Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:56
missa3
Abone

Sonradan müslüman olan biriyle evlilik

Sonradan müslüman olan biriyle evlilik

Kayıtsız Üye
İyi günler,
Siteyi ilk kez kullanıyorum ve çok beğendim. Uzatmadan soruma geçiyorum. kız arkadaşımın deist oldugunu öğrendim sonrasında onu müslüman olmaya ikna ettim. Kendisi şuan müslüman oldugunu söylüyor fakat benim içim rahat değil çünkü namaz kılmıyor. Kendisi çok iyi biri fakat imanı baya zayıf. Sizce bu kişi ile evlenmem caiz olur mu ?

Okudunuz mu?  İslamda anne ve babaya iyilik ile ilgili ayet ve hadisler

Cevap: Sonradan müslüman olan biriyle evlilik

Şema
"Ben iman ettim" dedikten sonra o kişi ile evlenilir. İslam zahire göre hükmeder, çünkü insanın içini sadece Allah bilir.


Sonradan müslüman olan biriyle evlenmek caiz midir? Bir insan için müslüman olması doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm. Evlenmek istediğim bir adam var fakat yabancı ve Hristiyan. Haram olduğunu bildiğimden dolayı hiçbirşekilde temas göstermiyorum. iletişime geçmiyorum. Bana saygı duyduğu için o da Gerekeni yapıyor. beni sevdiğini arkadaşlarım bana iletiyor. ve benim için müslüman olacağını söylüyor. fakat ben benim için değil Allah için müslüman olmasını istediğimden dolayı ona dinimi anlatmak istiyordum. Benim ona dinimi anlatmam günah mıdır?
Müslüman olduktan sonra onunla evlenebilir miyim?

Okudunuz mu?  Ölmüş kimse için mevlit okutmanın Dini hükmü nedir,bildirimisiniz?

Yorum: Sonradan müslüman olan biriyle evlilik

mum
Müslüman bir kadın sadece Müslüman bir erkekle evlenebilir siz onu bir hocanın yanına gönderin dinimiz ona anlatırsın dilerse iman eder evlenirsiniz dilerse ihmal etmez ama evlenemezsiniz


Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim, Evleneceğiniz erkek bir tarafa öncelikle sizin islami hayatınız nasıl. Yalnızca tahmin ediyorum lütfen yanlış anlamayın, eğer siz namaz kılmıyorsanız, tesettürünüz yok ise O’na hangi islamı anlatacaksınız. Eğer bunlar zaten sizde mevcut ise o zaman müslüman olmayı da kabul ederse hiçbir mahsuru yok. Unutmayın yalnızca sevdiğiniz erkekle evlenmiyorsunuz, Allah nasip ederse gelecekte olacak çocuğunuzun babası ile evleniyorsunuz. Baba ve annenizin damadı ile evleniyorsunuz, Varsa kardeşlerinizin eniştesi ile evleniyorsunuz. Ailenizin bu evliliğe onayı olmadan evlenirseniz bu da ayrı bir sıkıntı doğuracaktır. Evlilik bu hayatta da ahirette de önemli bir birlikteliktir.
Dininizi sizin anlatmanıza gelince bu durum sizi dönülmez bir noktaya götürebilir. Dolayısıyla O’nu islamı iyi bilen onunla iletişim kurabilecek birilerine yönlendirin. Allah hakkınıza hayırlısını versin. Umarım Allah’ın rızasına uygun güzel bir evliliğiniz olur. Selametle…

Okudunuz mu?  Hicret konulu hadisler

sonradan müslüman olan biriyle evlenmek, sonradan müslüman olmusla evlenilir mi

Bu kategoride yer alan Yaşına göre çok zayıf olmak ve hastalık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sonradan müslüman olan biriyle evlilik Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.