Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:52
missa94
Abone

Yüzmeyi teşvik eden yada yasaklayan hadisler var mı?

Yüzmeyi teşvik eden yada yasaklayan hadisler var mı?

Kayıtsız Üye
Yüzmeyi teşvik eden yada yasaklayan hadisler var mı?


Cevap: Yüzmeyi teşvik eden yada yasaklayan hadisler var mı?

Desert Rose
Çocukluğunda yüzmeyi de öğrenen Resûl-i Ekrem atıcılık, binicilik ve koşunun yanı sıra yüzmenin de öğrenilmesi ve öğretilmesini teşvik etmiş, hatta bir babanın evlâdına karşı vazifelerinden söz ederken onları helâl rızıkla besleme, yazıyı öğretme yanında atıcılık ve yüzme öğretmeyi de zikretmiştir. Bu teşvikler sonucudur ki sahâbîler arasında bu tür faaliyetlerin oldukça yaygın olduğu, Hz. Ömer’in de gerek hutbelerinde Medine halkına, gerek mektup ve tâlimatlarında diğer bölge halklarına ve ordu kumandanlarına atıcılık, binicilik, yüzme, koşu gibi eğitici ve yetiştirici sportif faaliyetlere önem verilmesini, bunların çocuklara öğretilmesini istediği rivayet edilir (Serahsî, Siyerü’l-kebîr, I, 112-113).

Okudunuz mu?  Ölümü hissetmek

Hz. Peygamber’in hadislerini toplayan kitapların "cihâd" bölümlerinde veya bu konuya ayrılmış müstakil bölümlerinde bir hayli örnek bulmak mümkündür. Ancak denilebilir ki, Resûlullah tarafından öncelikle teşvik gören söz konusu sportif faaliyetlerin eğlendirme yönünün yanı sıra bedeni geliştirici, hayata ve askerliğe hazırlayıcı yönlerinin de olduğu gözden uzak tutulmamalıdır. Savunma gücüne, maddî ve mânevî olarak yetişkin ve sağlıklı iman unsuruna ihtiyaç, hem oyun ve eğlence hem de eğitim ve sosyal fayda yönlerini bünyesinde toplayan sportif faaliyetlere öncelik verilmesini gerekli kılmıştır.
alıntı

Okudunuz mu?  Kardeşim öldü ve rüyama girmiyor

Cevap: Yüzmeyi teşvik eden yada yasaklayan hadisler var mı?

muvahhidim
حديث موقوف – أَخْبَرَنَا أَبُو حَاتِمٍ مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ ، أنبا الْحُسَيْنُ بْنُ إِدْرِيسَ ، ثنا سُوَيْدُ بْنُ نَصْرٍ ، أنبأ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ الْمُبَارَكِ ، عَنْ أُسَامَةَ بْنِ زَيْدٍ ، حَدَّثَنِي مَكْحُولٌ الدِّمَشْقِيُّ ، أَنَّ عُمَرَ بْنَ الْخَطَّابِ ، كَتَبَ إِلَى أَهْلِ الشَّامِ : أَنْ عَلِّمُوا أَوْلادَكُمُ السِّبَاحَةَ ، وَالرَّمْيَ ، وَالْفُرُوسِيَّةَ

Ömer İbn-ul Hattab Şam halkına :
”çocuklarınıza yüzmeyi, ok atmayı ve ata binmeyi öğretiniz.” diye mektup yazmıştır.

Okudunuz mu?  Sonradan müslüman olan biriyle evlilik

رواه الطبراني والنسائي وصحح الألباني إسناده كما في صحيح الجامع أن النبي صلى الله عليه وسلم قال: كل شيء ليس فيه ذكر الله فهو لهو ولعب إلا أربع: ملاعبة الرجل امرأته، وتأديب الرجل فرسه، ومشيه بين الغرضين، وتعليم الرجل السباحة

Taberani, Nesai ve El-Bâni’nin sahihinde, Nebi (s.a.v) şöyle buyurmuştur :
” Hiç bir şey yoktur ki içinde Allah’ın zikri olmaksızın oyun ve eğlenceden ibaret olsun, Ancak dört şey hariçtir; Kocanın eşiyle oynaşması, seyisin atını terbiye etmesi, kişini amaçları doğrultusunda ilerlemesi ve kişiye yüzme öğretilmesi.”


Cevap: Yüzmeyi teşvik eden yada yasaklayan hadisler var mı?

burcealtug
bU durumda kadının yüzmesi nasıl olmalı?

Okudunuz mu?  Borçlu olanın okuyacağı dualar

yüzme ile ilgili hadis, yüzme hadis, yüzme ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Kalp Zikri Nedir Nasıl Çekilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yüzmeyi teşvik eden yada yasaklayan hadisler var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.