Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:54
missa91
Abone

Yüce Allaha ibadet etmemizin temel sebebi sizce nedir?

Yüce Allah’a ibadet etmemizin temel sebebi sizce nedir?

Kayıtsız Üye
Yüce Allah’a ibadet etmemizin temel sebebi sizce nedir? Bu konuda neler
söylersiniz?


Cevap: Yüce Allah’a ibadet etmemizin temel sebebi sizce nedir?

Galus
Niçin İbadet Edilir?

İbadet, öncelikle Allah emrettiği için edilir. Bu konuda Yüce Allah şöyle buyurmuştur: "Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize kulluk edin." (Bakara Suresi, 21. ayet)

Okudunuz mu?  Çocuğun üzerine edilen yemin nasıl bozulur

Allah’ın her emrinde olduğu gibi, yalnızca kendisine kulluk etmeyi emretmesinde de çok önemli amaçlar vardır. Bu amaçlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

1. İbadet etmekle Allah’a yakınlaşmış, kötülüklere uzaklaşmış oluruz.
İbadet eden insan Allah’ı unutmaz. Allah’ın sevgisi kalbine kök salar. Kötülükler, onu esir alamaz. Allah’a olan inancı, güveni ve bağlılığı, onu yanlış yollara sapmaktan korur. Doğru yolda, sağa sola yalpalamaksızın dimdik yürür.

Okudunuz mu?  Salavat nasıl okunur ve çekilir?

2. Yalnızca Allah’a ibadet etmek, bizi diğer varlıkların kölesi olmaktan kurtarır.
Dünyada, insanı kendine çeken sayısız güzellikler vardır. Allah bunları insanların yararlanmaları için yaratmıştır. İnsanlar Allah’ı unutur, hırslarına ve tutkularına yenik düşerlerse bu güzellikleri sadece kendilerine alıkoymak ister, bu uğurda bütün hayatını harcarlar. Onları elde etme hırsı o kadar büyür ki, bu uğurda her türlü kötülüğü yapmaktan geri durmazlar. Daha çok paraya ve güce sahip olma hırsı, tarihte ve günümüzde pek çok savaşlara, ölümlere, çevre kirliliğine neden olmuştur. İnsanların bu zayıflıktan kurtulmaları, en büyük güç olarak Allah’ı bilmeleri ve yalnızca ona kulluk etmeleri ile mümkün olur.

Okudunuz mu?  Bir insan, nasıl bir anda kamil bir mümin haline gelir? O insan, iyi bir insan olduğu için Allah mı veriyor ona Allah'ı

3. Yalnız Allah’a kulluk etmekle, arzularımızın sonsuz isteklerini kontrol altına almış oluruz.
İnsanlar, çoğu zaman kötü ve yanlış davranışları, kendilerine sahip olamadıklarından, kötülüğünü bildikleri halde yaparlar. İnsan iradesi, eğer iyi eğitilmemişse, birazcık zorlukla karşılaştığında bile hemen çözülüverir. İşte ibadetlerin her biri insan iradesini güçlendiren bir programdır. Örneğin orucu düşünelim. Oruç insanı sabırlı olmaya ne kadar güzel alıştırır değil mi?

Okudunuz mu?  Müslüman kadın deist erkek evliliği

4. Yalnız Allah’a kulluk etmek, bizde hak ve adalet ölçüsü oluşturur.
Her şeyin tek yaratıcısı Allah, doğrularla yanlışları birbirinden ayırmamızda bizim için önemli bir ölçüdür. Bu durum, Allah’a ibadet eden insanlarda ortak bir hak ve adalet ölçüsü oluşturur.

5. İbadet etmekle Allah’a şükür görevimizi yerine getirmiş oluruz.
Allah’ın üzerimizde sayısız nimetleri vardır. Bu nimetlerin karşılığında teşekkür etmek, Allah’ın yüceliğini ve cömertliğini anmak en önemli görevimizdir. Allah’a ibadet etmekle bu görevimizi yerine getirmiş oluruz.

Okudunuz mu?  Hz. Peygamber'in Merhameti

yüce Allah’a ibadet etmemizin temel sebebi nedir, ibadet etmemizin asıl sebebi, yüce Allah’a ibadet etmemizin temel sebebi

Bu kategoride yer alan Helal kazanç yolları hangileridir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yüce Allaha ibadet etmemizin temel sebebi sizce nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.