Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:10
missa6
Abone

Peygamberimiz yüzmeyi nerde öğrenmiştir?

Peygamberimiz yüzmeyi nerde öğrenmiştir?

Kayıtsız Üye
peygamberimiz yüzmeyi nerde öğrenmiştir


Cevap: Peygamberimiz yüzmeyi nerde öğrenmiştir?

@mir
peygamberimizin doğumundan yüzlerce yıl önce
Araplar sulama amacıyla baraj yapmayı biliyorlardı
hatta bu barajın yıkılması ile ilgili bazı ayetler Kur’an’da yer almaktadır

barajları yıkılan Yemen Arapları
kuzeye göçerek Mekke ve Medine civarlarına geldiler diye biliyorum
burada da sulama havuzları yapmış olabilirler
Resulullah da yüzmeyi bu havuzlardan birinden öğrenmiş olabilir

Okudunuz mu?  Hz Muhammed peygamberimize vahyi getiren meleğin adı nedir?

Allahu Alem

< Sebe Suresi-16. Fakat onlar yüz çevirdiler. Biz de onlara Arim selini gönderdik ve onların iki bahçelerinin yerine buruk yemişli, acı ılgınlı ağaçları olan ve içinde Arabistan kirazından da az bir şey bulu-nan iki bahçe verdik.

"Fakat onlar" Allah’ın emrinden ve Rasûllerine uymaktan -daha öncele-ri müslüman oldukları halde- "yüz çevirdiler." es-Süddî ile Vehb (b. Münebbih) dediler ki: Sebe’lilere onüç peygamber gönderildi, onlar da bu peygam-berleri yalanladılar.

el-Kuşeyrî dedi ki: Bunların "Himar (eşek)" lakablı bir başkanları vardı. Bunlar İsa ile Muhammed (sav) arasındaki fetret döneminde idiler. Denildi-ğine göre bunun bir oğlu vardı ve öldü. Bunun üzerine başını semaya doğ-ru kaldırıp tükürdü ve kâfir oldu. İşte bundan dolayı "Himar’dan daha kâ-fir" tabiri kullanılmaktadır. el-Cevherî dedi ki: "Himar’dan daha kâfir" deyi-mi şuradan gelmektedir: Ad kavmine mensub bir adamın birkaç oğlu vardı. Bu da çok büyük bir küfür ile kâfir oldu. Onun topraklarından kim geçer-se, mutlaka o kişiyi küfre davet ederdi. Çağrısını kabul ederse onu bırakır, değilse öldürürdü. Daha sonra Arim seli onların bahçelerini alıp götürünce, ileride açıklanacağı üzere- etraftaki ülkelere dağıldılar. Bundan dolayı darb-ı meselde: "Sebe’liler gibi darmadağın oldular" denilmektedir. Denildiğine gö-re Evs ve Hazrecliler onlardandır.

Okudunuz mu?  Emaneti korumak ile ilgili hadisler


"Biz de onlara Arim selini gönderdik" buyruğunda geçen "Arim" İbn Ab-bas’tan gelen rivayete göre seddin adıdır. Bu durumda ifade, Arim Seddi se-lini gönderdik takdirinde olur. Ata ise Arim vadinin adıdır. Katade Arim Se-be’ vadisidir demiştir. Bütün vadilerin akan selleri orada toplanırdı. Hatta de-nizden ve Yemen vadilerinden akan suların orada toplandığı dahi söylenmiş-tir. Bunlar iki dağ arasında bir sed yaptılar ve bu şedden biri diğerinin üs-tünde üç kapı bıraktılar. En üstteki kapıdan önce sulama yaparlar, sonra ikin-cisinden, sonra da üçüncüsünden ihtiyaç duydukları kadarıyla sulama yapar-lardı. Çok verim elde ettiler ve malları çoğaldı. Rasûlleri yalanlamaları üze-rine yüce Allah onlara fareleri musallat kıldı, onlar da o seddi deldiler. >

Okudunuz mu?  Bereket ve rızık duası

Cevap: Peygamberimiz yüzmeyi nerde öğrenmiştir?

tekturk
Böyle sorular biraz öküz altinda buzagi aramaya benziyor..


peygamberimiz yüzmeyi nerede öğrendi, peygamberimiz yüzme biliyor muydu, hz Muhammed yüzmeyi nerde öğrendi

Bu kategoride yer alan Helal olan davranışlar nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz yüzmeyi nerde öğrenmiştir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.