Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:45
missa09
Abone

Yüce Allah neden kendisine ibadet edilmesini istiyor?

Yüce Allah neden kendisine ibadet edilmesini istiyor?

Kayıtsız Üye
Yüce Allah neden kendisine ibadet edilmesini istiyor?


Cevap: Yüce Allah neden kendisine ibadet edilmesini istiyor?

Muhasibi
Allah’a kulluk etmek, O’na (Allah’a) bir fayda sağlamak için değil (çünkü O’nun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur), kulluk edeni, başkasına kul köle olmaktan kurtarmak, hür kılmak, insanlığın (insan için mukadder olan kemali) gerçekleştirmek, kendini ve dolayısıyla Rabbini tanımak içindir. İnsanı yaratmayı Allah murad etmiş, yaratmış ve onun önüne böyle bir hedef koymuştur. İnsan hür iradesiyle bu hedefe doğru da koşabilir, başka hedeflere de yönelebilir; bu yönelişlerin hem dünyada hem de ebedi âlemde karşılığını görür, neticesini elde eder.

Okudunuz mu?  Şehit eşlerinin evlenmesi

Cevap: Yüce Allah neden kendisine ibadet edilmesini istiyor?

burcealtug
tum mahlukat tum evren ve içindeki hersey sevgi uzerine yaratilmis bir hadisde soyle buyuruyor yuce Allah ben gizli bir hazine idim bilinmek istedim.rabbimiz sevgi ve tam baglilik istiyor kullarindan.kendisini sevip saymamizi istiyor.cunku o tum yaratiklari sevdigi için yaratmis.sevilmek bilinmek istiyor.seven sevdiginin herseyine razı gelip ona hicbir es tutmaz ve ne isterse yapar.tum olup bitenler bundan ibaret

Okudunuz mu?  Üvey evlat nedir? Üvey evlat ne demek

Cevap: Yüce Allah neden kendisine ibadet edilmesini istiyor?

abidd
Allah neden kendisine ibadet edilmesini ister

Bu kategoride yer alan Anne babaya karşı sorumluluklarımız ve görevlerimiz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yüce Allah neden kendisine ibadet edilmesini istiyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.