Anasayfa
29 Kasım 2023, 17:15
missa04
Abone

Borçlardan bunaldım intihar edeceğim

Borçlardan bunaldım intihar edeceğim

Kayıtsız Üye
Borçlandım krediler kredi kartı bunlara artık yetişemedim. Artık sonuna geldim ve bittim mahvoldum. Evliyim ve 3 çocuğum var. Allahıma dua ediyorum. Allahtan korkuyorum. Oğluma dayanamıyorum. Son kez oğlumu öpüp kollayıp. Kokusunu sonuna kadar içime çekip vedalaşacağım. Bir haftadır düşünüyorum ve artık başka bir yolu kalmadığını bunu yapmaktan başka bir çare kalmayacağını düşünüyorum. Eşim reddi miras versin ve borçlarımda ona kalmaz diye düşünüyorum. Allahım affetsin inşAllah.


Cevap: Borçlardan bunaldım intihar edeceğim

Muslim
ne intiharı kardeşim? ölünce bu dünyadaki hayatın bitecek ya berzah aleminde ne yapacaksın? kolay mi kabir hayatı? ahirette ne yapacaksın? mantıklı düşün kardeşim. ALLAH azze ve celle kullarını çeşitli şekillerde imtihan edeceğini bildiriyor bize. (bakara/155).

resulullah aleyhisselam ne diyor hadiste. " İple boğazını sıkarak intihar eden, boğazı sıkılarak azap görür. Herhangi bir bıçakla intihar eden, Cehennemde bıçaklanarak azap görür. " buhari de geçer bu hadis, sahihtir.

bak yuvan var, çocukların var. mantıklı düşün kardeşim. sabret, sabret. ölünce herşey bitecek mi sanıyorsun? asıl ölünce başlıyacak hepimiz için.


Cevap: Borçlardan bunaldım intihar edeceğim

Kayıtsız Üye
Kardeş gözünü seviyim intihar etme… haşlanmış yumurtayı elinle soyamiyorsun cehenneme nasıl dayanacaksin.. youtubede hayalhanem var oralı felan izle… namaz kıl ALLAHA dua et o halleder.


Cevap: Borçlardan bunaldım intihar edeceğim

Kayıtsız Üye
Kardeşim sendeki de dert olsa. Yatkalk şükret. İnan bendeki sıkıntıları bilsen oturur şükür namazı kızarsın. Kötünün kötüsü var. Hayatını mahfetme. Çoluğunu çocuğunu eşini düşün. Sensiz ne yapacaklar. Kolayı seçiyoruz. Gel etme. Kalkıcaz bu dertlerin altından EvelAllah…

Okudunuz mu?  Kuranı kerimin indiriliş süreci

Kayıtsız Üye
kardeşim bende borç yüzünden intiharı düşünüyorum ama ahiretimizi bitireceğiz herkes bir şeyler diyo ama yardım edende yok benimde 72bin tl bankalara lanet olsun bir hatanın bedelini çekiyoruz kaç yere yazdım yardım istedim eden yok şükürler olsun işim var borçları bir kapatabilsem birisi bir destek verse aylık 1500 tl öderim ama yok ne yapalım bende intihar edecem


Kayıtsız Üye
Herkesin bir imtihanı var, bu da senin imtihanın. Üstelik herkesin ki senin kadar kolay olmayabiliyor. Sabredersen imtihanının mükafatını çok güzel bir şekilde alacaksın inşAllah. Ama yok illa ki intiharı düşünüyorsan ondan önce yüce rabbimin karşısına çıkmaya hazır mısın ve ne yüzle çıkıp cevap vereceksin onu da düşün. Eline sıcak bir şey değdiğinde veya bir şey döküldüğünde dayanamazken o küçücük şeye, yıllarca yakılmış cehennem ateşini hiç düşündün mü orada ne hale gelirsin ? Bir şey yapmadan önce bir kaç kez düşün.
Selametle.


