Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:40
missa09
Abone

Çocuğa isim verme hakkı kimindir?

Çocuğa isim verme hakkı kimindir?

Kayıtsız Üye
Çocuğa isim verme hakkı kimindir ? Bir bebeğe adını vermek kime düşer açıklar mısınız ?


Cevap: Çocuğa isim verme hakkı kimindir?

meryemgül1
Yeni doğan çocuğa kısa bir süre içinde güzel bir isim koymak anne ve babaların en önemli görevlerindendir. Çocuğa konulan isim hem bu dünyada hem de ahirette geçerlidir. Rasulullah (sav) sadece çocukların değil, büyük insanların ismiyle dahi ilgilenmiştir. Kötü bulduğu bazı isimleri değiştirme yoluna gitmiştir. Yine konulması gereken güzel isimler hakkında bilgiler vermiş, zaman zaman bizzat kendileri çocuklara isimler vermiştir.

Okudunuz mu?  Neden bir dine inanmalıyız

Rasulullah (sav) güzel isim koymanın önemini şöyle açıklıyor: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız. Öyleyse isimlerinizi güzel yapın.” (1)


Cevap: Çocuğa isim verme hakkı kimindir?

Kayıtsız Üye
cocugu olmayanlar için konya/hadim /dedemli koyunde ki isim mı konmalı


Yorum: Çocuğa isim verme hakkı kimindir?

Kayıtsız Üye
Kocam benim ismimi çocuğumuza koydu ben istemedim kendi annesinin ismi olduğu için koyuyorum dedi benim razim yok olurmu

Okudunuz mu?  İnsanı Cennete Götüren Ameller

arifselim
En doğrusu çocuğa isim koymada eşler anlaşarak yapmaları en güzelidir. Artık isim verilmişse razı olmasan da bu isim artık geçerlidir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm ben erken doğumdan oğlumu kaybettim 10gun yaşadı ismini devran koymuştum şimdi erkek bebeğe hamileyim eşimde gene aynı ismi düşünüyor acaba bu günah olurmu


arifselim
Aleykum selam. Allah size şefaatçi eylesin. Tekrar aynı ismi vermenin hiç bir sakıncası yoktur. Çocuğa verilen isim dünya ve ahirette devam edeceğini unutmadan güzel isimlerden seçilmesi gerekir.

Okudunuz mu?  Nişanlılıkta yapılan nikahın mehri

Kayıtsız Üye
s.a. ilk çocuğumuza eşim babasının adı koydu hiç tartışmadan razı oldum, şuan yine hamileyim ve kız olacak eşim bu sefer annesini isim koymak istiyor ama bu cocuğa isim ben koymak istiyorum. bu durumda kim haksiz?


mumsema
çocuğa isim koyma hakkı kime aittir
< bu durumda kim haksiz? >
Haklılık ve haksızlık aranmaz bu durumda ahlaki bir durum yani din isim koyma hakkını anne babaya verir onlarda kendi aralarında anlaşırlar.
Bizde ilk çocuk erkek olursa kimse karışmasın ama ikinci çocuk kçtü anlamlı bir isim olmadıkça karıçmam dedim.
Durum bu şekilde olmalı, karı koca anlaşmalıdır.

Okudunuz mu?  ALLAH'tan birini istemek

Enis
Merhaba lar benim adım turgay babam benim adımı koymuş benim adım anlamsız ve manasız ve kıyamet gününü düşünerek ben ismimi değiştirmek istiyorum sizce uygun mudur bu arada yaşım 42 teşekkür ederim.


Tevbe
Ahirette isimlerimiz ile değil, amellerimiz ile sorgulanacağız. Bu konudan daha çok ibadetlerimize ehemmiyet verelim inşaAllah. allah-ü Teala bizlere af buyursun.

Okudunuz mu?  Konuşma adabı ile ilgili hadisler

mumsema
turgay ne demek_?

İsmin aslı TOYGAR dır ve tarla kuşu anlamına gelir.

Bu ismini mutlaka değiştirin sünnet sevabı da alırısnız


Kayıtsız Üye
Adınız Türkçe Türkay isminin yumuşamasından oluşmuş bir isim. Galatasaray kalecisi Turgay Şeren sevgisiyle popüler oldu. Güzel bir isim bence.

Okudunuz mu?  Vesvese olduğu nasıl anlaşılır, ümitsizlik nasıl geçer

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum Henüz bebeğimin cinsiyeti bile belli değil ama kayınvalidem oğlun olucak ismini de kayınbabamın ismi olan Vahit koyucam dedi şaka yaptığını söyledi ancak beş kez tekrarlayıp kayınbabamın yanında da beni zor durumda bıraktı ben de bu duruma tavır aldım kayınvalidemde buna karsılık sinirlenip yemin ediyorum ki vahit koyucam dedi isim hakkı ben ve eşimde olduğundan ona hakkımı helal etmeme hakkım varmı?

Okudunuz mu?  Geçmiş yıllar ait kuran kursları öğreticiliği yazılı sınav soruları nelerdir?

mum
Bebeklere isim koymak, bebeğin anne babasına aittir, çünkü ahirette çocuğun ismi dahil tüm terbiyesinden hesaba onlar çekilecektir.
Siz büyüklerinizi üzmemeye çalışın ve ismini siz belirleyin
Bütün öğrencilerime sevenlerime ilk bebeğin ismini MUHAMMED koyun diye tavsiye ettim ama kötü anlamı olmadıkça ne isim koysalar üzülmedim.
En sevgilinin ismi konulsun diye çaba sarf ederken Allah bir oğlan nasip etti, kayınvalide ben koyacağım demesin mi:)
Muhammed istiyorsun olsun ama Emin de ekle torunlarım öyle istiyorlar dedi
Kalp kırmadan kusura bakmayın benim adağım var Muhammed olacak ama siz nasıl çağırırsanız çağırın dedim

Okudunuz mu?  SübhanAllah ve nimel vekil

Kayıtsız Üye
Merhaba eşim kizimiz olursa babaannesinin ismini koymak istiyor adi refika ama ben istemiyorum. Buyuklerin ismi konularak sevgi yada saygi mi ispat ediliyor? Benim cocugum ayri bir birey kimsenin adi diye tasisin istemiyorum. Haksizmiiyim


Kayıtsız Üye
Allah’ın selamı üzerinize olsun
bir kızım oldu adını eşim annesini adını koyduk yanına bir isim daha ekleyerek ebced ‘ine bile baktirdik
şimdi bir oğlum olacak yalnız babasının adını koymasına razı değilim babası tamam kuran okur namaz kılar ama zina işliyor yani başka bir hanımı da var bunu bilmeyen de yok ayrıca içki de arada içiyor ben zina edenin imani terk eder diye biliyorum babasının ismini vermek istemiyorum bu konuda yanlış mı düşünüyorum

Okudunuz mu?  Örümcek Beslemek caiz midir?

çocuğa isim koyma hakkı kime aittir, bebeğe isim koyma hakkı kimindir, çocuğun isim hakkı

Bu kategoride yer alan Evli biri ile imam nikahı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuğa isim verme hakkı kimindir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.