Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:39
Oruc
Yönetici

Başağrısına dayanamadım niyetli orucumu bozdum hükmü nedir?

Başağrısına dayanamadım niyetli orucumu bozdum hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
benim bir sorum olacak ben orucumu ilk günden beri tutamadım adetliydim benim adet günlerim çok uzun sürüyor dün gusül abdesti aldım gece sahurladım oruca niyetlendim ama sabah kalktımda çok kötü durumdaydım baş ağrısı vardı dayandım öğleye kadar sonra dayanamadım bozdum orucumu ben hep böyle oluyorum oruç tutarken hasta oluyorum tansiyonum düşüyor bozuyorum bu duruma çok üzülüyorum böyle bozduğum zamanlarda durum ne olur çok günahamı giriyorum acaba napmam gerekir ……

Okudunuz mu?  Adetten sonra oruç tuttum fakat yine az bir kan geldi tutmuş olduğum oruç bozulmuş sayılırmı

Cevap: Başağrısına dayanamadım niyetli orucumu bozdum hükmü nedir?

_müberra_
bacım bende zor dayanıyorum oruca,geçen yıl 2 gün şiddetli baş ağrıısndan(,sinüzittten) dolayı bende bozmak durumunda kaldım ,ayrıca yaz aylarında ,tansiyonum 10 un altında ,ayruca romatizma ağrılarm da var ı,günlerde hem sıcak vede uuzun ………….
ben bu duruma kendimce bir çare buldum ;sana tavsiyem öğün öncesi yani iftarda ve saurda yemek den önce maydanoz ye ,ben yiyorum çok faidesi oluyor ,oruç tutmam kolaylaşıyor ,lütfen sende dene,rabbim cümlemize kolaylık versin
geçmiş olsun

Okudunuz mu?  Kandillerde Tutulan Orucun Unutularak Birşeyler Yenilip Veya İçilmesi Durumunda Oruç Bozulurmu

Cevap: Başağrısına dayanamadım niyetli orucumu bozdum hükmü nedir?

EarthQuake®
2. Hastalık: Bir hasta canının helak olacağından veya aklının gitmesinden veya hastalığının artmasından veya uzamasından korkacak olursa, oruç tutmayabilir ve tutmuş olduğu orucu bozabilir. Sonradan iyileşince tutamadığı günleri kaza eder.

Bununla beraber yalnızca kuruntuya bağlı korku yeterli değildir. Ya hastanın tecrübesinden veya görülen belirtilerden dolayı, kendisince kuvvetli bir zan bulunmalıdır.Yahut uzman Müslüman bir doktor tarafından tutamayacağı söylenmelidir.

Yine ağır sıtma nöbetine tutulan kimse, henüz sıtma belirmeden orucu bozarsa, bunda sakınca yoktur. Fakat gün aşırı sıtmaya tutulan kimse belli günde sıtmanın geri dönmesi sebebiyle kendisini zayıf düşüreceğini düşünerek orucunu bozduğu halde, sıtma meydana çıkmamış olsa kendisine keffaret gerekmez”.

Ömer Nasuhi Bilmen Büyük İslam İlmihali, Oruç Kitabı


çok hastayım orucumu bozdum, agridan dolayi orucunh bozmak, çok hastayım orucumu bozabilirmiyim

Bu kategoride yer alan Adetten önce gelen renkli akıntı oruca engel mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Başağrısına dayanamadım niyetli orucumu bozdum hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.