Kayıtsız Üye
Bende aynı durumdayım kadın başıma kaldım ortada yaşım 27 eşim borçları üstüme yıktı gitti. Günlerdir aç yatıyorum. Halimi gören yok. Çok yardım istedim eden yok halbuki borc 20 bin lira yok ama işte olmayınca olmuyor artık canımdan bezdim dayanamıyorum aç kalmaya üşümeye. İntiharı çok düşündüm, dayanmaya çalışıyorum. Allahım hepimizin yardımcısı olsun 🙏🏻

Okudunuz mu?  Ölmüş birisi üzerine yemin etmek

emirhan uysal
Kardeşlerim selamın aleyküm.
Büyük bir imtihana girmişsiniz.Hayatta ne yaparsanız yapın hepsi birer imtihandır unutmayınız.Müslüman ben bittim intihar edeceğim sakın!!! demesin.
Çünkü müslüman da bitmek yoktur.
Borçlarınız mı büyük Yoksa AZİZ ALLAHınız mı ?
Bunu iyice düşünün ve ondan sabırla yardım dileyin.Her gecenin sabahı vardır


Kayıtsız Üye
Bende intihar etmeye karar verdim.Dünyalar tatlısı bir kızım var daha bana baba demeden ölecem ben çok düşündüm ama sonu yok bu işin borçlar maffetti beni kurutttr kirayı ödeyemem eve ekmek götürememek kızıma süt alamadım o gün ölmeye karar verdim ALLAHIM affet beni artık bu durumda olmayanlar kimse bilmezler kimsenin derdini ızdırap dünyası hakkını helal et eşim ve canım kızım size bakamadığım için özür dilerim…..


bbgbbg
Kardeşim intahar ederek kendinizi cezalandıracaksınız.Halbuki cezalandırılması gereken faizle borç veren kurumşar ve bunlara Allah’ın(azze ve elle) faizi haram kılmasına rağmen izin verem yöneticilerdir.Sizin gibi başkaları da bu tuzağa düşmemesi için intahar etmek yerine bu haramla mücadele edin ki başka insanlarda sizin durumunuza düşmesin.Bir haram işlemiş faize bulaşmış olabilirsiniz ama şeytani sistem öyle kurulmuş ki Hacca,Umre’ye gidenlere bile kumar parasıyla,faizli parayla bu ibadetleri yapmaya itiyor.Bayramdan önce bankalar faizli kredi reklamları veriyorlar.Sorun Allah’ın(cc) dininin hayata hakim olmamasıdır.Sorun sadece sizde değil.O yüzden intahar edip kaçmayın.Başka insanlar için bu şeytani düzeni yıkmak ve Adil olan Allah’ın(azze ve celle) ekonomisini,aile hukukunu,ceza hukukunu ve diğer kanunlarını getirmek için mücadele edin.Bu mücadelenizi de Peygamber(sav) ve Sahabeler’in Mekke’de yaptığı gibi silahsız,fikirsel olarak yapın.Böyle yaparak dünyada yaşayamadığınız mutluluğu Rabbim size ahirette verebilir.Ancak kaçıp intahar ederseniz hem bu dünyanız hemde ahiretiniz Allahu Teala muhafaza perişen olur.

Okudunuz mu?  Hatim bittikten sonra ne yapılır?

Believer
Allah yardımcın olsun ablam, dayan sabret. Suphesiz Allah sabredenlerle birliktedir. Dunya imtihan yeridir, sen herseye ragmen yinede ibadetten uzaklasma.


Kayıtsız Üye
Bende iş yapayım diye bir araba almak isterken dolandırıldım 100 bin TL kredi çektim geçen sene… ortada ne araba var ne satan şimdi onu ödemeye çalışırken önce eşim sonra ben işsiz kaldım.. Evim kira bir oğlum var işde bulamıyoruz faturalar kiralar kredi borcu birikti öyle çıkmazdayım ki intiharı düşünüyorum hergün .. Ama kendimi telkin ederek ayakta durmaya çalışıyorum böyle bir günaha girmekten korkuyorum Allah inşAllah yardım edecektir.. Ümidinizi kaybetmeyin imtihan ancak sabrederek kazanılır..


Kayıtsız Üye
Bende aynı haldeyim kızım olmasaydı 10 gün kadar önce yapıyordum eşim evde yoktu ona sarıldım 10 daha dayandım bugün uyurken burnum kanadı çaresizlik deli ediyor Allahım affet


misafir1
annenin babanın gölgesi yeter, şeytanın fitnelerinden korunulsun, akıllarınız başında olsun. Allah ın yardımıyla hepsi geçer, on sene önceki dertlerimiz bugün yokdur, bugünkü dertlerimizde on sene sonra olmayacakdır yeterki kapanmaz yaralar açılmasın geri dönüşü olmayan böyle şeylere tenezzül edilmesin. herşey olduğu kadar olacakdır borçlarınızın ödemenizin imtihanı borçlarınıı ödeyememenizin imtihanından daha az değildir. kaldı ki böyle düşüncelerin ne dünyaya nede ahirete bir faydası yokdur zararı vardır. yani hem kendini hem aileni perişan etmek için bir bu eksikdir. geçen geçmiş olan olmuşdur boşverin gitsin, hata yapmışsanız tevbe edin varsa bir yol yol arayın. aynı şeyleri düşünerek yeni bir yol bulunamaz.

