Anasayfa
11 Ağustos 2023, 16:27
missa05
Abone

Söz vermek ve yemin etmek aynı şey midir

Söz vermek ve yemin etmek aynı şey midir

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler benim sizlere bir sorum olacaktı.Söz vermekle yemin aynı mıdır?

Mesela ben söz sana şu kadar para vericem desem ama vermesem yemin kefareti gerekirmi.Yani bunun hükmü nedir


Cevap: Söz vermek ve yemin etmek aynı şey midir

mum
Söz veripte vermediğiniz şey boynunuzda borç kalır.
Yemin kefareti verilmez.

Okudunuz mu?  İslam Dini'nin paylaşmaya verdiği önemle ilgili ayet ve hadisler

Yorum: Söz vermek ve yemin etmek aynı şey midir

Kayıtsız Üye
Hocam benim sigara yemin kefaretimi bir başkadı ödedi. Ben de sigara içtim bayaa ona güvenerek. Sonra içmeyeyim bari nolur nolmaz dedim içmicem dedim kendi kendime konuştum yemin veya söz kelimesi ağzımdan çıkmadı fakat sanki içimden Allah’a söz vermişim gibi geliyor ya söz versiysem. Sonra ben bir hocaya sordum ödediyse bitmiştir senin vebalin yok dedi. İçsem bir kefaret gerekir mi. Böyle dediğiim için ama söz veya yemin çıkmadı ağzımdan içimden öyle geçirdiğim için sigara içsem bişey olur mu. Sanki söz verdim gibi geliyor içimden , kendimden emin bir şekilde içmicem dedim ama ağzım ile söz verme gibi bişey demedim

Okudunuz mu?  Kızamık aşısı sonrası ateş ve döküntü olur mu?

Yorum: Söz vermek ve yemin etmek aynı şey midir

arifselim
İçinden geçen bir yemin zaten yemin olarak geçerli olmaz. Bu sorduğun hoca efendinin sana verdiği cevap gayet yerinde ve doğru bir cevaptır. Sen kendi kendine boş yere vesvese yapıyorsun.


Kayıtsız Üye
Ben çok kararsız biriyim ama bugün çok kızdım ona ve ona karşı gazimi biliyor bende bugün kendime bir söz verip yemin içtim kararimdân vaz geçmek istemiyorum duygularıma yenik düşüyorum hatalıysa olsam hayasızca olsam artik kendimi yıpratmak istemiyorum ve kararlı olmak sözümü tutmak istiyorum Allah yardımcı olsun bana karşı önerilerimizi bekliyorum

Okudunuz mu?  Takvim yapraklarını ne yapmak gerekir sürekli saklamak mı lazım?

söz vermek yemin etmek midir, kendi kendine söz verip bozmak

Bu kategoride yer alan Evli erkek karısından izin almadan başka kadınla dini nikah kıyabilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Söz vermek ve yemin etmek aynı şey midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.