Anasayfa
6 Haziran 2022, 18:14
missa91
Abone

Şeytanın kovulmadan önceki görevi neydi?

Şeytanın kovulmadan önceki görevi neydi?

Kayıtsız Üye
Şeytanın kovulmadan önceki görevi neydi konu hakkında bilgiler verir misiniz ?


Cevap: şeytanın kovulmadan önceki görevi neydi?

Katade
ŞEYTANIN HZ. ADEM’E SECDE EMRİNDEN ÖNCEKİ DURUMU

Evrende Hz.Adem’den önce yaratılmış MELEK ve CİN adında iki varlık var idi. Şeytan da bu cinlerdendi. Hz.Adem yaratılıncaya kadar, kendisinin zorlayacak bir imtihanla karşılaşmamıştı.Hz.Adem yaratılınca Allah bütün varlıklara; Adem (as)a secde edilmesi emrini verdi. Şeytanın bu zamana kadar Allah’ın emrine göre mi yoksa kendi arzusuna göre mi hareket ettiği bilinmiyordu Hz.Adem(as)e secde edilmesi emri O’nun duygularına tersdüştü.Kibirlendi,büyüklendi.Allah’ın bu emrine karşı çıktı.Allah da bunun üzerine; O’nu huzurundan kovdu.

Okudunuz mu?  Hz Ömer kaçıncı müslümandır?

Hz.Adem’e secde etmeyerek büyüklük taslaması karşısında Allah’ın rahmetinden ümidini kesenŞEYTAN hayatından endişe etmeye başladı.

”İnsanların tekrar diriltileceği güne kadar bana zaman tanı(A’ raf,14)diye Allah’a yalvardı.Allah da O’nu n bu isteğini kabul etti.(Zümer,68)Bununla O aşağılık bir hayatı tercih etmiş oldu.

Şeytan aslında Allah’ı inkar etmemiştir.

Okudunuz mu?  Yurt dışında, gayri müslim bir ülkede, devlet haksız vergi uyguluyorsa, vergi kaçırmak caiz olur mu?

şeytanın kovulmadan önceki görevi, şeytanın kovulmadan önceki görevi bekçilik, şeytan kovulmadan önce görevi neydi

Bu kategoride yer alan Hz.Muhammedin Büyük Olağanüstü Mucizeleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytanın kovulmadan önceki görevi neydi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.