Okudunuz mu?  Ehli beyt ile ilgili soru: Seyyid veya Şerifler bizden üstün müdür ?

Kayıtsız Üye
Sen öldükten sonra çocukların ne yapacak babasiz büyüyecekler Ya eşin ne zorluklar la karşılaşacak senin Bi sorumluluğun var babalarisin sen sakin yapma intihar etmen ALLAH katinda büyük gunah Borçsa Borç ne olmuş yani ödenir gider bu kadar buyutecek ne var sen akşam eve dönerken seni beklerler babalarisin sen babalari çoçuklarini düşün derdini ALLAHA havale et dua et yaşamaya devam et abi


Kayıtsız Üye
Ah benimde sizin gibi 50 bin 100 bin borcum olsa. Zil takıp oynamazsam adam değilim. Yaşım daha 20 babamın halt etmesi yüzünden 1.5 milyon lira borcum var. Herşeye sahipken hiçbişeysiz kalmak o kadar zor ki. Bi de şu aralar ne yapsam elimde patlıyor son 3 5 kuruşla iş güç bişeyler yapayım dedim onlarda yatırdı beni. Sanırım daha gençliğimin baharında tek kurşuna gidicem. Allah af buyursun da valla elimden bişey gelmiyo artık. Hani derler ya kabak tadı diye benim ki artık kezzap tadı yani. Yaşıtlarıma bakıyorum hepsi sağda solda ben ben ise bankalar arayacak diye telefona bakmaya korkar oldum.

Okudunuz mu?  Çocukların konuşması ve dilinin açılması duası varmı

Hayırlısı diyorum da hiç hayıra denkgelemedim kendi sonumu kendi elimle getirmekten başka çarede göremiyorum. Selametle


Kayıtsız Üye
150 bib benim de borcum var bankalara kafayı yiyecem.2 yaşındaki kızım olmazsa çoktan canıma kıymıştım.borç yuzunden gözlerıme uygu girmiyor.


misafir4
güzel kardeşim, Allah yarattıklarının ihtiyacını karşılamayı üzerine almışdır ancak bizler ihtiyacımızın ne olduğunu çoğu zaman bilmeyiz. yani insanı bir şey yıkmaz. hayat herkese pabucunu ters giydirir, hem de dalga geçer gibi ve insan, 20 inde değilse 30 unda, 30 unda değilse 40 ında, o da olmadı 50 lisinde 60 ında 70inde şapkasını önüne koymak durumunda kalır. insanın muhasebesini yapıp aklını başına alması gerekir. bunun içinde kırmaya dökmeye, yıpranmaya üzülmeye gerek yokdur. ve işleri yolunda giderken, insan bunları aklına bile getirmez. dolayısıyla insan ne kadar erken ayıkırsa o kadar kardır. aslında insanın 15 yaşında çokdan kapı gibi iman edip, dünya ve ahireti için hakiki faydaların peşinde olması gerekir. kibrin ukalalığın lakaytlığın içkinin fuhşun dünya hayatına da bir faydası yokdur. ancak dediğim gibi insan kolaylıkla kendini başı boş bırakılmış sanabilmektedir. böyle oluncada kendisini yolda toplamak durumunda kalmaktadır. kızması etmesi suçlaması ıbığı gıbığı bitmez. hayatta şükretmek her şeyin ilacıdır. böylelikle insan, başına gelenlere veya eksikliklere takılıp kalmaz ve üzerindeki nimetleri ve elindeki imkanları kullanır ve genişler, önündeki yolları görür. şükretmemek ise insanı daraltır ve şikayetçi hoşnutsuz birisi haline gelmesine neden olur. elindeki imkanları veya önündeki yolları da görmesine de mani olur. illaki üzerinde şükredecek nimetler vardır, yok desen taş olursun. bunları hatırla ve bu imkanları kullan. hayatta herkesin ilginç hikayeleri vardır, bunlara takılma ve elinde olmayanlar nedeniyle kendinle ve insanlarla uğraşma. Allah yolunu açık etsin, Allah a emanet ol.

Okudunuz mu?  Sıra beklerken başkasının önüne geçmek kul hakkımıdır?

