Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:22
missa05
Abone

Bir kadının yalnız başına dışarı çıkması veya sefere çıkması caiz midir?

Kadın yanında mahremi olmadan ne kadar sürelik bir mesafeye sefere çıkabilir?

Kayıtsız Üye
Kadın yanında mahremi olmadan ne kadar sürelik bir mesafeye sefere çıkabilir?


Yorum: Bir kadının yalnız başına dışarı çıkması veya sefere çıkması caiz midir?

arifselim
Müslüman bir kadının üç günlük mesafe olarak kabul edilen 90 km den fazla bir uzaklığa yanında mahremi olmadan çıkması caiz değildir. Bu durum hakkında bir çok hadisi şerif vardır.

Okudunuz mu?  Haşr Suresi 21 namazda okunur mu ?

Resulullah (a.s.m.) şöyle buyurmuştur:
Allah’a ve âhiret gününe iman eden bir kadının beraberinde babası veya oğlu yahut kocası veya kardeşi yahut nikâhı haram olan biri olmaksızın üç gün veya daha fazla süren bir yolculuğa çıkması helâl değildir. Müslim, Hacc: 423.

Bu kategoride yer alan Tıbbi müdahale ile tüp bağlatmanın İslam da hükmü nedir günahı varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kadının yalnız başına dışarı çıkması veya sefere çıkması caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.