolunda ilerledi tek bir davranışında,tek bir edasında kuranın dışına adım atmadan yürüdü.
eğer ali yönetimi islama kök salabilseydi bugün islam inanmak lazım ki yaşadığımız islam olmazdı.
onu bize unutturmaya çalışıyorlar,onun ruhunun üzerine üfleyerek hiçlik diyarlarına savurmaya çalışıyorlar, o basmakalıp bilgilerin dışında bir yerde.

Okudunuz mu?  Cep cuma mesajları

bu sözler yoksa doğru mu?


Cevap: hıristiyan yazar george cordak’un sözleri yoksa doğru mu?

Desert Rose
Hristiyan yazar aynı zamanda doktordur
sadece malum şii kaynakları araştırıp tek taraflı düşünceler ve
sui zanlardır sundukları,doğru değildir daha evvelde Emile Dermengham’ın
Hz Muhammed’in Hayatı isimli kitabında yazdıkları gibi….
ve bunlar asırlardır dış mihrapların kışkırtmaları sağ gösterip soldan vurmalarıdır Sünni şii çatışması en çok ta onların işine geliyor,Müslümanların parçalanıp bölünmesi açısından,hiç bir Ehli sünnet sünni Hz Ali’nin değerini ve bu ümmete fedakarlıklarını göz ardı etmemiş ve etmeyecektir, Biz bunlara itibar etmiyoruz sizlerde etmeyiniz

Okudunuz mu?  İlerleme ile ilgili güzel sözler

Hz Ali’yi benimseyip savunan kişi bugün hristiyan değil Müslüman olması gerekirdi.
Bu ne çelişki bu ne alaka….:(


Cevap: Hıristiyan yazar george cordak’un sözleri yoksa doğru mu?

Kayıtsız Üye
Gören gözüküyor ile görmeyen bir olur mu


Corc Cordak, george cordak, corc cordak kitapları

Bu kategoride yer alan İlahi kitapların verdikleri ortak mesajlar nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hıristiyan yazar george cordak’un sözleri yoksa doğru mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.