Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:17
Oruc
Yönetici

Oruçlu iken gelen meniyi tutmak

Oruçlu iken gelen meniyi tutmak

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm, hayırlı günler.
Oruçlu iken el ile tatmin sonucu meni gelse ve cinsiyet uzvu tutularak meninin çıkması engellense oruç bozulur mu ? Bozulmaz ise daha sonra şehvet tükendikten sonra çıkması orucu bozar mı ? Cünüplük hususunda olduğu gibi bu durum için de alimlere göre bir istisna var mıdır ?? Bir de şehvetin dinmesi için somut bir belirti varmı yoksa kişinin kendi hissiyatına göre mi karar verilir ??
Teşekkürler. Selam ve dua ile .

Okudunuz mu?  Oruç ne zaman farz kılındı

Cevap: Oruçlu iken gelen meniyi tutmak

mum
Meni sonra çıkması bile orucu bozar. Siz çıkan meniyi engellesenizde meni geri gitmez sonra mutlaka çıkar.
Meniyi tutmak zarralı, oruçluyken bu işleri yapmak büyük günahtır. Ramazan ayına saygı Allah’a saygıdır. Bu işleri lütfen yapmayalım.

Bu kategoride yer alan Ramazan orucu için niyet nasıl yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçlu iken gelen meniyi tutmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.