Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:45
missa03
Abone

Çocuğa isim vermek

İsim konusu

Kayıtsız Üye
Merhabalar,ablamın yakında bir kızı olacak mina yağmur, ipek , ela , nil isimlerinden birini düşünüyoruz sizin bu isimlerden öneriniz hangisi yönünde olur?(anlamı ve dini uygunluğuyla da)

Merhaba bir arkadaşımın ikizi olacak ve kıza derin oğluna doruk ismini koyacağını söylüyor dini açıdan sizce bu isimler uygun mu sakıncalı mı?
Bazı yerlerde doruk isminin kibir anlamı olduğu ve zirve en üst nokta anlamından dolayı dini uygun olmadığı yazıyor derin ismi içinde cehennemin derin çukurunu çağrıştırabilir diye yazılmış sizin bu konudaki yorumunuz ve öneriniz ne olur?şimdiden teşekkür ederim.hayırlı günler..

Okudunuz mu?  Eşim ve ailesi bana soğuk davranıyor

Yorum: Çocuğa isim vermek

mum
Bebeğe dini anlamı güzel isim vermek

Kız bebeğe Amina, yağmur, İpek, nil ve ela isimleri konabilir,
kıza derin oğula da Doruk ismini koyabilirsiniz, dini açıdan bir sakıncası yoktur.
İsim seçerken de en güzel anlamlı isimleri seçmeliyiz dinin bize emrettiği budur.

Okudunuz mu?  Zinayı ve kumarı bırakamıyorum

Çocuğa Isim Koymq

Kayıtsız Üye
Doğacak oğluma Muhammed Miraç ismi koymak istiyorum, çocuğa ağır gelir diyorlar, öyle mi? Muhammed i özellikle peygamberimizin ismi ve de kuran da geçiyor diye istiyorum, Ağır gelirse ve de Kuran da geçmesi şart değilse Mehmet Miraç da koyabilirim.

Okudunuz mu?  Çamaşırımda şeffaf-beyaz akıntı vardı meni titremeyle geldiği için acaba bu meni mi?

Yorum: Çocuğa isim vermek

Ensar
Akisine peygamberimiz Hz Muhammed ismini koymanız çocuğunuz için en güzel ismi koymuş olacaksınız. Allah Rasulü çocuklarımız için Muhammed ismini verilmesini tavsiye etmiştir. Ağır gelmesi konusuna gelince bu tür söylemler kesinlikle kaynaksızdır hiçbir dayanağı yoktur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm benim 3 tane kızım var kızlarımın isimleri hayrunnisa, meryem erva ,hafsa berra bu isimler hakkında görüşleriniz nedir

Okudunuz mu?  Hz.isa deccali nerede öldürecek, ne kadar süre sonra kıyamet kopacak

Ensar
Ve aleyküm selam ,Allah bantlarını açık eylesin. Hafsa ismi Peygamber efendimiz Hz Muhammed sav in ikinci eşi ve aynı zamanda Hz Ömer ra ın kızının isimlerinden dir.
Hafsa ismi arapça kökenli olup hafz kökünden türemektedir. Koruyan ve gözetleyen manasını taşır. Farsçada aslan yavrusu anlamını da taşımaktadır.
Hafsa ismini çocuğunuza takabilirsiniz.

Okudunuz mu?  4 büyük peygamber kimdir?

Berra ismi; Allah rasulünün bu ismi değiştirdiğini bazı kaynaklarda görebilirsiniz. Berra mana olarak iyi insan, hatsız kusursuz ve günahsız manasını taşımaktadır. Bu ismi taşıyan kişinin kendini fazlaca beğenmesi düşüncesi olduğundan konulması bazı sorunlara yol açabilir. Zira "Berre" ismini Allah Rasulü Zeyneb olarak değiştirmiştir.

Bu kategoride yer alan Anne karnında ölen bebeğin cenazesi nasıl olur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğa isim vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.