Anasayfa
4 Mart 2022, 2:44
missa95
Abone

İlişkiden sonra spermin dışarı çıkması tekrar abdest gerektirir mi ?

İlişkiden sonra spermin dışarı çıkması tekrar abdest gerektirir mi ?

tuğba68
iyi günler bir sorum olucaktı ilişkiden sonra abdest alıyorum fakat gün içinde meni geliyor abdest aldıktan sonra 1 saat yarım saat geciyor tekrar sıvı geliyor bunun için abdest almam lazım mı tekrardan ?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken secde edeceğim yer uçtu

Cevap: ilişkiden sonra spermin dışarı çıkması tekrar abdest gerektirirmi ?

Ercan
Soru: Cinsel ilişkiden sonra gusül abdesti alıyorum. Fakat aradan yarım saat-bir saat geçmesine rağmen arada parça şeklinde meni geliyor, içim rahat etmiyor. Tekrar gusül abdesti almam gerekiyor mu?
Cevap: İhtilam olan veya cinsel ilişkide bulunan bir kimse, idrarını yapmadan veya çokça yürümeden veya yatıp uyumadan yıkansa, sonra kendisinden meninin arta kalan kısmı çıkacak olsa, ikinci kez yıkanması gerekir. Fakat idrarını yaptıktan veya epeyce yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur.
Yine bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi çıkacak olsa, tekrar gusletmesi gerekmez. (Ömer Nasuhi Bilmen,Büyük İslam İlmihali, Guslü Gerektiren Haller , 178. paragraf)


ilişkiden sonra spermin dışarı çıkması abdesti bozar mı, ilişkiden sonra spermin dışarı çıkması, ilişkiden sonra hemen abdest aldiktan sonra spermlerin gelmesi gusulu bazar mi

Bu kategoride yer alan Kadın Sünneti'nin dinimizdeki yeri nedir? Farz mı, sünnet mi, yoksa bir safsata mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlişkiden sonra spermin dışarı çıkması tekrar abdest gerektirir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.