Anasayfa
24 Nisan 2023, 7:40
missa03
Abone

Bayramlardan Nefret Ediyorum Demek

Bayramlardan Nefret Ediyorum Demek

Kayıtsız Üye
ALLAH RIZASI İÇİN BUNU BİRİ CEVAPLASIN.

Benim bir arkadaş dertleşti. Ve her bayram içimde bir burukluk var. Bayram hiç gelmesin istiyorum dedi. Bayramı istememek gelmesini istememek harammı? Yani dinimizin bayramları ? Bu arkadaş, birkaç kişi yüzünden ailesiyle küsmüş. Ve ailesinide ziyaret edemediği için daha doğrusu onlar görüşmek istemediği için bayram hep buruk geçiyo dedi. O yüzden bayramların gelmesini istemiyorum dedi. Nefret ediyorum artık, sevmiyorum dedi.
Sorum şu: gelmesini istememek, sevmediğini söylemesi ve nefret ettiğini söylemesi küfür müdür veya haram mıdır? Yani bayramlarımız hayırlıdır en önemli günlerden birileridir. Ve dinimize hakaret etmek küfürdür. Ve yukardaki sözleri söylemesi küfür mü oldu?

Okudunuz mu?  Evlenecek bir kıza bu seneki zekat paramızı takı olarak verebilir miyiz?

Yorum: Bayramlardan Nefret Ediyorum Demek

muvaffak
Bayramlar; akrabaların, uzun zaman görüşmeyen Müslümanların görüşmesi, oruç tutulan günler sonrasında Allah’a şükür için, maddi durumu yerinde olmayan kişileri sevindirmek için kutlanan günlerdir. Bayramlarda özünde yapılmayan, şart olmayan ve geleneklerin üzerinde etkili olduğu adetler türemiştir. Bu asılda olmayan adetleri kişi benimseyebilir ve sevmeyebilir. Fakat kişi peşin hüküm vermeden önce asıl olanı düşünmeli, neyi neden söylediğini mutlaka söylediği kişilere açıklamalıdır. Arkadaşınız dine hakaret etmemiştir. Ve küfür olabilecek herhangi bir davranış içine girmemiştir. Kesinlikle doğru yapmamış ve yanlış cümleler seçmiştir.

Bu kategoride yer alan Çift cinsiyetli doğanların İslam'da hükmü nedir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bayramlardan Nefret Ediyorum Demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.