Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:29
sizden06
Abone

Şartlanmalarımdan Nefret Ediyorum

Şartlanmalarımdan Nefret Ediyorum

Kırlangıç.
Ben Allah’a ve Peygamberime tamamen teslim olup onlar ne derse o bana doğru gelsin istiyorum. Biliyorum ki o en mükemmel insan ve biz onun tirnağı değiliz ki onu sorgulayalım. Ama içimden bir ses dinimizin hükümlerini sorguluyor fikir yürütüyor ve ben bundan nefret ediyorum. Fikir yuruturken bana dinin her hükmü çok yerinde geliyor ama o ses bunu Batı’ya göre değerlendiriyor ve karşı çıkıyor. Oysa batı kim ki Allah ve Resulunun yanında? Adları anılmamalı Batıdakilerin. Bu bir çeşit vesvese mi yoksa ben hakkıyla teslim olamadım mi dinime? Yani benim bu dusuncelerim tam olarak ne? Bir günahı var mı bir de?


Cevap: Şartlanmalarımdan Nefret Ediyorum

bafralıemre
şeytanın vesveselerinden ibarettir bu düşüncelerin kardeşim imanını daha çok kvvetlendirmen gerekir salih zaatlarla sana Allah ve Rasulunu anlatan hatırlatan kişilerle bulunman yapabileceğin en kolay yoludur bunun
Müminler o kimselerdir ki; Allah zikredilince kalpleri titrer, kendilerine Allah’ın âyetleri okunduğu zaman bu onların imanlarını artırır ve yalnız Rabb’lerine tevekkül ederler. (Enfâl: 2)
aynı zamandan başka bir ayette Cenabı Mevlamız
Ey iman edenler! Allah’tan korkunuz ve sâdıklarla beraber olunuz! (Tevbe: 119) buyuuyor

SAHABİ çok hassastı. Efendimizin yanında yetişen bu kutlu nesil kılı kırk yarardı. Peygamber dergáhında yetişen sahabe şöyle diyor:

Okudunuz mu?  Gusül sırasında balgam yutmak gusle zarar verir mi?

Resul-i Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem’in yanındaydık, bize öğüt verdi, cehennemden söz etti. Sonra eve geldim, çocuklarla güldüm oynadım, eşimle şakalaştım eğlendim. Deminki halim yoktu. Bu durumum canımı çok sıktı ve kendimi evin dışına sokağa attım.

Yolda ağlayarak giderken Ebu Bekir’e rastladım:

"Neyin var, Hanzala?" diye sordu.

"Hanzala münafık oldu" dedim. Ebu Bekir, "Bu nasıl söz, sen ne diyorsun" diye sordu.

Şöyle dedim:

"Öyle ya, Resul-i Ekrem sallAllahu aleyhi ve sellem’in yanında bulunuyoruz. Bize cennet ve cehennemden bahsediyor; onları gözümüzle görmüş gibi oluyoruz. Huzurundan ayrılıp çoluk çocuğumuzun yanına ve işlerimizin başına dönünce, çok şeyi unutuyoruz."

Bunun üzerine Ebu Bekir, "VAllahi biz de aynı durumdayız. Yürü Resul-i Ekrem’e gidelim" dedi. Birlikte yola düştük ve Hz. Peygamber’in huzuruna girdik. Ben, "Ya Rasulullah! Hanzala münafık oldu" dedim.

Okudunuz mu?  Maliki ve hanbeli mezhebine göre teravih namazı kaç rekattır?

"Bu ne demek?" buyurdu.

Ben, "Ey Allah’ın Elçisi" dedim. "Yanında bulunduğumuzda bize cennet ve cehennemden bahsediyorsun; biz de onları gözümüzle görmüş gibi oluyoruz. Senin huzurundan çıkıp çoluk çocuğumuzun yanına ve işlerimizin başına dönünce bunların çoğunu unutuyoruz."

Bunun üzerine Resulullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Canımı kudretiyle elinde tutan Allah’a yemin ederim, eğer siz, benim yanımda bulunduğunuz hali devam ettirip hep zikirle meşgul olsaydınız, melekler yattığınız yataklarda, yürüdüğünüz yollarda sizinle tokalaşırdı. Fakat ey Hanzala, bir saatinizi ibadete, bir saatinizi dünya işlerine ayırınız.

