Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

İşverenimle sorunlar yaşıyorum,nasıl davranmam gerekli bilmiyorum.

İşverenimle sorunlar yaşıyorum,nasıl davranmam gerekli bilmiyorum.

Kayıtsız Üye
Br şirkette çalışmaktayım.yaklaşık olarak 4 yıldır.son 4 ay içerisinde kendi kişiliğimde acayip değişimler oldu..başımızda olan sorumlu hiç bir şey olmadığı halde sürekli olarak psikolojik baskı uyguluyor.yanımda çalışan diğer arkadaşlar da beni ona kötülüyor gibi geliyor bana.ben bu sorumluyla 4 yıldır çok iyi geçiniyordum.aramızda en ufak bir tartışma geçmedi..elinde olsa beni işten şimdiye çıkarırdı..bende durmak istemiyorum zaten ama mecburum.kredi borcum ve bakmakla yükümlü olduğum eşim çocuğum var.geceleri bu adamın yaptıkları geliyor aklıma.uyuyamayacak derecede etkileniyorum.aslına bakarsanız yaptıkları o kadar da abartılmayacak şekilde ama ben bu içimdeki korkuları atamıyorum.çalışmak içimden gelmiyo.günler geçtikçe daha fena artıyo içimdeki bu korkular.birde kendi nefsimi kontrol etmekte zorlanıyorum.şöyle anlatmaya çalışayım:içimde bir hasetlik ve kibirlik var.bunu kendimden atamıyorum.ne yaptıysam olmadı.çaresi bu işten ayrılmak ama o zaman biterim..kaldım arada.başka hiç bir kimseyle sorun yok aramda.ne yapcam bilmiyom.konuşsan olmuyo.adam atmaya çalışıyo.kendi kendimi yiyip bitirecem.ne yapcam bilmiyom.bu yazıyı okuyupta bişeyler yazıpta beni rahatlatan kardeşlerimden Allah Razı olsun.teşekkür ederim…

Okudunuz mu?  Aşere-i mübeşşere nedir ve kimlerdir

Yorum: İşverenimle sorunlar yaşıyorum,nasıl davranmam gerekli bilmiyorum.

mertjundullah
Kalpler ancak Allâh’ı zikretmekle huzur bulur. (er-Ra’d, 28)
Namazda, namazdan sonraki tesbihatta dilimizle yaptığımız zikirde kalbimiz de dilimize eşlik edecek, dilimizin hayat şartlarında zikirden uzak kaldığı dünyalık olan (iş, okul, aile) durumlarda ise kalbimiz her daim Allah’ı zikredecek. Ancak bu şekilde mutmain ve sakin olabiliriz.
Eğer içinde şüphelerin, sana dokunan sıkıntıların biriktiyse, dua için zaman da kolluyorsan, bugün gece yarısında Allah için kalk ve abdest alıp 2 rekat namaz kıl, Allah’ın El Kadir, El Muktedir ismi şerifiyle ondan Herşeye Kadir ve herşeye Muktedir olduğunu belirterek duana başla, isteklerini sıralarken Zalimlerin üzerine bir zillet istiyorsan El Cebbar, Cella Celalühü isimleriye zalim olduğuna emin olduklarının müstehakını bulması yönünde Allah’tan niyazda bulun. Duayı dilinden gece gündüz bırakma. Nureddin Hocanın da dediği gibi "Dua okyanuslarına dal sen, bırak kaderin seni bulsun." Sahabe radiyAllahu anhum onlar da İslamiyetin ilk dönemlerindeki ilk cihatlarında veya ilk iman ettiklerinde korku içindeydiler, hatta bazılarının korkusu şu şekildeydi; ‘Sokakta yürürken bir müşrik eline bir sinek alıp ‘Şu sinek benim Rabbimdir’ diyeceksin demesinden korkuyorduk" lakin imanları ve yanındaki silahları ile biraz kendilerini emin hissediyorlardı, ama ölünce bütün korkular emana dönüşür.

Okudunuz mu?  Ahirette insanların toplandıkları yere ne ad verilir

Peygamber efendimiz sav’in 10’lu yaşlarındaki çocuğa ‘Evet evet 10’lu yaşlarında’ bizim o yaşlardaki çocuklara biraz büyüsün dinimizi anlatırız dediğimiz çocuklara..’ verdiği öğüdü aklımıza kazıyalım ve sahabinin dünyadaki korkusu nasıl daha dünyadayken emana dönüştü kendimize rehber edinelim;

Sonrasında Büyük Fakih olan Hz. İbn-i Abbas (r.a) diyor ki: Ben bir gün Nebi (sav)’in terekesinde idim. Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdu: Ey evlatçığım! Sana bazı kelimeler öğreteceğim. allah-u Teâlâ’yı muhafaza et ki, Allah da seni muhafaza etsin. allah-u Teâlâ’yı muhafaza et ki, O’nu sana yönelmiş bulasın. İstediğin zaman yalnız Allah’tan iste. Yardım dileyeceğin zaman da yalnız Allah’tan yardım dile.

Okudunuz mu?  Kur'anda Peygamber Efendimize Sevgi Ve Saygı ile ilgili Ayet

Bil ki! Eğer bütün ümmet sana fayda vermek için toplansa, Allah’ın senin için yazdığından başka sana fayda veremez. Ve eğer bütün ümmet sana zarar vermek için toplansa, Allah’ın senin için yazdığından başka sana zarar veremez. Kalemler kaldırıldı ve sayfalar kurudu.

Okudunuz mu?  Namazda vacibin terki

Selametle kardeşim Allah’a emanet ol, Amellerini İnsanları Memnun Etmek İçin Değil, Allah’ı Razı Etmek İçin yaparsan çevrendeki batıllara karşı hasetten ve kibirden uzaklaşırsın Biİznillah.

Bu kategoride yer alan Eyüp peygamberin ailesinin isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İşverenimle sorunlar yaşıyorum,nasıl davranmam gerekli bilmiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.