Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:54
missa91
Abone

Yüce Allaha her zaman ve her yerde dua edilebilir mi?

Yüce Allah’a her zaman ve her yerde dua edilebilir mi?

Kayıtsız Üye
Yüce Allah’a her zaman ve her yerde dua edilebilir mi?


Cevap: Yüce Allah’a her zaman ve her yerde dua edilebilir mi?

Seyyidbabar
Ey Müslüman kardeşlerim.Her insan Allah(c.c)`ın kuludur.
Yüce Mevlamız Kuran-ı Kerim`de "Duanız olmasaydı,ne ehmmiyetiniz olurdu!","Allah`ın fazlından isteyin","Bana dua ediniz ki kabul edeyim" buyuruyor.

Okudunuz mu?  Borçlardan bunaldım intihar edeceğim

Hadis-i Kutside de:"Bana dua etmeyene gazap ederim","Kulum bana dua edince onunla beraber olurum." buyurmuşlardır.

Yine Rasulü Ekrem efendimiz "Acele etmediğiniz taktirde duanız kabul olunur.Dua ettim fakat kabul edilmedi şeklindeki sözler duanın kabul olmasına manidir." buyuruyor.

Resûl-i Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdular:
"Dua ibadettir. "Ebû Dâvûd, Vitir 23

Okudunuz mu?  Doğanın Önemi

"Kendinize beddua etmeyiniz; çocuklarınıza beddua etmeyiniz; mallarınıza da beddua etmeyiniz. Dileklerin kabul edildiği zamana denk gelir de Allah bedduanızı kabul ediverir. "Müslim, Zühd 74.

"Kulun Rabbine en yakın olduğu hal secde halidir. İşte bu sebeple secdede çok dua etmeye bakın!"Müslim, Salât 215.

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna fazileti

"Kendisine iyilik edilen bir kimse o iyiliği yapana, cezâkellâhü hayran: Allah seni hayırla mükâfatlandırsın, derse, ona en iyi şekilde teşekkür etmiş olur. "Tirmizî, Birr 87

Yine Müslim’in Târık İbni Eşyem radıyAllahu anh’den rivayet ettiğine göre, Târık Peygamber sallAllahu aleyhi ve sellem’i dinlerken bir adam gelerek:
– Yâ ResûlAllah! Rabbimden bir şey isteyeceğim zaman nasıl dua edeyim? diye sordu. Resûl-i Ekrem de şöyle buyurdu:
– "Allâhümmağfir lî verhamnî ve âfinî verzuknî: Allahım, beni bağışla, bana merhamet et, rızânı kazandıracak işler yaptır ve bana hayırlı rızık ver, de. Bu sözler senin hem dünya hem de âhiret için istemen gereken şeyleri ihtiva eder."Müslim,Zikir 36

Okudunuz mu?  İğne falı günah mı

Ebû Ümâme radıyAllahu anh şöyle dedi:
Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem’e:
– Hangi dua daha çok kabul edilir? diye sordular.
– "Gecenin son saatlerinde ve farz namazlardan sonra yapılan dua" buyurdu.Tirmizî, Daavât 79.

"Yeryüzünde bir müslüman Allah’tan bir şey dilerse, günah bir şeyi istemediği veya akrabası ile ilgisini kesmeyi arzu etmediği sürece Allah onun dileğini mutlaka yerine getirir veya ona vereceği şey kadar bir kötülüğü kendisinden giderir. "
Orada bulunanlardan biri:
– O takdirde biz Allah’tan çok şey isteriz, deyince, Resûl-i Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem:
– "Allah’ın lutfu dilediğiniz şeylerden daha çoktur" buyurdu.Tirmizî, Daavât 115.

Okudunuz mu?  Reklamları engellemek kul hakkına girer mi

İbni Abbâs radıyAllahu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem bir keder ve üzüntü hissettiği zaman şöyle dua ederdi:
"Lâ ilâhe illallâhü’l-azîmü’l-halîm. Lâ ilâhe illallâhü rabbü’l-arşi’l-azîm. Lâ ilâhe illallâhü rabbü’s-semâvâti ve rabbü’l-ardı ve rabbü’l-arşi’l-kerîm: Azamet ve hilim sahibi olan Allah’tan başka ibadete lâyık hiçbir ilâh yoktur. Azametli arşın sahibi olan Allah’tan başka ibadete lâyık hiçbir ilâh yoktur. Göklerin rabbi, yerin rabbi ve yüce arşın rabbinden başka ibadete lâyık hiçbir ilâh yoktur. "Buhârî, Daavât 27

Okudunuz mu?  Saça eklenen kaynak saç boy abdestine engel olurmu keratinin içinden saça su değermi?

"Bir müslümanın, yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe, yanında bulunan görevli bir melek ona, ‘duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin’ diye dua eder."Müslim, Zikir 87


yüce Allah’a her zaman ve her yerde dua edilebilir mi, yürürken dua edilir mi, her zaman dua edilir mi

Bu kategoride yer alan İyi dileklerimizi iletmek için hangi ifadeleri kullanırız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yüce Allaha her zaman ve her yerde dua edilebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.