Anasayfa
25 Ocak 2022, 7:01
missa08
Abone

Evliliğe karşı aileler

Evliliğe karşı aileler

Kayıtsız Üye
Merhaba 25 yasındayım.Görüştüğüm biri var.Babam biliyor ama bilmemezlikten geliyor.bazı mevzular oldu,yüzüne evlenmek istediğimi söylediğimde asla izin vermiyor.abim 30 yasında ona karsıda böyle.asla evlenmemiz gerektiğini düşünmüyor.Kafasında evliliğe dair babamın degişik düşünceleri var.resmen gözüm görmesin flörtünü et ama evlenme diyor.kendi evlendiği içinde pişman.Ne yapmam lazım hocam? Allahın emrine karsı geliyor.asla kacmam rızaları olmadan.ancak bana bir sebep sun,sorun ne,ona göre bırakayim diyorum.bi sorun yok öyle istiyorum diyor.Ben nasıl yuva kurucam….

Okudunuz mu?  Zinanın affı varmıdır?

Yorum: Evliliğe karşı aieleler

arifselim
Merhaba. Evlilik çağına girmiş olan evladına izin vermemek bir baba için zulümdür günahtır. Onu bir şekilde ikna etmelisiniz. Sözlerini dinleyeceği aile büyükleri olabilir veya kendiniz onu ikna etmenin çarelerini aramalısınız.


Yorum: Evliliğe karşı aieleler

Kayıtsız Üye
Hiç bir şekilde olmuyo malesef..evden kaçsam baba rızası yok evlenmek istesem izni yok.holding sahibini getirsem karsısına yine yok yine yok.kaçmaktan baska ne çözüm varki.ya da yalnız ölücem sanırım..

Okudunuz mu?  Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı

Yorum: Evliliğe karşı aieleler

Kaptan
Babana her evliliğin kendi evliliği gibi olmadığını söylemen, sen olamadın ama belki ben mutlu olurum demen ve bunu güzelce anlatman gerekiyor. Bende çocuklarımın olmasını istiyorum, torunun olsa iyi olmaz mı gibi gibi onu cezbedecek güzel şeyler söylemeni öneririm.

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin (asm) kaç tane teyzesi ve halası vardır?

Kaçmaman daha doğru en iyisini yapıyorsun çünkü aile rızası olmayan evlilikler pek iyi olmuyor. Güzelce anlatırsan anlayacaktır diye düşünüyorum.


gulcinzz
Hayırlı geceler,
Ben 24 yaşındayım, evlenmeyi düşündüğüm biri var. Aileme evlenmek istediğimi söyledim, ancak babam evlenmek istediğim kişinin memleketini sevmediğini ve kesinlikle evlenmeme razı olmayacağını, eğer kaçarsam da bizi öldüreceğini söylüyor. Babam ailenin ileri gelenlerin sözünü dinlemiyor, istihareye yatmamı istemiyor. Ben istemiyorsam hayırlısı budur diyor. Annem için ise sorun yok, babanı tanıyorum, ikna olmaz diyor. Babamın rızası olmadan evlenmek istemiyorum. Babamın bu tutumu karşında dini hüküm nedir bunu merak ediyorum. Teşekkürler

Okudunuz mu?  Peygamberimiz yüzmeyi nerde öğrenmiştir?

Omer Faruk
Sevgili kızım,

dinin hükmü elbette önemli ama kaçmanı ya da babanın razı olmadığı biriyle evlenmeni tavsiye etmem. Belki sevdiğin delikanlı iyi birisidir. Ama bir anlık öfke ile babanın yaptığı bu inada karşın atacağın adımlar hem seni, hem aileni hem de sevdiğin insanın aile hayatını alt üst edebilir. Eğer delikanlı seni gerçekten seviyorsa biraz sabır edin acele etmeyin. Unutmayın zamanla pek çok baba yumuşar.

Okudunuz mu?  Kıl batması ve gusül

İslami açıdan ise babanın ve annenin rızası (istekleri İslam’a karşı değilse) esastır. Unutma tırnağına taş deyse öncelikle koşacak olanlar yine kendi annen/babandır. Evlilikler iki kişinin evlendiği kurumlar değildir. İki ailenin evlendiği kurumlardır. Yani yalnızca eşin olacak adamla evlenmiyor aynı zamanda ailesiyle evleniyorsun. Eşin de yalnızca seninle değil, ailenle evleniyor. Dolayısıyla kaçmak, babanın öfkesini kuracağın ailenin üzerine çekmek hayırlı ve bereketli olmayacaktır.

Okudunuz mu?  Domuz ile ilgili hadisler

Allah yar ve yardımcınız olsun.


Evlilik

Bu kategoride yer alan İnsan Oğlunun ölüm şekli belli midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evliliğe karşı aileler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.