Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:43
sizden01
Abone

Misafirlikte yaşadığım olay.

Misafirlikte yaşadığım olay.

OxyGen`s
Arkadaşlar ben misafirliğe gittim arkadaşlarımın yanına. İşte orda birisi Kuran okuyordu. Tabi bilgisayardan ayrı ses Tvden ayrı ses bide Kuran okuyan sesli okuyordu. Orda arkadaşımız bağırmayın fazla dedi tabi burda Kuran okuyan Diğer çocuga soru sordu. Nese biraz daha kuran okudu. Sonra gene bişi sordu çocuk gene bağırmayın dedi ne bağırıyosunuz falan. Adam kuran okurken gene bir soru sordu çocukta Afedersiniz özür dileyerek söylüyorum sıarım İçine dedi . hatta yanlıs hatırlamıyosam sıcarım için töbe estağfirullah dedi. sanırım bir anlık öfkeyle dedi. Sizce arkadaşım dinden ç.ıtkımı

Okudunuz mu?  Çağrı merkezinde çalışmak haram mıdır ?

Cevap: Misafirlikte yaşadığım olay.

rana
Kuran-ı Kerimi bir insan sesli olarak okuyor ve biz de bu sesi duyuyorsak, onu dinlemek ve susmak farzdır. Bu esnada başka bir işle meşgul olmak caiz değildir.
Ancak televizyon, bilgisayar ve radyo gibi şeylerden okunan Kuranı dinlemek ise farz değildir. Çünkü doğrudan insan sesinden değildir. İnsanın sesinin alınıp kaydedildiği bir aletten yansımadır. Fakat dinlersek sevap alırız. (Elmalılı Hamdi Yazır, Tefsir, Araf Suresi 204. ayetin tefsiri.)

Okudunuz mu?  İmam selam verirken bizde selam vermelimiyiz?

< SORU: Selamunaleyküm hocam: Arkadaşlarım sürekli küfrediyor doğrusu artık etmemeye çalışsam da ben de arada bir küfrediyorum. Bununla ilgili dinin gereği nedir? Bununla ilgili bir ayet veya hadis var mı? Cevaplandırırsanız çok sevinirim. Allah’a emanet olun. Selamunaleyküm.

CEVAP: Selamünaleyküm.
Onu bunu bırakın, arkadaş çevrenizi değiştirin. Sizin küfretmekten daha tehlikeli durumunuz o arkadaş çevresi ile bulunmanızdır. En kestirme olanı yapın, çevrenizi değiştirin. Küfretmek, fasıklık nedenlerindendir. Yani ağır günahlardandır. Mü’min ağız, temizdir. Allah diyen ağız berraktır. Dikkat etmelisiniz.

Okudunuz mu?  İstimna ihtilam olmamak için yapılırsa caiz midir?

Nureddin Yildiz >


Cevap: Misafirlikte yaşadığım olay.

OxyGen`s
Sorum bu değil burda Kuran-ı Kerim e bir Küfür ediliyor sanırım. Yada bağırdıkları için Bağırmalarına deniliyor. Kuran’a denilrse dinden mi çıkıyor bide azından birden çıkıyor sonra töbe estagfırullah denılıyor ama bagırdıkları içinde sçarım içine demıs olabılrde sorum bu üsteki cevap bu soru için uygun degl.

Okudunuz mu?  Ölünün yüzüne kimler bakabilir

Cevap: Misafirlikte yaşadığım olay.

Hoca
Bu sövgü kurana değil ses çıkaran adamadır.
Elbette Kurana olursa dinden çıkar yeniden iman etmesi gerekir ama bu sözgü Kurana yapılmamış.


rana
Allah razı olsun hocam,
ayrica ordaki sadece küfreden hata yapmadigi için, sadece tekrar hatirlatmak içinde öyle bir cevap verdim..

Okudunuz mu?  Biyokinezi günah mı?

Hoca
Kuran okurken yada dinlerken, oda arkadaşlarımızı ve ailemizi/komşularımızı rahatsız etmeye hakkımız yok.
Sevap kazanayım derken günah işlemeyelim.

Kaş yapayım derken göz çıkarma olayı gibi olur!


islamyolu
< Kuran okurken yada dinlerken, oda arkadaşlarımızı ve ailemizi/komşularımızı rahatsız etmeye hakkımız yok.
Sevap kazanayım derken günah işlemeyelim.

Okudunuz mu?  Netten (youtubeden) para kazanmak helal midir?

Kaş yapayım derken göz çıkarma olayı gibi olur! >
Allah razı olsun. bende böyle cevap verecektim. Ama Mum hocam Cevabı en güzel şekilde vermiş. Orada Kur’an okuyanda KArşı tarafı günaha sokmuştur. Durumu düşünmesi lazım. karşı tarafın tavrını düşünüpte okuması lazımdır. yani mum hocamın dedigi gibi. sevap kazanayım derken Bir yandan günaha da girebilir.

Okudunuz mu?  Her Şehit Cennete Gider Mi?

rana
bence buluscak baska yerde bulunabilir, herneyse hatirlatmadim sayin, özür dileriz yanlis yazmissak.

Bu kategoride yer alan İmam olmak istiyom ama imam hatip mezunu değilim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Misafirlikte yaşadığım olay. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.