Gördüğün gibi kardeşim buna benzer şüpheler Sahabi devrinde de görülmektedir bunlara fazla aldırış etme içinden çıkamayacak hale gelebilirsin yoksa seni Allah’tan uzaklaştıracak durumlardan uzak durmalısın mesela TV gibi insanlarla tartşma gibi bu devir itibariyle çarşıda pazarda çok gezmek gibi öylebir hale geldik ki kişi evinden çıktığı zaman imansız döme olasılığı var Niteki hadiste Rasulu Ekrem Efendimiz SAV
Birtakım fitneler olacaktır. Kişi o fitnelerde mümin olarak sabahlayacak ve kâfir olarak akşamlayacaktır.
Ancak Allah’ın, ilim ile (kalbini) ihyâ ettiği kimseler (bu tehlikeden) müstesnâdır. (İbn-i Mâce: 3954) buyurmaktadır

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla dinden çıkmak

Cevap: Şartlanmalarımdan Nefret Ediyorum

ömerhattab
< Ben Allah’a ve Peygamberime tamamen teslim olup onlar ne derse o bana doğru gelsin istiyorum. Biliyorum ki o en mükemmel insan ve biz onun tirnağı değiliz ki onu sorgulayalım. Ama içimden bir ses dinimizin hükümlerini sorguluyor fikir yürütüyor ve ben bundan nefret ediyorum. Fikir yuruturken bana dinin her hükmü çok yerinde geliyor ama o ses bunu Batı’ya göre değerlendiriyor ve karşı çıkıyor. Oysa batı kim ki Allah ve Resulunun yanında? Adları anılmamalı Batıdakilerin. Bu bir çeşit vesvese mi yoksa ben hakkıyla teslim olamadım mi dinime? Yani benim bu dusuncelerim tam olarak ne? Bir günahı var mı bir de? >
Nefsinin istediği şeyler batıldır …Nefis doğruyu istemez yanlış meyleder…İnsan nefsini yenebilmesi için sabırla kuran ve sünnet yolunda gitmedir…

Okudunuz mu?  Signatür ayarı ne demek?

Cevap: Şartlanmalarımdan Nefret Ediyorum

Kırlangıç.
Bu dusuncelerimin bir günahı yok mu yani, sadece nefsimden mi geliyor?


bafralıemre
aklından geçenlere inanmadığın sürece bunların vesvese ve nefsinden olduğunu bildikçe sıkıntı yok


ömerhattab
< Bu dusuncelerimin bir günahı yok mu yani, sadece nefsimden mi geliyor? >
İnsan düşüncelerinden sorumlu değildir…Nefsine uymadığın sürece Fiiliyata dökmediği sürece…


Kırlangıç.
Bafralıemre ve omerhattap kardeşlerim Allah razı olsun.


İLİMCİK
Kırlangıç kardeşim, Kur’an ve iman hakikatleri hem batıdan da, hem doğudan da, hem güneyden de, hem de kuzeyden de bakılırsa mahz-ı hakikattir..

Kardeşim, batıya göre bakınca hata ve yanlış gibi görünen bir mesele varsa hemen sorman gerekiyor….Hangi Kur’an ve iman meselesi batıya göre bakınca vesvese veriyor bunu bizimle paylaşırsan o meseleye cevap vermeye çalışalım inşaAllah..Çünkü, iman ve Kur’an esasları kainata kök salmış…Kainatı dağıtamayan bir kuvvet o hakikati yerinden sarsamaz..Batının itirazları ise, iman esasları yanında gökgürültüsüne karşı sivrisineğin vızıltısı kadar da olamaz..

Okudunuz mu?  Herşeyi yapıp tövbe etmek garip geliyor dinden mi çıkıyorum nedir

Elhasıl, batıya göre baktığımızda vesvese veren meseleleri merak ediyorum.


ömerhattab
< Bafralıemre ve omerhattap kardeşlerim Allah razı olsun. >
Amin cümlemizden Allah razı olsun…


Kırlangıç.
Dile getirmekten hoşlanmıyorum ama vesveseler toplumun geneli gibi tesettür, yabancı erkeklerle konuşmama, müzik ve resmin haram oluşu üzerine. Ben bunların gerekçelerini biliyorum, zaten bilmsesem bile biz bilmeyiz doğrusunu Allah bilir. Ama nefsim bunu kabullenemiyor işte sorun orada.


