Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:44
sizden03
Abone

Kendinden nefret ediyorum

Kendinden nefret ediyorum

kral2a_1988
Benim aklıma sürekli Allahla ilgili olmadık düşünceler geliyor geçen gün eflazı küfür e baktım orda şunu bunu düşünmek dinden çıkarır yazıyordu ve bu benim aklımda kaldı aklıma gelip duruyor acaba vesvese mi diyorum gelincede tövbe haşa diyorum ama arasıra kendimi bu düşüncelerin içinde buluyorum yani kendim mi düşünüyorum acaba diyorum bu yüzden her gün iman tazeliyorum başım çatlıyacak ağrıyor düsünmekten ya ben nefsimden nefret ediyorum sanki icimde isyankar bırı var çok cirkin şeyler geliyor aklıma acaba bende ne var?


Cevap: Bendeki nedir böyle? Kendinden nefret ediyorum

sevim yalçın
Aklıma Allah’ı inkara yönelik gelen düşünceler beni imansız yapar mı?

Yazar: Sorularla İslamiyet2011-06-04
Şu durumunuz sizin imanla dopdolu olduğunuzu gösteriyor. Eğer siz imansız olsanız böyle endişe duymazdınız. Aklınıza gelen düşünceler şeytanın vesvesesinden ibarettir. Bu konuda dikkat edilecek iki husus var:

Okudunuz mu?  Suya (havuz) bulaşan necaset nasıl temizlenir?

Birincisi: Aklınıza gelen düşücelerden dolayı kendinizi sıkmayın, fazla üzerinde durmayın.

İkincisi: Bu aklınıza gelen düşünceler size ait değil şeytana aittir. Bu düşünceleri kendinizden bilip sıkılmanıza gerek yok. Eğer bu düşünceler size ait olsaydı bu şekilde üzülmezdiniz. Demek ki bu düşünceler sizin değil şeytanındır.

Aklınıza gelen bu düşüncelerle meşgul olmayın. Kendinizi sıkmayın, rahat davranın, aklınıza gelen düşüncelerden dolayı sıkıntıya girmeyin. Şeytanın istediği sizi sıkıntıya sokup ibadetlerden uzaklaştırmaktır. Siz rahat davranıp gelen düşünceleri önemsemediğiniz zaman, vesvese kendiliğinden kaybolacaktır.

Vesvesenin size bir zararı olmadığını bilmelisiniz. Ne imanınıza ne de ibadetinize bir zararı olmaz. Bu düşüncelerin size değil de şeytana ait olduğunu anladığınız anda vesvese kaybolur.

Okudunuz mu?  Muska büyü nasıl anlaşılır

Bu durum yalnızca size has değil, şeytan her insana bu şekilde vesvese verebilir. Aklınıza gelen vesveseyle meşgul olmayı bıraktığınızda vesvese diye bir şey kalmaz.

Bu durumda iken imansız gitmekten korkuyorsunuz. Tam aksine şu an imanınızın güç kazandığı bir zamandır. Allah insanın imanını kuvvetlendirmek için vesveseye müsaade etmiştir. Vesvese uyanıklığa vesiledir.


Cevap: Bendeki nedir böyle? Kendinden nefret ediyorum

Desert Rose
< Benim aklıma sürekli Allahla ilgili olmadık düşünceler geliyor geçen gün eflazı küfür e baktım orda şunu bunu düşünmek dinden çıkarır yazıyordu ve bu benim aklımda kaldı aklıma gelip duruyor acaba vesvese mi diyorum gelincede tövbe haşa diyorum ama arasıra kendimi bu düşüncelerin içinde buluyorum yani kendim mi düşünüyorum acaba diyorum bu yüzden her gün iman tazeliyorum başım çatlıyacak ağrıyor düsünmekten ya ben nefsimden nefret ediyorum sanki icimde isyankar bırı var çok cirkin şeyler geliyor aklıma acaba bende ne var? >
Bu aklınıza gelen olumsuz düşünceler vesveseden
ibarettir kardeşim.Sizin kalbinizden olsaydı böyle
sıkıntı duymaz aldırış bile etmezdiniz Vesvese şeytandandır
şeytanda insanlara düşmandır kardeşim bu düşünceler aklınıza
geldiği zaman dağımaya çalışın oturup öyle düşünmek dahada
çok artmasına sebep olur kendinize güzel uğraşılar edinin örneğin
ilmi ve bilim içerikli kitaplar okuyun,sosyal aktivitelere katılın
Bakara suresi özelliklede Ayet-el Kürsiyi ve Muhafazateyn sureleri
sürekli okuyup dualarla Allah c.c sığının.
Allah c.c yardımcın olsun,hayırlarla…

Okudunuz mu?  Ezan kâmet ayakta,oturarak, yürüyerek getirilir mi?

