Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:21
missa03
Abone

Çocuğa zarar vermek günah mı

Çocuğa zarar vermek günah mı

Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum…
Kardeşim suyla oynuyordu banyoda tabi tüm apartmanın şikayetçi olduğu biri kardşeim..Aşırı inatçı bağırdımı kulak zarlarınız Allah vere…saatlerce banyoda kıyafetleriyle suyla oynar hasta olabilit ve aşırı su parası..Bende onu vazgeçirmek üçin çaktırmadan sıcak suyu açtım..Akdeniz tabi su kaynak -_-sonra eli yandı.Bıraktı sonuçta ama annem onun kendisinin yaptığını sandı.Kardeşim 3-4 yaşında..Günah mıdır…N3 yapmalıydım hem؟ sözden anlamıyorda

Okudunuz mu?  Farz, vacip ve sünnet ibadetler nelerdir?

Yorum: Çocuğa zarar vermek günah mı

imam
Kardeşin bilmeden istemeden yaramazlık yapıyor ama sen bilerek onu yaktın, Allahtan af dile ve bu yöntemi bir daha kullanma
Bizimde yaramaz/haylaz çocuklarımız var ama döverek korkutarak iş yaptırmıyoruz


Yorum: Çocuğa zarar vermek günah mı

Tevbe
Çocukları defalarca, bıkmadan, usanmadan uyarmamız gerekir. 3-4 yaşındaki bir çocuk asla ne yaptığını bilmez o yüzden onu her defasında güzelce uyarmamız gerek sert bir dil kullanılabilir yaptığının kötü olduğunu anlaması maksadıyla ama kesinlikle kırıcı olmamalı sadece cız, tüh, kaka gibi olmadılır bu sert dil ve dövmek asla ve asla yapılmaması gereken bir şeydir !!! O yaşta ne olduğunu anlamayabilir dövmenin ancak ileride şiddet eğilimini arttırabilir, sabrını azaltabilir, olayları şiddetle çözeceğini sanabilir. Kardeşlerimizi sevelim onlar ile ilgilenelim böylelikle bizim yanımızda ve doğru şeyler ile oynuyor olurlar. Allah tüm küçük çocuklu ailelere kolaylıklar buyursun.

Bu kategoride yer alan Pişman olup tövbe ediyorum ama nefsime yenilip yine aynı günahı işliyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğa zarar vermek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.