İLİMCİK
Size yirmidördüncü lem’a olan "tesettür risalesi" ni okumanızı tavsiye ediyorum. http://www.risaleara.com/oku.asp?id=1419

Kur’ân, merhameten, kadınların hürmetini muhafaza için, hayâ perdesini takmasını emreder-tâ hevesât-ı rezilenin ayağı altında, o şefkat madenleri zillet çekmesinler; âlet-i hevesat, ehemmiyetsiz bir metâ hükmüne geçmesinler. Medeniyet ise, kadınları yuvalarından çıkarıp, perdelerini yırtıp, beşeri de baştan çıkarmıştır. Halbuki, aile hayatı, kadın-erkek mabeyninde mütekabil hürmet ve muhabbetle devam eder. Halbuki, açık saçıklık, samimî hürmet ve muhabbeti izale edip ailevî hayatı zehirlemiştir…(25. söz)

Okudunuz mu?  Ailem beni hor görüyor

Kırlangıç.
Ya ama ben kapanmanın önemini biliyorum annem de kapalı zaten. Sadece nefsim inat ediyor sorun bu.


Ufkuaçık
< Kırlangıç

Ben Allah’a ve Peygamberime tamamen teslim olup onlar ne derse o bana doğru gelsin istiyorum
. Biliyorum ki o en mükemmel insan ve biz onun tirnağı değiliz ki onu sorgulayalım. Ama içimden bir ses dinimizin hükümlerini sorguluyor fikir yürütüyor ve ben bundan nefret ediyorum.Fikir yuruturken bana dinin her hükmü çok yerinde geliyor ama o ses bunu Batı’ya göre değerlendiriyor ve karşı çıkıyor. Oysa batı kim ki Allah ve Resulunun yanında? Adları anılmamalı Batıdakilerin. Bu bir çeşit vesvese mi yoksa ben hakkıyla teslim olamadım mi dinime? Yani benim bu dusuncelerim tam olarak ne? Bir günahı var mı bir de? >

Muhterem kardeşim.Kanaatimce sen zamanında çok felsefe kitapları okumuşsun veya zihniyeti bozuk arkadaş veya çevrenin rüzgarına kapılmışsın.Beyninde ki dinimize ve peygamberimize ait olan bütün kötü fikirleri atmaya ve beynini boşaltmaya gayret edersen bu çıkmazlardan kurtulursun İnşaAllah.Vesveselere aldırış etme bundan sonra…

Okudunuz mu?  Tövbeyi Bozmak

Ufkuaçık
Riyazet ve mücahede bunun tam ilacıdır.Bunu yapan kalp huzur ve refahına kavuşur.Biraz sıkıntı çekersiniz ama bu sıkıntı Allah’ın izniyle aşka dönüşür.Yeter ki sabretmeyi bilesiniz.Allah yar ve yardımcınız olsun…

İşte ayetler size yol göstermektedir.

FECR SURESİ-sadakat.net/tefsir/fecr/fecr.htm#2727. Ey mutmein olmuş nefs!. (insan)
sadakat.net/tefsir/fecr/fecr.htm#2828. Sen O’ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak Rabbine dön.
sadakat.net/tefsir/fecr/fecr.htm#2929. (Seçkin) kullarım arasına katıl,
sadakat.net/tefsir/fecr/fecr.htm#3030. Ve cennetime gir!


ömerhattab
< Dile getirmekten hoşlanmıyorum ama vesveseler toplumun geneli gibi tesettür, yabancı erkeklerle konuşmama, müzik ve resmin haram oluşu üzerine. Ben bunların gerekçelerini biliyorum, zaten bilmsesem bile biz bilmeyiz doğrusunu Allah bilir. Ama nefsim bunu kabullenemiyor işte sorun orada. >
Siz nefsinizin hoşuna gidenin tam tersini yapın …Allah Yar ve yardımcınız olsun…


Kırlangıç.
Aynen öyle, felsefe ve hümanizm kitapları okurdum Allah affetsin. Ve dindar bir arkadaşım olsun ne kadar isterdim ama çevremde hiç öyle biriyle tanışmadım. Dünyalık olarak en çok istediğim şey okulda bir tanecik dindar bir dostumun olması lütfen dua edin Allah bir tane çıkarsın karşıma. Ve bir de hep o kitaplar o insanlar zehirledi beni farkındayım. Ama Allah’a çok şükür artık onları değil Rabbimi dinliyorum. Bir de bunlar kafamdan silinse, dindar bir dostum olsa tam olacak ama..