Cevap: Bendeki nedir böyle? Kendinden nefret ediyorum

kral2a_1988
daha önce yaptığım hatalar sürekli aklıma geliyor keşke o an ölseydim diyorum millet cenneti düşünüyor ben cehennemi düşünüyorum tek umudum Allahın merhameti onuda hakettiğimi malesef düşünmüyorum aklıma bu yüzden dine aykırı şeyler geliyor ama biliyorum ki islam hak dindir keske hataları yaptığım günlere dönebilsem bazen aklıma intihar bile geliyor ama oda çok büyük günahmış tek amacım inşAllah imanla ölmek buda çok büyük lütuf inşAllah nasip olur…

Okudunuz mu?  Muska şirk mi ?

Hiss1
Kardeş bak işte burada bir açık vermiş şeytan. "Yaptığın hatalar" Ben de sürekli o kadar şeyin arasından bir iki yıllık küçük kusurlarımı hatırlar üzülürüm. Neden iyi olaylar değil de kötü olaylar? İşte şeytanın açığı. Böyle bir durumda üzülmemeye bak. Ben de ara sıra peygamberlerden şüphe ediyorum istemeden. İşte bir açık daha. Neden Fatih Sultan Mehmet’ten, Atilla Hundan, Mevlana’dan değil de sadece peygamberlerden? Böyle düşün onun açığını yakalamaya çalış umarım biraz mutlu eder seni. İşte şeytanın sana vesvesesi: "Sen merhameti hak etmiyorsun. Sen cehennemliksin diyerek seni Rabb’den soğutmaya çalışıyor. Mesela bana Allah’ı küçümseme duygusu aşıladı daha önce. Ama bilmez işte, tevbe etmeme,Rabbim için ağlamama vesile oldu.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan 2 gün sonra bir yeri yıkamadığını görmek

Desert Rose
< Kardeş bak işte burada bir açık vermiş şeytan. "Yaptığın hatalar" Ben de sürekli o kadar şeyin arasından bir iki yıllık küçük kusurlarımı hatırlar üzülürüm. Neden iyi olaylar değil de kötü olaylar? İşte şeytanın açığı. Böyle bir durumda üzülmemeye bak.
>

Hatalarını düşünüp üzülmek Mü’minin takvasından dır
Yaptıklarından üzüntü duymamak hiç yapmamış gibi
davranmak işte gerçekten şeytanın yaptırdıklarıdır…
Bu halde günahlara hatalara üzülmeye ve birdaha yapmamaya
azim etmeye devam edelim kardeşlerim…

Okudunuz mu?  Kadınlardaki süreğen (fizyolojik) akıntı.

Hiss1
Doğru diyorsun kardeş ama bir bakımdan da şeytan üzüp ibadetten uzaklaştırmaya çalışır.


kral2a_1988
Benim hatalarım çok büyük acaba Allah bu hatalarımı örter mi örtmesi için ne yapmalıyım?


Guray
Tevbe etmelisin ve asla ümitsizliğe kapılma Allah kulunun tevbe etmesine sevinir. Allah’ın affetmeyeceği günah yoktur .
Ey müminler Allah’a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz (Nur / 31 )

