Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
dinisorular
Yönetici

Vesveseden neredeyse İntihar Edecegim

Vesveseden neredeyse İntihar Edecegim

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum mumsema hocam ben biraz kibirli bir insanım ama bana öyle vesveseler geliyor ki ne Rasululah(s.a.v)’ı düşünebiliyorum ne Allah’ı akla hayale gelmedik şeyler geliyor aklıma böyle olunca çok üzülüyorum ve korkuyorum bir günah işlesem dinden çıkmış gibi oluyorum namazlarımı zor kılıyorum ne yapmalıyım

Okudunuz mu?  Hatim duası nasıl yapılır ?

Cevap: Vesveseden neredeyse İntihar Edecegim

@mir
Müslim’in İbnu Mes’ud (radıyAllahu anh)’dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Hz.Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi."

Okudunuz mu?  Azamete de Kibriyaya da Allah'ın büyüklüğü diyoruz. Bu kavramları ve ikisi arasındaki farkı açıklayabilir misiniz?

aklına gelen vesveseleri kalbinle tasdik etmedikten dilinle söylemedikten ve azalarınla yerine getirmedikten sonra
bir sıkıntı olmaz Allahu Alem


intihar

Bu kategoride yer alan Aklıma Allah hakkında küfürler geliyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden neredeyse İntihar Edecegim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.