Kayıtsız Üye
Hemen hemen bütün yorumlsrı okudum intihar edecek olanıda teselli edenide.benimde çok borcumvar ödeyemiyorum intiharda etmiyorum.ancak şunu söylemek istiyorum siz sizolun düşmeyin bakın herkes ya işte yapma etme günahtır cehennem var gibi laflar ediyor sanki intiharı düşünen kişi allaga inanmıyor cehennemi bilmiyor ulan müslümanlık taslamak kolay birde müslüman olmayı deneyin bende 1000 tl var yüz tl sini sana veriyim diyin ama yok kıyamaz kimse parasına


Zeynep yıldız
Bende tüm yorumları okudum Allahu Teala Ne Demiş Bakara Suresinde biz Sizi Malınız Canınız Açlıkla İmtihan Edeceğiz Ve Sabretmemizi istemiş Dayanmak Zordur elvetteki bakın ama bizdede mesela amcam dersane açmıştı arkadaşlarıyla arkadaşları kazık attı tüm borç ona kaldı Ve kaç yıldır ödüyor Dersane battı yani herkesin bir sıkıntısı Var Şükredelim Halimize Bu dünyada çok Büyük Sıkıntıları Olanlar Var Ya Varsın borcun Dünyalar kadar olsun boşver kardeşim Hz Yusufu Kuyuda bırakmayan Senimi bırakacak ölüm bir çare değil Lütfen bakın bu dünyada kolu bacağı olmayan kör olan ne bileyim ya çok Var her dert zordur kardeşlerim Rabbim Yar Ve Yardımcımız Olsun.

Okudunuz mu?  Ölmeden mezar hazırlamak veya hazırlatmak caiz midir ?

Veysi 16
Selamün aleyküm arkadaşlar
Rabbim herkese bir imtihan vermiş.
Kimi borçlarla kimi malı mülküyle , evlatlarıyla, eşiyle her zorlukla bir kolaylık vardır elbet
Kurdun kuşun toprak altında dolaşan karıncanın rızkını veren bizim rızkımızımı vermeyecek. Nasıl oruçluyken iftira kadar dayanıyoruz.
Sabret pes etme Allah bizimledir.


BOŞVERADIMI
kardeşim ALLAH c.c seni, imtihan ediyor Hz.Eyüp kıssasını okumanı tavsiye ediyorum okuyunca benimkide dertmi diyeceksin İntihar edip hayatını ahiretini mahvetme bak bide çocukların varmış sen intihjar ettikten osnra onların hali noalcak biliyormsuun??


Ee1
Intihar çare değil kardeşim , ahiretin sıkıntısı dünyanın sıkıntısından bin beterdir.musluman olan herkes bunu bilir, aklından çıkartma bunu. şu linkteki duayı oku https://pin.it/TPz3NfM , birde vakia suresini her gün oku bir an evvel borçlarından kurtulursun ınsAllah bunlar vesilesiyle. Vakia suresi zenginlerin süresidir. Internetten kendin de araştır faziletlerini.vakiadan sonra okunacak ozel bir duası da var onun , faydasini goreni çok duydum .Devir teknoloji devri ,her sorununun çözümü ınan dualarda ,Allah kimseye taşıyamayacağı yük yüklemez, bir tıkla herşeye ulaşabiliyoruz artık. Benim telefonum türlü türlü dertlere şifa olan dualarla dolu , hepsinden de fayda görüyorum çok şükür , arastir. ama vakia suresini bol bol oku .

Okudunuz mu?  Baba parasıyla kurban kesilir mi

Boss
Kardeşim se ne diyorsun sen. Borçlardan intihar edilir mi?! Allah sana öbür dünyada ne yapacaksın.


Unkown Man
Ne intiharı kardeşim?kabir azabında neler çekersin biliyormusun?Allah korusun cehenneme gidersin orada yanıp kül olursun.SAçmalama.Çocuklarını düşün,Sensiz ne yapacaklar?Eşini düşün,sensiz ne yapacak?Sakın öyle bir işe kalkışma.Aksine çalış,kazan ve borçlarını ödemeye çalış.İntiharı aklından bile geçirme.Ne demişler ”Çalışmak ibadetin yarısıdır: İbadet kişiyi kötülüklerden sıyırır, iyilik yolunda ilerletir.”


Dost.
Çok kötü bir halden çıktım kardeşlerim, hamdolsun. Artık diyordum ki bundan kötü his yoktur sanırım, ama yok. Ertesi günkü dünkünü unutturan bir çökkünlük hali.

Ben de bu süreçte anladım ki, her sorun, bakın her sorun diyorum, doğru şekilde yaklaşıldığında bu o kadar da kötü değil galiba diyebileceğiniz hale gelebiliyor.

