Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:17
Oruc
Yönetici

Oruçlu İken Hastalanmak

Oruçlu İken Hastalanmak

Hoca
Oruçlu İken Hastalanmak

41. îmam Malik’ten: Alimlerden şöyle duydum: Bir kimse hastalansa, hastalığından dolayı oruç tutmak onu yorsa ve bir hayli güç duruma soksa orucunu bozabilir. Namazda ayakta durması zor olan ve bu yüzden güç durumda kalan kimse de oturarak namazını kılabilir. Allah, kulunun özrünü daha iyi bilir. Allah’ın dini kolaydır.
Allah Teâlâ seferde oruç tutmamaya müsaade etmiştir, halbuki Seferde olan oruca hastadan daha iyi dayanır. Kur’an-ı Kerim’de «Sizden hasta olanlar veya seferî olanlar tutmadıkları günler kadar başka günlerde tutarlar…» buyurul-maktadır.
Duyduğum en güzel rivayet budur. Bu konuda ittifak vardır.

Okudunuz mu?  Şaban orucuna nasıl niyet edilir

Cevap: Oruçlu İken Hastalanmak

VESLiHAN
oruçlu iken dayanamayacak kadar rahatsız olan kişilerin oruç tutmaları zorlaşırsa bu orucu bozabilir ve daha sonra kazasını yapabilirler buda islam dininin güzelliklerindendir


oruçluyken rahatsızlanmak, orucluyken hastalanmak

Bu kategoride yer alan Oruçluyken oje sürmek günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçlu İken Hastalanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.