Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Birine zarar vermek için yemin etmek

Birine zarar vermek için yemin etmek

Sercan. 67
Selamünaleyküm hocam. Ben aracımı kaza yaptığım yeri boyaması için kaportcıya verdim ve yaptı ama düzgün boya yapmadı bende git gel yaptım kaç gün hep sonraya erteledi tartıştım sonra hatayı düzelttirmeye gitmedim verdiğim parayı hak etmediği için düzgün yapmadığı için malına zarar vereceğim diye yemin ettim ama malına zarar vermedim yemin bozulmadı. belirli bir zaman da vermedim malına zarar vermek için. Malına zarar vermiyecem ama bu zaman zarfı içinde ölürsem şayet yemin bozulmadan borçlumu olmuş olurum Allah’a ne yapmalıyım. Zarar vermediğim için oruç tutmalımıyım.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin kaç eşi olmuştur ?

Yorum: Birine zarar vermek için yemin etmek

Şem’a
Bir insana bir hayvana zarar vereceğine yemin etmek geçerli değildir
"Yemin etmişsem de Zarar vermeyeceğim çünkü bu haramdır" deyin bu şekilde yemininizi Bozun kefaretini ödeyin

Yemininiz, haram bir durum içerdiği için makbul değildir ama yerine getirmemek ile birlikte kefaret gerekir Allah’a emanet ol

Bu kategoride yer alan Vajinadan gelen akıntı abdest bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birine zarar vermek için yemin etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.