Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:29
Namaz
Abone

Misafirlikte namaz kılınamaması

Misafirlikte namaz kılınamaması

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum,ben misafirliğe kalmaya geldiğim için burada namaz kılma imkanım yok malesef,(necasetten kurtulmak için çamaşır değiştirme vb. durumlar gibi imkanım yok) o yüzden eve gittiğimde 1 günlük bir süre bu,evde kaza namazlarımı kılsam kabul olurmu? çünkü burada kılmaya çalışsam parantez içinde söylediğim durumlardan dolayı abdestim kabul olmaz diye biliyorum,şimdiden ALLAH Razı olsun

Okudunuz mu?  Eşim kadın doğum uzmanına muayene oldu. Bundan sonra gusül abdesti almadan namaz kılabilir mi, mezar ziyaret edebilir mi

Cevap: Misafirlikte namaz kılınamaması

ebuturab
kardeşim namaz kalmamamın dinimizde bir fetvası yoktur bunu bilmenizi isterim..sorunuzla ilgili sorunlar birdaha teşkil etmemesi için lütfen tedarikli davranınız…nerede ve nasıl olursa olsun namazımızı kılmakla mükellefiz..bir daha böyle bir hata yapmamak için tövbe istiğfar ediniz..Rabbim affeder inşAllah..alt tarafta namaz ile ilgili bölümü okuyunuz..vesselam

Okudunuz mu?  Namaz kılarken düşüncelere dalmak namazı bozar mı?

Namaz kılmayan kişi kafir olmaz; ancak günahkar bir Müslüman olur. Ahirette Allah Teala bu kulunu cezalandırabileceği gibi dilerse onu affeder. Bununla beraber namaz kılmayanlar hakkında dinimiz şiddetli tehditlerde bulunmuştur.

Namaz, dînin direğidir. Namazını devâmlı, doğru ve tam olarak kılan kimse dînini kurmuş, İslâm binâsını ayakta durdurmuş olur. Namazı kılmayan, dînini ve İslâm binâsını yıkmış olur.

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebine Göre Tesbih namazı nasıl kılınır?

Namazı Terketmenin Hükmü

Namazın akıllı, büluğ çağına girmiş, hayız ve nifastan temizlenmiş her Müslümana farz olduğu konusunda görüş birliği vardır. Namaz ve oruç gibi bedenî ibadetlerde vekâlet ve niyabet geçerli değildir.

Namazın farz olduğunu inkâr eden dinden çıkar. Çünkü namaz kesin ayet, hadis ve icma delilleriyle sabittir. Tembellik veya umursamazlık sebebiyle namazı terkeden âsî ve fasık olur.

Okudunuz mu?  Kadın namaz kılarken erkek görürse namaz bozulur mu?

Taberânî’nin rivayet ettiği bir hadiste, Peygamberimiz (asm);
Namazı kılmamak dünya ve âhirette azaba sebep olur. Âhiretteki azapla ilgili olarak Allah Teâlâ şöyle buyurur:
Hz. Peygamber (s.a.s)’de şöyle buyurmuştur:
Dünyada iken namaz kılmayanlar için, kıyamet günü gelip çattığı zaman, cehennem ateşinin üzerinde kor haline getirilmiş bir saç ortaya konulur ve Allah’u Zülcelâl buyurur ki:
Hanefilere göre, tembellik yüzünden namazını terkeden kimse, namazı inkâr etmediği sürece dinden çıkmaz, ancak günahkâr, fasık olur. Kendisi bu konuda uyarılarak tövbeye, kötü örnek olmaması için toplumdan tecrid edilir ve te’dib amacıyla dövülebilir. Ramazan orucunu terkeden kimse de bunun gibidir.(1)

Okudunuz mu?  Sünnet namazlarında salavatlar unutulursa ne yapmak gerekir

Hanefiler dışındaki mezhep imamlarına göre ise, namazını özürsüz olarak terkeden kimse, mürted’de olduğu gibi İslâm toplumuna karşı gelmiş sayılır ve tövbe etmezse en ağır şekilde cezalandırılır.(2)
Kaynaklar:

(1) bk. İbn Abidîn, Reddül-Muhtâr, Mısır, t.y., I, 326; eş-Şürünbülâlî, Merâkıl-Felâh, Mısır 1315, s. 60; ez-Zühaylî, el-Fıkhul-İslâmî ve Edilletuh, Dimaşk 1985, I, 503.

Okudunuz mu?  Hacet namazı mustafa karataş

(2) bk. İbn Rüşd, Bidâyetül-Müctehid, Mısır t.y., I, 87; eş-Şirâzî, el-Muhezzeb, el-Nalebî tab’ı, I, 51; İbn Kudâme, el-Muğnî, 3. baskı, Kahire t.y., II, 442-447; ez-Zühaylî, a.g.e., I.503, 504; Krş. et-Tevbe, 9/5; Buhârî, Diyât, 6; Müslim, Kasâme, 25, 26.


misafirlikte namaz, misafirlikte namaz kılmak, misafirlikte namaz nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Teheccüt namazı uyumadan kılınır mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Misafirlikte namaz kılınamaması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.