Anasayfa
15 Mart 2023, 17:21
sizden95
Abone

Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek

Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek

nick172
Ben bugün bimden pirinç almaya gittim. İki adet 2.5 kg lık pirinç alcaktım , yanlışlıkla biri elimden kaydı yere düştü ve patladı … ben de direk pirincimin parasını ödedim ve korkudan bimden uzaklaştım. Bunun günahı nedir? ve bim benden şikayetci olabilir mi ? yani bu iş mahkemelik olabilir mi ?
NOT: yaşım 16 zarar verdiğim pirinç ise 9 tl

Okudunuz mu?  Şartlanmalarımdan Nefret Ediyorum

Yorum: Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek

Ebû Mansur
Selamın Aleyküm,keşke söyleseydiniz niye korktunuz ki?9 tl den mahkemelik olunacağını sanmıyorum.Gidip hatanızı anlatıp zararıda öderseniz size vebal yoktur bir iznillah.Zaten bilerek yapmamışsınız.


Yorum: Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek

vel Fecr
keşke verdiğiniz para saçılan pirincin parası olsaydı. bir an önce gidip saçılan pirincin parasını ödeyin. yoksa orada o gün kim sorumluysa açık o çalışana yazılacak. korkulacak bir şey yok. bu dünyadaki mahkeme bir yana mahşerde pirinç için yakanıza bile yapışabilirler. orası çok çetin bir yerdir.

Bu kategoride yer alan Hanefi mezhebinde iken maliki mezhebi nasıl taklit edilir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.