Anasayfa
24 Nisan 2023, 13:32
sizden95
Abone

Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık

Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık

yalanhayat
Akrabalarımız ben askerdeyken kız kardeşime fahişe damgası vurmuş kardeşim hiçbirine hakkını helal etmiyor ve Allah belâlarını versin dedi birisi araba ile 4 sefer kaza yaptı diğerinin kolu kırıldı iyileşti derken ayağı kırıldı ardından kafası yarıldı şimdi de kulaklarından rahatsız bedellerini ödüyorlar şimdi
Bana da iftira attılar bunlar bir yana bir yere gidemiyoruz gitsek de laf ediyorlar yok bizi niye almadınız yok ben arabanızı mı bozacaktık falan filan 40 tane laf diyorlar bazen işin çivisi çıkıyor evin telefonu susmuyor boş muhabbet için sinir oluyorum eve misafir gelse onları çağımıyoruz diye triplere girip laf sokuyorlar artık nefret geldi uzak duruyorum mevla bilmiyor mu bunları şimdi ben bunlardan uzak kaçıyorum diye neden günaha girmiş olayım resmen zehir kusuyorlar

Okudunuz mu?  Allah'ın sevdiği ameller nelerdir ?

Cevap: Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık

Şem’a
İslam dininde akrabalık hakları çok büyüktür. Nefret etmek olmaz.
Akraba ahlak bozuyor ve dinden uzaklaştırıyorsa Allah için uzak durulur. Saydığın sebeplerden sadece iftira olanı hariç hiç biri irtibatı koparmak ve nefret etmek için bahane değildir.

Okudunuz mu?  Aniden açık saçık resimler videolar görsek ve yüzümüzü çevirsek cünüp olurmuyuz?

SevgiliPeygamberimiz (s.a.v) birçok hadisinde bizlere önemli mesajlar vererek şöylebuyurmuşlardır: Akrabayla ilgisini kesen kimse cennete giremez . Allah’ave âhiret gününe inanan akrabasını gözetsin . Bir başka hadisi şeriflerindeise: Fakire yapılan yardımın sevabı bir, akrabaya yapılanınki ise ikidir. Biriyardım sevabı, diğeri de akrabayı görüp gözetme sevabıdır. buyurdular.
Sahabedenbir zat Peygamber Efendimiz’e gelerek: Ya ResûlAllah! Bana öyle bir şeysöyleyiniz ki onu yapınca cenneti kazanayım ve cehennemden de uzak kalayım. diye bir talepte bulununca SevgiliPeygamberimiz kendisine: Allah’a kulluk eder, ona hiçbir şeyi ortak koşmazsın,namazı kılar, varsa zekatını verir ve sıla-i rahim yani eş dost ve akrabanıziyaret edersin buyurdular.

Okudunuz mu?  İlahiyat okumayı bırakmalı mıyım?

Cevap: Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık

yalanhayat
İyi de şem’â boş muhabbetler için aranır mı yahu yatıyoruz gece 12 yi geçmiş arıyorlar dantel örneği soruyorlar dengesiz insanlar hem biz onları niye bir yere götürmek zorunda olalım ki de kalpleri kırılmış gibi oluyor?Bize iftira atan insanların rezil edenlere peşkeş mi çekelim yani ?

Okudunuz mu?  Evde "Namaza başlamadan, Gamet okunmalımı..?

Cevap: Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık

Şem’a
Akraba ilişkileri konusunda Peygamberimizin tavsiyelerini okudun ona göre hareket edersin.
Allah onları sizi ve bizi ıslah etsin.


Kayıtsız Üye
yok kardeş Allah haddi aşanları sevmez,onlar kız kardeşine iftira atmış özgürsün istersen hiç arama-sorma.Allah’ın sevmediğini sevmek olmaz.Elindeyse başka yere taşın uzak dur böyle insanlardan bir hayır gelmez!

Okudunuz mu?  Misafirlikte yaşadığım olay.

Evet akraba ziyareti önemli ama bunlar akrabalıktan çıkmış kardeş.


akrabalarimdan nefret ediyorum

Bu kategoride yer alan Cuma Namazı Öğle Namazı Yerine Geçer Mi.? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.