Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:45
kadin
Yönetici

Emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki… (Hadis)

Emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki… (Hadis)

Kayıtsız Üye
Esma bint Yezid anlatıyor: Rasulüllah şöyle buyurdu: "Çocuklarınızı gizlice öldürmeyin. Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki at sırtında koşturan ergin erkek olacak yaşa gelse bile yine onu tutar yere atar." (İbni Mace, 1, 648; Ebu Dâvud IV. 9)

Okudunuz mu?  Adetliyken Salati Tüncüna okuna bilir mi?

Cevap: emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki… (Hadis)

Fetva Meclisi
Ğiyle", emzikli kadınla cinsel ilişki, ya da emzikli kadının hamile kalmasıdır (Nihaye)
Sözünü ettiğiniz hadis şudur:
1."Çocuklarınızı gizlice öldürmeyin, vAllahi ğiyle (hamile kadınla ilişki) süvariyi atından tepetaklak düşürür". (Ebu Davud. İbn Mace’de de bu anlamda bir hadis vardır).
Bu hadis zayıftır. Ebu Davud bundan sonra şu anlamdaki sahih hadisi şerifi verir:
2."Allah Rasulü buyurdular ki, ğileyi (hamile kadınla cinsel ilişkiyi) yasaklamayı düşündüm ama bana hatırlattılar ki, İranlılar ve Rumlar bunu yapıyorlar da çocuklarına bir zarar gelmiyor".
İbn Kayyim diyor ki, ğiyleyi zararsız gösteren hadisler (ikinci hadis) diğerinden (birinciden) sağlamadırlar. Kötü gösteren o (birinci) hadis var olmuş olsa dahi, önce yasaklandığı, sonra bunda zarar olmadığı anlaşılınca yasağın kaldırıldığı anlaşılır. (Avnül Mabud).
Sanırım bundan çıkan sonuç şudur:
Mesele dini olmaktan çok tıbbi bir meseledir. Hz. Peygamber, önceleri duyumlarına dayanarak bunun zararlı olduğunu söylemiş olabilir (ki, bu ihtimal zayıftır), sonra zararlı olmadığını öğrenince yasağı kaldırmıştır. Buna göre günün birinde tıp bunun zararlı olduğunu kesin olarak ortaya koyarsa yapılması yine sakıncalı olur.
Sonuç: Hamile kadın ile ilişki, ya da hamilenin çocuğunu emzirmesi şeran yasak değildir. Tıp zararlı derse buna itibar edilmedir.
Faruk Beşer

Bu kategoride yer alan Adetli iken cinsel ilişkide bulunmanın kefareti nedir varsa kimlere verilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Emziren kadının hamile kalması, süt emen çocuğa öyle bir zarar verir ki… (Hadis) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.