Anasayfa
20 Ocak 2022, 18:46
missa08
Abone

Kendimden Nefret Ediyorum Demek Sakıncalı mı

Kendimden Nefret Ediyorum Demek Sakıncalı mı

Kayıtsız Üye
Merhaba, ben işlediğim günahlardan ötürü, bazen kendime: kalbimden/beyninmdem/kendimden nefret ediyorum diyorum. Bunda bir sakınca varmı? Günahmı?


Yorum: Kendimden Nedret Ediyorum Demek Sakıncalı mı

seyit gazi
yav güzel kardeşim niye kendinden nefret ediyorsun. kendinden nefret ettiren şeyleri tesbit et onları ayıkla ve bir düzeltme sürecine gir. insanın kendinden nefret etmesi bile bu sebebleri gözden geçirip kendini düzeltmemesi için bir mazerettir. ben zaten kendimde kendimi sevmiyorum, daha ne yapayım denmesine sebeb olabilir

Okudunuz mu?  Peygamberimiz neden medineye defnedildi?

mesela adamın biri aksiymiş, buna karı dayanmış. yine bir gün evlenecek hali vakti yerinde bir kadın buna talib olmuş. adam şaşırmış, sen beni bilmez misin, benim ne kadar aksi olduğum bilmez misin de bana talib oldun demiş. kadın da seni o aksi duruma sokan insandan daha aksi kim olabilir ki demiş. bu cevab adamın hoşuna gitmiş ve gül gibi geçinip gitmişler. yani insan kendini aksi duruma sokan durumları bilir ve bunlardan uzak durursa, en aksi insan bile kuş gibi birisi olabilir, yok insan kendini bilmezse ve kendini aksi duruma sokan işlere sokulur sokulur durursa, en halim selim insan bile aksileşebilecek dünyanın en aksi insanı olabilecektir.

Okudunuz mu?  Nasibim kapalı nasıl açarım?

yani sende neyinden nefret ediyorsan, seni nefret edilesi yapan şeyler neyse, bunları tesbit edip uzak durursan, gayet güzel bir insan olduğunun farkına varırsın. belki bir fakih, belki bir fizik profesörü olmazsın ama seni tenzih ederim ahmakca hareket etmeyip, sadece işlerin akıbetlerini düşünerek, aklı başında birisi olabilirsin veya kalbini nelere bağladığını düşünürsen, şahsiyetini inşa eder gayet güzel yaradılışlı birisi olduğunu görebilirsin. kötü özelliklerini gözden geçirip, bunları törpüleyip, güzel ahlakla ahlaklanabilirsin. bütün bunlar da bir süreçtir ve kendini kınaman suçlaman hata olacaktır. sadece tesbitler yapıp, teşhisler koyup adımlar atacaksın. bu hususlarda kimseden daha geride olduğunu da düşünme, herkesin benzer dertleri var.

Okudunuz mu?  Yeni memur oldum kurban kesmek bana vacip veya farz mı?

insanın kendini kötü hissettirmesi bile aslında bu tesbit teşhis ve inşa sürecine girmemesinin bir mazereti olarak aslında kendine geliştirdiği bir mekanizmadır.


Kendimden Bıktım/ Nefret Ediyorum Demek?

Kayıtsız Üye
Kendimden bıktım/nefret ediyorum demek günahmı? Yani kendi dış görünüşünden dolayı bunu demek? Harammı olur isyanmıdır bu?

Okudunuz mu?  Rüyalar uyarı içerir mi?

Yorum: Kendimden Nefret Ediyorum Demek Sakıncalı mı

Kayıtsız Üye
Bunu direk açık açık sorayım. Bi hoca kendi dış görünüşündrn dokayı bunu derse haramdır isyandır dedi. Ben evlenmeden önce eski kız arkadaşımdan ayrılmıştım ama onu hala seviyodum, bir ara. ve onu sevdiğimden dolayı kendimden nefret ediyorum bıktım demiştim. Buda harammı ? İsyanmı?

Okudunuz mu?  Sigara içme ilgili anket soruları

Kayıtsız Üye
Allah’ın verdiği bedeni beğenmiyorsun günah mı değilmi sen düşün

Bu kategoride yer alan Evliliğe karşı aileler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendimden Nefret Ediyorum Demek Sakıncalı mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.