Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:41
Sure Ayet
Yönetici

Anne babaya ne zaman itaat edilmez ? ile ilgili ayetler

Anne babaya ne zaman itaat edilmez ? ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Anne babaya ne zaman itaat edilmez ? Anne babaya itaat ile ilgili ayetlere örnekler verir misiniz ?


Cevap: Anne babaya ne zaman itaat edilmez ? ile ilgili ayetler

Galus
Anne babaya ne zaman itaat edilmez?

Okudunuz mu?  Yasin suresinin anlamı

29/8- Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini emrettik. Şâyet onlar seni, hakkında hiçbir bilgin olmayan şeyi bana ortak koşman için zorlarlarsa, bu takdirde onlara itaat etme. Dönüşünüz ancak bana olacaktır ve ben yapmakta olduklarınızı size haber vereceğim.

31/15- "Eğer, hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için seninle uğraşırlarsa, onlara itaat etme. Fakat dünyada onlarla iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonra dönüşünüz ancak banadır. Ben de size yapmakta olduğunuz şeyleri haber vereceğim.”

Okudunuz mu?  Muharrem ayı ve aşure günü ile ilgili ayetler

Cevap: Anne babaya ne zaman itaat edilmez ? ile ilgili ayetler

imam
Anne ve Baba haramı emrettiklerinde itaat edilmez.


Cevap: Anne babaya ne zaman itaat edilmez ? ile ilgili ayetler

mumsema
Anne babaya ne zaman itaat edilmez? ayetleri

29. Sure (Ankebût Suresi), 8. Ayet
Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini emrettik. Şâyet onlar seni, hakkında hiçbir bilgin olmayan şeyi bana ortak koşman için zorlarlarsa, bu takdirde onlara itaat etme. Dönüşünüz ancak bana olacaktır ve ben yapmakta olduklarınızı size haber vereceğim.
31. Sure (Lokmân Suresi), 15. Ayet
"Eğer, hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığın bir şeyi bana ortak koşman için seninle uğraşırlarsa, onlara itaat etme. Fakat dünyada onlarla iyi geçin. Bana yönelenlerin yoluna uy. Sonra dönüşünüz ancak banadır. Ben de size yapmakta olduğunuz şeyleri haber vereceğim."

Bu kategoride yer alan Yalancı şahitlik Ile Ilgili Ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Anne babaya ne zaman itaat edilmez ? ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.