Okudunuz mu?  Kök hücre tedavisi caiz midir?

Ufkuaçık
Kırlangıç. Kardeşim… Sen ehli sünnetten olan bir hoca hanımla diyalog kurabilir misin?O sana yeni ve güzel bir çevre edindirir İnşaAllah.


Kırlangıç.
Ama benim yoğun bir okul tempom var ve ailem tanımadıkları insanlarla görüşmeme müsade etmez 🙁


ömerhattab
< Aynen öyle, felsefe ve hümanizm kitapları okurdum Allah affetsin. Ve dindar bir arkadaşım olsun ne kadar isterdim ama çevremde hiç öyle biriyle tanışmadım. Dünyalık olarak en çok istediğim şey okulda bir tanecik dindar bir dostumun olması lütfen dua edin Allah bir tane çıkarsın karşıma. Ve bir de hep o kitaplar o insanlar zehirledi beni farkındayım. Ama Allah’a çok şükür artık onları değil Rabbimi dinliyorum. Bir de bunlar kafamdan silinse, dindar bir dostum olsa tam olacak ama.. >
Ameller niyetlere göredir. Siz niyetine Girin Allah size 1000 tane dindar dost kıvamında 1 dost nasib eder…

Okudunuz mu?  Vücudumdaki kıllar çok dökülüyor aldırmamda sakınca varmı?

Kırlangıç.
@ömerhattab İnşAllah kardeşim inşAllah benim de içime öyle doğuyor ne yalan söyleyeyim. Senin de dediğin gibi nefsim ne diyorsa tersini yapıp onu susturacağım Allah’ın izniyle. Bu yaz forumdaki bir çok yazıyı okudum, biraz Risale okudum, İmam-ı Gazali okudum.. Sonra ne kadar yanlış olduğumu fark ettim. Ben hep arkadaşlarıma bakıp bak bunlar ateist dinle dalga geçiyorlar ben Allah’a inanıyorum bir saygısızlığım da yok doğru yoldayım derdim. Meğer namazı terkeden Rabbini terkedermiş, ben başından beri şeytan tarafından uyutuluyormuşum. Allah’a çok şükür bana doğruları gösterdi ve kararımı verdim onlara değil Allah’a Peygamberimize uyacağım ben.


ömerhattab
< @ömerhattab İnşAllah kardeşim inşAllah benim de içime öyle doğuyor ne yalan söyleyeyim. Senin de dediğin gibi nefsim ne diyorsa tersini yapıp onu susturacağım Allah’ın izniyle. Bu yaz forumdaki bir çok yazıyı okudum, biraz risale okudum, İmam-ı gazali okudum.. Sonra ne kadar yanlış olduğumu fark ettim. Ben hep arkadaşlarıma bakıp bak bunlar ateist dinle dalga geçiyorlar ben Allah’a inanıyorum bir saygısızlığım da yok doğru yoldayım derdim. Meğer namazı terkeden rabbini terkedermiş, ben başından beri şeytan tarafından uyutuluyormuşum. Allah’a çok şükür bana doğruları gösterdi ve kararımı verdim onlara değil Allah’a peygamberimize uyacağım ben. >
İnŞAllah kardeŞİm…

Okudunuz mu?  Anne babanın günahları çocuğu etkiler mi?

Ufkuaçık
En güzel şartlanmak Allah’a kendisini adayan yani şartlanan O’nun sevgili kullarından olur.Nefsini yenmek için şartlanan da aynı katogoriye girmiş olur.


takva ile vesvese

Bu kategoride yer alan Namazımı Cem Edebilir Miyim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şartlanmalarımdan Nefret Ediyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.