Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:40
sizden1
Abone

İstemeden yemin etmek bu yemin geçerli midir?

İstemeden yemin etmek bu yemin geçerli midir?

natsu
arkadaşlar internette bir fotoğraf dolaşıyor ve o fotoğrafta işte bu fotoğrafı paylaşcağım xx kişinin üstüne yemin ederim diye bu yemin geçerli midir ? okuyan kişi için


Cevap: İstemeden yemin etmek bu yemin geçerli midir?

Fetva Meclisi
Allah ismi dışında yapılan yeminler geçersizdir.


Cevap: İstemeden yemin etmek bu yemin geçerli midir?

Desert Rose
ayrıca böyle bir amelden dolayı da tövbe istiğfar etmeniz
ve bir daha tekrar etmemeniz gerekli
çünkü Allah (c.c)dan başkası üzerine yemin etmek günahtır.
hayırlarla.

Okudunuz mu?  Kumar oynarken besmele çekmek.. dinden çıkılır mı

İstemeden yemin

dilan16
Arkadaslar istemeden bir anda icimden sunu sunu yapicam yada yapmiycam diye yemin ediyorum sonra pisman oluyorum bir anda aklimdan geciyo ve icimden ediyorum sizce o yeminler gecerlimidir agzimdan cikmadiklari surece gecerli olurmu?


Saif Al-Din
(Bakara, 225) – Allah, sizi yeminlerinizde bilmeyerek ettiğiniz lağıv (herhangi bir kasıt olmadan, kanaate göre yanlış yere yapılan yemin)dan sorumlu tutmaz. Fakat kalbinizin kazandığı yalan yere yapılan yeminden sorumlu tutar. Allah çok bağışlayıcıdır, çok halimdir.

Okudunuz mu?  Oruçta seferilik

ebediyyetyolcusu
Selamün Aleyküm,

dilan16 kardeş, belli ki Şeytan sana yemin konusunda vesvese veriyor ve huzursuz ediyor.

Yemin etmeyin veya adakda adamayın. Allahu teala bunları emretmemiştir kimseye de taşıyamıyacağı ağır bir yük yüklememiştir. Dolayısıyla yemin edenler veya adak adayanlar kendilerini zora sokmuş oluyorlar ki, bundan sorumludurlar yerine getiremedikleri takdirde keffareti oluyor.

Okudunuz mu?  Kafirlerle dostluk

Allah sizi, yeminlerinizdeki ‘rastgele söylemelerinizden, boş, amaçsız sözler’den dolayı sorumlu tutmaz; fakat kalplerinizin kazandıklarından dolayı sorumlu tutar. Allah bağışlayandır, yumuşak davranandır. (Bakara Suresi, 225)

Allah, yeminlerinizin (keffaretle) çözülmesini size farz (veya meşru) kıldı. Allah, sizin mevlanız (sahibiniz, yardımcınız)dır. O, bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tahrim Suresi, 2)

Okudunuz mu?  Kasık kılları gusule mani mi ?

Kayıtsız Üye
Annem sigara içme diye kurana el bastırdı yemin ettirdi zorla ve ben içtim daha sonra bidaha yemin ettirdi zorla bu yemin geçerlimidir


arifselim
Zorla derken tam olarak kastın nedir bilmiyorum ama kesinlikle bir tehdit ve tehlike altında yemin edilirse o yemin geçerli olmaz. Ama bir anneden bir tehlike gelecek bir durum olmaz normalde. Durum öyle ise sana her bozduğun yemin için birer kefaret gerekir.

Okudunuz mu?  Rüyada başkasının kumar oynadığını görmek

Kayıtsız Üye
Daha önce yaptığım bir şey için yapmadım diye başkasına yemin ettim ama hiçbir şekilde istemeyerek yemin niyetiyle etmedim ne yapmam gerekir?


mum
Yalan yere yemin etmek en büyük helak edici günahlardandır. Kefaret ödeyin ve tövbe edin


Kayıtsız Üye
ben arkadaşımın evine gittiğimde bir kağıt vardı onun üzerinde yemin ederim ki ödevlerimi yapıcan diye ben onu okudum yemin etmiş sayılır mıyım

Okudunuz mu?  Çorap parçaları ve ipleri gusle mani olur mu?

ACİLSERVİS
Yemin cümleleri olan bir yazıyı okumakla yemin etmiş sayılmazsın.


Kayıtsız Üye
Hocam sevgilim başka biriyle konuşmama kızdığı için ısrarla yemin etmemi istedi bende etmedim. Mecbur kaldım bana güvenmediğini söyleyince yemin etmek zorunda kaldım. Yemin ediyorum yazışmayacağıma görüşmeyeceğime dedim fakat isim söylemedim. Yeminim geçerli midir ?


ACİLSERVİS
Sevgilinin olması haramdır. Yeminin geçerlidir. Allah’ta, sende, sana yemin ettiren de kimi kast ettiğinizi biliyorsunuz. İsme gerek yok.

Okudunuz mu?  Ve ene evvelül müslimin ne demek

Kayıtsız Üye
Hocam merhabalar bundan tam yaklaşık 2 ay önce benim içime vesvese düştü ve sürekli içime sürekli boş yere yemin et diye sürekli vesveseler geliyordu ve bir akşam içimdeki sesi dinledim ve bir yemin ettim ama hocam gerçekten istemeyerek yemin ettim ve 1, 2 dakika sonra ettiğim yeminden pişman oldum kalbim sıkıştı ve ertesi gün yeminim bozuldu ve sürekli içime kötü şeyler doğdu şimdide acaba sesli mi yoksa içimden mi ettim bilmiyorum şuan ettiğim yeminin kefaretini tutuyorum lütfen bana yardım edin

Okudunuz mu?  Evli birini seviyorum ne yapmalıyım

Ensar
Edilen yeminin sesli veya sessiz olarak yapıldığını sizin bilmeniz gerekmektedir tam olarak katar vermelisiniz ki sizlere daha fazla yardımcı olalım. Söz yemin ağızdan çıktığı taktirde yapılmalıdır, yemin yerine getirilmeyecekse o zaman kefaretini verirsiniz. Yemin etmeye fazla meyilli olmayın bu durumdan dolayı kendinize hakim olmayı öğrenmeniz gerekir, kendinizi zorlayın. Kalın selametle

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim'de kara delik

Kayıtsız Üye
Lütfen yardım edin.
Dil sürçmesiyle yapılan yemin geçerli midir?
Geçen bir konuşma sırasında yemin etmek için mi dedin sorusuna. O anlamda demedim diceğime yanlışlıkla o anlamda diye çıkıverdi ağzımdan. Aslında o anlamda değil dicektim dilim sürçtü, yanlışlıkla dedim ve hemen düzelttim.

Okudunuz mu?  Bilmeden Namaz kılanın önünden geçmek günahmıdır?

istemeyerek yemin etmek, istemeden yemin etmek, istemeyerek edilen yemin

Bu kategoride yer alan İçimden ettiğim yeminlerden sorumlu muyum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstemeden yemin etmek bu yemin geçerli midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.