Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:47
Gusul
Yönetici

Havuza dalarak boy abdesti almak

Havuza dalarak boy abdesti almak

Kayıtsız Üye
Havuza yüzmeye gitmiştim dün.Yüzdüm felan biraz.Sonra lavaboya gittim , giderken büyüklerime tuvalete gidiyorum dedim.Sonra ağzımı çalkaladım sonra gargara yaptım ( gargara yapıp sonra ağzımı çalkalamış da olabilirim ) , sonra sağ avucumla (veya iki avucumla ikisinden biri ) burnuma su çektim ve sümkürdüm. Sonra gidip havuza atladım (bez bone var kafamda) , sonra boneyi çıkartıp kafama koyup daldım ( ya böyle yada ilk daldım sonra çıkarken kafama boneyi koydum ) boy abdesti kabul olmuş mudur?Bu arada ağzımı çalkalayıp gargara ve burnuma su alıp sümkürmeyi evde lavaboda tekrarlasam bir sakıncası olur mu? Ağzımın içinde her yere su değmemiş olabileceği ve sümkürmeyi yanlış yapmış olabilirim diye emin değilim.O yüzden cünüpümdür belki diye evde ellerimi yıkayıp ağzımı çalkaladım ( yeme içmeden önce ).Lütfen boy abdesti yazısını kopyala yapıştır yapmayın ve direk soruma cevap verin.İyi günler.

Okudunuz mu?  Bir bayan başka bir bayanın avret yerini görürse gusül gerekir mi?

Cevap: Havuza dalarak boy abdesti almak

Hoca
Boy abdestin geçerli kardeş.


Bone ve şort ile havuza girince gusül kabul olurmu ?

Kayıtsız Üye
Havuza girmeden önce ağzımı ve burnumu 3 kere çalkalasam sonra havuza girsem gusül abdesti almış olurmuyum lütfen acil cevaplarsanız iyi olur

Okudunuz mu?  Açık ameliyat olan nasıl gusül abdesti alır

Yorum: Havuza dalarak boy abdesti almak

mum
< havuza girsem gusül abdesti almış olurmuyum >
Elbette hemde dört mezhebe göre gusül geçerlidir


Kayıtsız Üye
havuza girmeden önce ağzımızı ve burnumuzuçalkalamaksonra havuza girsek güsül geçerli olur mu


ACİLSERVİS
Yukarıdakilere geçerli denmiş zaten senin içinde geçerli guslün olur.

Okudunuz mu?  Gece rüyadan sonra gelen sıvı

havuzda gusül abdesti nasıl alınır, havuzda gusül, Havuzda gusul

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti alırken burna su çekmenin ölçüsü nedir,genizin sızlaması gereklimidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Havuza dalarak boy abdesti almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.