Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:17
Oruc
Yönetici

Ramazan orucu için niyet nasıl yapılır?

Ramazan orucu için niyet nasıl yapılır?

ßaran
Niyet, o ibâdeti veya ameli ne için yaptığımızın kalbimizdeki îzâhıdır . Meselâ perhiz yapmak için aç kalırsak, perhiz yapmış oluruz. Niyetimizdeki ne ise, Allah’tan onu buluruz. İyi bir perhizle şişmanlıktan kurtulmak veya bir kısım hastalıklardan şifâ bulmak isteyebiliriz. Bu durumda perhiz bizim için şifâ kaynaklarından birisi olabilir. Allah dilerse şifâ verir.
Ama perhiz niyetiyle oruç tutmuş olmayız. Oruç tutmak için, Allah rızâsını gözeterek oruç tutmaya niyet etmemiz lâzım. Oruç aynı zamanda perhizi de kapsayabilir ve beklediğimiz şifâyı oruçla da elde edebiliriz; ama niyetimiz Allah rızâsını kazanmak gayesiyle oruç tutmak olduğu için, evvelemirde ibâdet yapmış oluruz.
Niyet bir bakıma, tutulan oruç için Allah’tan rızâ, feyiz, bereket, rahmet, mağfiret ve sevap ummak demektir. Bu da—inşAllah—geçmiş günahların bağışlanmasına vesîle olur, yeni günahlara da kalkan olur. Niyetsiz ibadet olmaz. Mü’minin ameli niyetinde gizlidir. Mü’minin niyeti amelinden hayırlıdır. Niyetimiz ne ise, amelimiz odur.
Oruç için niyet, kişinin oruç tutacağını bilmesi ve oruç tutmaya karar vermesinden ibârettir. Oruç için sahura kalkılması, oruç için sahurda bir bardak su içilmesi veya oruç için sahurda bir lokma bir şeyler yenilmesi niyet yerine geçer.
Ayrıca dil ile de niyet edilebilir. Dil ile niyet edileceği zaman şöyle denir: Niyet ettim Allah rızâsı için bugünkü Ramazan orucunu tutmaya.

Okudunuz mu?  Ruj orucu bozar mı? Hangi makyaj türleri orucu bozar?

Süleyman Kösmene


Cevap: Ramazan orucu için niyet nasıl yapılır?

@YŞE
Niyet ettim yarın ramazan orucunu tutmaya diye niyet edilir kısaca


Cevap: Ramazan orucu için niyet nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
böylesine açıklayıcı bir anlatımın için ALLAH cc.senden razı olsun


Cevap: Ramazan orucu için niyet nasıl yapılır?

kaars
oruç tutarken niyet nasıl edilir?

Okudunuz mu?  Sürekli akıntım var oruç tutabilirmiyim

Niyet ettim Allah için yarın ramazan orucu tutmaya şeklinde niyet edilir.


@hmet
oruç tutarken niyet nasıl edilir?

Bu akşam niyet zamanı başlar ve imsak ile biter.
Şöyle niyet edin: Niyet ettim yarın ramazan orucunu tutmaya


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm Herkese Hayırlı RAMAZANLAR ben ilk defa niyet edip oruç tutacağım amma niyet Nasıl edilir bilmiyorum

Okudunuz mu?  Adetliyken oruç tutulur mu?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar niyet şöyle edilir.Orucun farzı 3 dür.

1-Niyet etmek

2-Niyeti ilk vakti ile son vakit arasında yapmak.

3-Fecr-i sadık (tan yerin ağarmasından güneşin batıncaya kadar orucu bozan şeylerden sakınmak) Yani imsak vakti ile oruca başlıyoruz.Akşam ezanında iftar ederek oruç açılıyor.Bu 3. farzı oruç tutanın bilmesi gerek bilerek yeme -içme ve cinselik den kaçınmalıdır.

Okudunuz mu?  Vajinal akıntı orucu bozar mı

Niyet de ilk vakit yatsı namazından sonra başlar ben şöyle diyorum.Niyet ettim ALLAH rızası için yarınki ramazan orucumu tutmaya diyorum.Sahura kadar bekliyorum ezan okunduktan sonra niyet ettim ALLAH rızası için bugünkü ramazan orucumu tutmaya diyorum.

Bizim toplumda insanlar yanılıyor.Bizler orucu Hicri takvime göre tutuyoruz.O yüzden gün imsak vakti ile başlar.Şu anki kullandığımız takvimde saat gece 12 den sonra gün bitiyor deniliyor.Aslında bitmiyor.İmsak vakti girince yeni gün oluyor.Oruca öyle başlıyoruz.Öyle olsaydı saat gece 12 den sonra yeni gün geceleyin oruca başlıyacağız olmaz.O yüzden gün imsak vakti girince başlar.

Okudunuz mu?  Adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozarmı

Eğer kişi ben İstanbul için yazıyorum mesala gece 2 de imsak dan önce sahur yapar ve uyursa Niyet ettim ALLAH rızası için yarınki ramazan orucumu tutmaya der.İmsak vaktini bekler ezan bittikten sonra İstanbul için 3.23 Niyet ettim ALLAH rızası için bugünkü ramazan orucumu tutmaya der.Kişi yukarıda verdiğim örneğe göre imsak vaktini beklemezse uyursa sabah uyandığı zaman öğle ezanına 60 dakikaya vakti var.Niyet ettim ALLAH rızası için bugünkü ramazan orucumu tutmaya der.Kısaca

Okudunuz mu?  Oruca Ne Zaman Niyet Etmelidir?

Oruc tutan kul İstanbul için diyorum isterse gece saat 3 olsun imsak dan önce sahur yapıp uyursa (yarınki) der imsak vaktini bekler uyumaz ise bugünkü der.

İlk vakit yatsı namazı bittikten sonra başlar.2. vakit imsak vakti ile başlar.Öğle ezanına 1 saat kala devam eder.

Okudunuz mu?  Oruçluyken Gusül Abdesti, Duş Almak, Banyo Yapmak Orucu Bozar mı?

İnşAllah faydalı olmuşdur.(@ikdam)


ramazan orucu niyeti, oruç nasıl yapılır, oruç tutarken niyet nasıl edilir

Bu kategoride yer alan Kolay Oruç Tutmak İçin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazan orucu için niyet nasıl yapılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.