Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:54
missa91
Abone

İyi dileklerimizi iletmek için hangi ifadeleri kullanırız

İyi dileklerimizi iletmek için hangi ifadeleri kullanırız

Kayıtsız Üye
İyi dileklerimizi iletmek için hangi ifadeleri kullanırız?


Cevap: iyi dileklerimizi iletmek için hangi ifadeleri kullanırız

Desert Rose
İnsanlar toplum halinde birlikte yaşamak zorundadır. Birlikte yaşamanın temeli sevgi ve saygıdır. Bu nedenle toplumsal yaşamda insanların birbirlerini sevmesi, sayması ve bunu davranışlarıyla göstermesi çok önemlidir. Günlük yaşamımızda bu sevgi ve saygıyı ortaya çıkaracak, geliştirecek davranış biçimleri vardır. Selâmlaşma bir ilişkiyi başlatan, sağlamlaştırıp pekiştiren önemli ve güzel bir davranıştır. Karşımızdakine ilgimizi, sevgimizi, saygımızı, nezaketimizi göstermenin en iyi yoludur. Bu nedenle selamlaşmak günlük konuşmalarımızda en çok kullandığımız sözcüklerden biridir.
Selam vermekle karşımızdaki kimseye neyi ifade etmiş oluruz?

Okudunuz mu?  Biçak taşımak sünnet mi?

Selâm verdiğimiz kimseye: Onun için iyi dileklerde bulunduğumuzu, dost olduğumuzu, ona güzel duygular beslediğimizi, iyi niyetli olduğumuzu ifade etmiş oluruz. Aynı zamanda ona ilgi gösterdiğimizi, değer verdiğimizi de belirtiriz.
Günlük konuşmalarımızda selamlaşma ile ilgili hangi sözcükleri kullanırız?
Günlük yaşamımızda yaygın olarak kullandığımız çeşitli selamlaşma ifadeleri vardır. "Selamün aleyküm(Allah’ın selamı üzerine olsun)", "iyi günler", "merhaba", "iyi akşamlar", "günaydın", "iyi çalışmalar" "İyi dersler", "Hoşça kal", "Hayırlı sabahlar veya hayırlı akşamlar" bunlardan bazılarıdır.

Günlük konuşmalarımızda selamlaşma ile ilgili sözcükleri nerede ve nasıl kullanırız?

Günlük yaşamımızda evde, okulda, alışverişte, yolda, otobüste vb. yerlerde birçok insanla karşılaşırız. Karşılaştığımızda insanlarla selamlaşırız. Örneğin; sabah kalktığımızda aile bireylerimize, okulda arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize "günaydın, hayırlı sabahlar" diyerek iyi dileklerde bulunuruz. Bir dükkâna girdiğimizde "hayırlı işler" deriz. Herhangi bir yerde karşılaştığımız kimselere "merhaba", "iyi günler" diyerek selamlarız. Çalışan bir kimseyle karşılaştığımızda "kolay gelsin" diyerek iyi dileklerimizi belirtiriz. Birbirimizden ayrılırken "iyi akşamlar", "iyi günler", "hoşça kal", "Allaha ısmarladık" gibi selamlaşma ifadeleri kullanırız. Selâmlaşmada asıl önemli olan iyi niyetli olmak, karşıdakine güzel duygular beslemektir. Ancak dinimize, örf ve adetlerimize en uygun olanı ile selam vermek daha güzeldir.
alınt
ı

Okudunuz mu?  Eşime soğutma ayrılık büyüsü yapılmış

iyi dileklerimizi iletmek için hangi ifadeleri kullanırız

Bu kategoride yer alan Hz. Fatımayı kim yıkayıp kefenlemiştir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İyi dileklerimizi iletmek için hangi ifadeleri kullanırız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.