Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
sizden8
Abone

Vücuda zarar vermek günah mı

Vücuda zarar vermek günah mı

SerapGrkm
Tövbesi mümkün mü

Dün kesip kesmediğini merak ettiğim için kalemtraşla yanlışıkla bileğimi kestim. Kanama falan olmadı sadece kızardı ve ben ne kadar meraktan yapmış olsamda çok pişmanım. Tövbe edersem mümkün olur mu?


Cevap: Vücuda zarar vermek günah mı

Şema
Tevbesi olmayan hiç bir günah yoktur. Vücuda zarar vermek günahtır çünkü o bize Allah tarafından bir emanettir. Emanete sahip çıkmamak ise emanete ihanettir.

Okudunuz mu?  Hayırlı ve hayırsızlık hakkında bir sorum olacak

Cevap: Vücuda zarar vermek günah mı

SerapGrkm
Dediğim gibi pişmanım ve tövbeler ettim. Birdaha yaomayacağım zaten kardeşim. Önemli olan zaten hatalardan ders çıkarmak değil midir?


Cevap: Vücuda zarar vermek günah mı

Şema
Elbette kardeş
Tevbe ettiysen günahın silinmiştir.
Önemli olan bir daha yapmamaktır

Okudunuz mu?  İstihkak namazı

SerapGrkm
Aynı şey intihar edip tövbe edince de geçerli midir


Nihat Erdem
Allah Affedendir. Ne olursa olsun bütün günahların tövbesi vardır. Yeter ki siz tövbe ediniz ve bir daha yapmamaya bakınız. Allah hepimizin günahlarını affeder İNŞALLAH.

Bu kategoride yer alan Sahura kalkmadan sabah niyet ettim orucum kabul olurmu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vücuda zarar vermek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.