Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Ruhu Allaha ulaşmayı dilemek günah mı yoksa Allaha teslim olmak mıdır?

Ruhu Allah’a ulaşmayı dilemek günah mı yoksa Allah’a teslim olmak mıdır?

met1995
Selamın ALeyküm,
İslam dini sitelerden ruhu Allah’a ulaşmayı dilemek için bir kaç metot yolları göstermişler.Ruhumuz Allah ruhu olduğu iddia etmekte diğer bır kısım ise ruh ise Allahın verdiği bir hediye olduğu söylemeye çalışıyorlar.Bununla ilgili bilgi kirliliği görüyorum.Allah a ulaşmayı dilemek nasıl olmalı sınırı nedir?ruhu nasıl Allah’a ulaşmayı dileyebiliriz?Böyle ruhu Allah’a ulaşmayı dilemek hurafe ve taasup tan gelmiş bir batıl mıdır?Asıl doğru olan Allah’a teslim olmak mıdır?Allaha nasıl teslim olacağız?

Okudunuz mu?  Gusülde burun içi ve makat

Yorum: Ruhu Allah’a ulaşmayı dilemek günah mı yoksa Allah’a teslim olmak mıdır?

imam
< Allah a ulaşmayı dilemek >
Bu slogan sahte bir Peygamberin sloganıdır. Allah’a ulaşma lafzını çarpıtıyorlar, bu güüne kadar hiç bir islam önderi bu cümleyi kullanmadı.
İnsan amel eder ve YAKLAŞIR, yani Allah’a sahih bir iman ve salih amellerle Allah’a yaklaşılır.
———————-

Okudunuz mu?  İçimde vesvese oluyor istemediğim sözler geçiyor

Nafilelerle Allah’a yaklaşmak

Hz. Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor: "Resûlullah (sav) buyurdular ki:

"Allah Teâla şöyle buyurdu:

"Kim benim veli kuluma düşmanlık ederse ben de ona harp ilan ederim. Kulumu bana yaklaştıran şeyler arasında en çok hoşuma gideni, ona farz kıldığım şeyleri eda etmesidir. Kulum bana nafile ibadetlerle yaklaşmaya devam eder, sonunda sevgime erer. Onu bir sevdim mi artık ben onun işittiği kulağı, gördüğü gözü, tuttuğu eli, yürüdüğü ayağı (aklettiği kalbi, konuştuğu dili) olurum. Benden bir şey isteyince onu veririm, benden sığınma talep etti mi onu himayeme alır, korurum. Ben yapacağım bir şeyde, mü’min kulumun ruhunu kabzetmedeki tereddüdüm kadar hiç tereddüte düşmedim: O ölümü sevmez, ben de onun sevmediği şeyi sevmem."(Buhârî, Rikak 38.)

Okudunuz mu?  Çamaşırda beyaz renk kurumuş parlak cisim

(KUDSİ HADİS)


Yorum: Ruhu Allah’a ulaşmayı dilemek günah mı yoksa Allah’a teslim olmak mıdır?

Kayıtsız Üye
kardeşim ruhumu rahmana teslim eyledim Allah’a teslim olmak tam anlamı ile ruhunu ulaştırmak demektir.

tahkiki iman budur …
dünyadaki bütün müslümanlar yok öyle bir şey deseler dahi inanmıyorum çünkü şahsen bizzat kendim ulaştırdım ruhumu.
erenler deniyor dikkat edersen bu adamlar nereye eriyor bir düşün ayrıca Kuran-ı Kerim de Hidayeti gizleyenler hakkında Yüce ALlah şöyle buyuruyor Allahın laneti hidayeti saklayanların üzerinedir şimdi bir düşün bizden hidayet neden saklanıyor Allah Teala bu ayeti boşuna mı indirdi Kardeşim Allah’a ulaşmak diye bir farz var buda senin elinde 1 önerim var namaz kılarken okuduğun duaların anlamlarını düşünerek oku rüküna secdene dikkat et biz Allah’a secde ediyoruz. kendini namaza tam ver Miraç namazını kıl ancak acele etme

Bu kategoride yer alan Sakal bırakmak ile ilgili hadisi şerifler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ruhu Allaha ulaşmayı dilemek günah mı yoksa Allaha teslim olmak mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.