İşte o doğru yaklaşım şudur:
Şunu yapın, diyelim ki 5 milyon tl borç içindesiniz. Kendinizi bin beter haldeki biri gibi hayal edin, kapatın gözlerinizi, o borç miktarını misliyle arttırın, örneğin 20 milyon tl, bir babasınız (veya anne), evinizde genetik bozukluktan kaynaklı ağır hasta çocuğunuz. İlaçlarını almayı bırak, yiyecek yemeği zor bulan bir haldesiniz. İlaçları karşılanmadıkça önünüzde eriyor. Sürekli her gece nefes alıyor mu diye kontrol etmek için uyanıyorsunuz. Her öğlen borçlarınız için çalıyor telefon. Mektuplar ve yazılarla dolu kapı, 20 milyon tl yi hatırlatmak için.

Kısaca şu anki haliniz her ne ise bin beterini düşünün. Öyle olsun ki bu halinizi unuttursun.

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili şiirler

O durumda bir gün geçirin. Hatta birkaç gün de olabilir, bazılarımızın hızlıdır beyni. Mesela mutfağa gidin, evde dolaşın. Dışarı çıkın…

Devam edin buna bir süre. O andasınız.

Tamam, bir süre sonra açın gözlerinizi.

Tesir etmediyse daha kötü bir gün geçirin aklınızda. Ya da o günde, o kişi olduğunuza daha iyi odaklanın. Ama o gözlerinizi açıncaki ve kapamadan önceki farkı hissedin.

Şimdi ne zaman o farkı hissederseniz lütfen elinize bir kağit kalem alın. Bir liste hazırlayın. Neler yapılabilir diye. Örneğin, bu işlerle pek haşır neşir olmasam da, bir yerden para çekip, onun kredisini başka bankadan ödeyip, onun kredisini de başka bankadsn ödeyip böyle bir döngü yapmış birini biliyorum. Faize hiç binmiyor. Yavaş yavaş cebinden koyup kurtuluyor borçtan vesaire. Hukuki yolları da olabildiğince kullanabilirsiniz. Bunların hepsi örnek. Eminim içinizde çok daha fazlasını bulacaksınız inşAllah.

Stresi azaltın. Biliyorum söylemesi kolay ve o baskıyla kafamı dağıtıcak ne bulabilirim acaba sorularınız var, ancak stres hiç iyi bir şey değil. Ben ağlaya ağlaya kafamı başka yerlere vermeye çalıştım. Deneyin zararı yok. Hiç olmazsa kırlarda temiz hava alın.

Yalnız olmayın. Sosyallik ve destek almak inanılmaz iyi geliyor. Aileniz varsa bir sarılın. Yok, dostunuz varsa bir muhabbet edin. O da yoksa ben burdayım, buyrun konuşalım. Dinlerim.

Diyeceğim o ki, en çıkmaz yolda bile Allah bir kapı açar elbet. Birbirimize dualarımızı eksik etmeyelim, benim de çok param yok ancak destek olmak isterim yazarsanız.

Okudunuz mu?  İhtilam vedi meni ölçüsü

Kayıtsız Üye
Dediğim gibi haşır neşir değildim, sordum biraz, döngü işi sakat olabilirmiş. En iyisi hukuki yol izlemek, bir avukata danışmak gibi. Siz kesinlikle danışmadan, sormadan, bilgi sahibi olmadan bir işe kalkışmayın derim kardeşlerim. Ayrıca hiçbir şeye imkansız gözüyle bakmayın. Honda ekonomik krizde, fakir bir adam tarafından kuruldu. Sürkeli durmadan garaj gibi bir yerde çalışıyordu. İkinci dünya savaşında, demir kesinlikle bulunmazken. Heykellerin bile eritildiği bir zaman…

Şimdi biliyorsunuz dev bir araç firması kendisi.

Ümidinizi kesmeyin. Yollar arayın, pes etmeyin… Umut ışığını bekleyin ve bilin ki çalışırsanız Allahın izniyle bir yol çıkar…


Kayıtsız Üye
verdiğim tavsiye fazize binmez düşüncesiyle idi ama izlenecek bir yol değil zira faize biniyor sanırsam ve daha da kötüleştirmesin. Bu yol inceledim, iyiye gitmiyor. tekrar yasal yolları düşünün diyor ve sermayesiz internetten iş araştırmanızı tavsiye ediyorum, online ürün satmak iyi ayarlandığında çok kazançlı olabilir


borçtan bunaldım, intihar, borçlardan bunaldım

Bu kategoride yer alan Salavat getirmenin faydaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Borçlardan bunaldım intihar edeceğim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.