Abdullah İbnu Mes’ud (ra) bize iki hadis rivayet etti. Bunlardan biri Hz. Peygamber (sav)’den di, diğeri de kendisinden. Dedi ki: "Mü’min günahını şöyle görür: "O, sanki üzerine her an düşme tehlikesi olan bir dağın dibinde oturmaktadır. Dağ düşer mi diye korkar durur. Facir ise, günahı burnunun üzerinden geçen bir sinek gibi görür" İbnu Mes’ud bunu söyledikten sonra eliyle, şöyle diyerek, burnundan sinek kovalar gibi yapmıştır. Sonra dedi ki: "Ben Resulullah (sav)’ın şöyle söylediğini duydum: "Allah, mü’min kulunun tevbesinden, tıpkı şu kimse gibi sevinir: "Bir adam hiç bitki bulunmayan, ıssız, tehlikeli bir çölde, beraberinde yiyeceğini ve içeceğini üzerine yüklemiş olduğu bineği ile birlikte seyahat etmektedir. Bir ara (yorgunluktan) başını yere koyup uyur. Uyandığı zaman görür ki, hayvanı başını alıp gitmiştir. Her tarafta arar ve fakat bulamaz. Sonunda aç, susuz, yorgun ve bitap düşüp: "Hayvanımın kaybolduğu yere dönüp orada ölünceye kadar uyuyayım" der. Gelip ölüm uykusuna yatmak üzere kolunun üzerine başını koyup uzanır. Derken bir ara uyanır. Bir de ne görsün! Başı ucunda hayvanı durmaktadır, üzerinde de yiyecek ve içecekleri. İşte Allah’ın, mü’min kulunun tevbesinden duyduğu sevinç, kaybolan bineğine azığıyla birlikte kavuşan bu adamın sevincinden fazladır." Buhari, Da’avat 4; Tirmizi, Kıyamet 50, (2499, 2500)

Okudunuz mu?  Kardeşlerim kendimi günahkar hissediyorum

kral2a_1988
Daha
önce Allah’a karsı bazı hatalarım
oldu bilgisizlik gaflet ve
vesveseyle isyan gibi ama çok pismanım simdi bunları
düşünmekten kafam ağrıyor
acaba Allah benim kalbimi
mühürlerse diye korkuyorum
Camiye gidînce falan icimden çık
burdan sen buraya layık degilsin gibi düsünceler gelıyor Kuran
okuyunca ve elime alınca Nice
kur’an okuyan vardir ki kur’an
ona lânet eder diye hadıs aklıma
geliyor Artık yaşamaktan zevk alamıyorum inşAllah tövbem kabul olur

Okudunuz mu?  Diyanet Yeterlilik Belgesi Mülakatları Sözlü ve Uygulamalı Sınav soruları

Hiss1
Kardeş tevbe et ve ümit et. Bak ben bir sürü şeye tevbe ettim. Harama bakmaya,küfür etmeye,sebepsiz yere insanları üzmeye, kul hakkına girmeye,cünüp vakit geçirmeye,inşAllah yatsı namazını öğrendikten sonra boş yere farzı kılmamaya da tevbe edeceğim. Çoğu sıkça işlediğim günahlardı ve azab-ı ilahiden korkup tevbe etmeden önceki hüsranlık halimi bir düşün istersen? Hayattan zevk almıyorum demişsin. Hayatın zevkine rabba dua ederek, çokça tevbe ederek ve rabbini bu tevbelerle ne kadar sevindirdiğini düşünerek bunun yanı sıra tiyatro,sinema gibi kültürel faaliyetlerde bulunarak erersin inşAllah. Biraz at kafandaki düşünceleri, umursama,rahman için üzülmen güzel bir şey ancak şeytan seni çok fazla üzerek(hayattan zevk alamayacak kadar) ibadetten uzaklaştırmaya çalışır. Bir de takmamayı dene. De kendine ben elhamdüllillah müslümanım. Düzgün bir hayatım var, alemlere rahmet gönderilenin ümmetiyim, günahlarım için tevbe edeceğim. Unutma ümitsizlik çok büyük günahtır. Kimi tanıyorsun Allah kadar merhametli? İnsanların seni affetmeleri için bazen çok şey yapman gerekir. Rabbinin affı içinse pişman olup tevbe etmen yeter ki sen bu pişmanlığı fazlasıyla yaşıyorsun. Sana cuma günü dinlediğim bir hutbenin parçasını paylaşayım ; Tevbe eden hiç günah işlememiş gibidir. Günahların dereleri de taşırsa, sen tevbe edince bunları hiç işlememiş gibi olursun. Sicilinden silinir. Hayattan zevk alman dileğiyle…

Okudunuz mu?  Annem tasarruf edicem diye şifonu çekmiyor

kendinden nefret etmek islam, akla gelen çirkin vesveseler imansız yapar mı, Allah nefret

Bu kategoride yer alan Rekatlardaki süre uzunluğu hakkında bilgi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendinden nefret ediyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.