Anasayfa
25 Ekim 2021, 16:47
Oruc
Yönetici

Adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozarmı

Adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozarmı

Kayıtsız Üye
8 günlük adet süremden sonra temizlenip oruca niyet ettim. 9. gün akşama doğru sarı akıntım geldi. bembeyaz akıntıyı görmeden gusül almıştım. hata mı ettim. bu sarı akıntı orucumu bozdumu


Cevap: Adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozarmı

imamhatipli42
Adetin bittiğinin delili beyaz akıntıyı görmektir. Orucunuza başlamış sayılmıyorsunuz ki bozulmuş olsun imsak vaktinden sonra hala adetli olan kimse niyet etse de oruçlu sayılmaz.

Okudunuz mu?  Gargara yapmak orucu bozar mı ?

Yorum: Adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozarmı

Kayıtsız Üye
Benim adet düzensizliğim var .Adete giriyorum 8 gün kan görüyorum. Ondan sonra sarı akıntı görüyorum. 15 gün sonra namaz kiliyorum. 15 gün geçiyor yine sarı akıntı görüyorum. 10 gün sarı akıntı görüyorum ve adet kanı görüyorum. .Ben 10 gün içindeki sarı akıntının namazımı kılıp kilmayayim mi diye merak ediyorum .

Okudunuz mu?  Cenabet oruç tutmak

Yorum: Adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozarmı

arifselim
Adetin başladıktan sonra 10. günde adetin bitmiş olur. Akıntı gelmeye devam etse bile guslederek adetten çıkmış olursun. 10. günden sonra gelmeye devam eden akıntılar özür akıntıları sayılır ve adetten sayılmaz.


Kayıtsız Üye
Benim normalde adet olacagim zaman ilk önce kahverengi renginde geliyor. Ve düzensiz olarak adet görüyorum bu yuzden ne zaman olabilecegimi bilmiyorum. 2 gündür ise sarı( idrar renginde) bir sey gördüm su anda da ramazan ayi icerisindeyiz oruc tutsam mi tutmasam mi bilemedim sizce dinimize göre ne yapmam uygun olur?cevaplarsanız çok memnun olurum

Okudunuz mu?  Ölen birinin oruç borçları için geride kalanlar oruç tutabilir mi?

Benim normalde adet olacagimda kahverengi gelir ve düzensiz olurum düzensiz oldugum için ne zaman adet olabilecegimi bilemiyorum. 2 gündür sarı(idrar renginde) bir sey goruyorum ve oruc tutmali miyim tutmamali miyim karar veremedim. Dinimize gore ne yapmam uygun olur? Cevaplarsaniz sevinirim


mum
< ruc tutsam mi tutmasam mi bilemedim sizce dinimize göre ne yapmam uygun olur? >
Kesin adet kanı olduğundan emin değilseniz oruç tutun

Okudunuz mu?  Dudaktan öpmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Ben 1 hafta önce gynekolojik muhaneye gittim sonrada ara ara kan lekelenmeler oluyo ama yok denilcek kadar az sizce oruc tutmama engel mi ?


mum
Lekeler muayeneden dolayı ise oruç tutun


Kayıtsız Üye
Ben adetimin 7. günün sonuna doğru yıkanmak üzereyken mendilde farklı bir akıntı rengi göremedim. Belki mendilin yırtılmasından kaynaklı da olabilir, bilemiyorum. Dikkatimi çeken bir şey olmadığı için gusül abdesti aldım. Günün sonunda katı sarı bir akıntı gördüm.
İçime şüphe düştü. Ertesi gün sahura kalktım ve henüz bir şey yemedim.
Bu sarı akıntı yüzünden gusül abdestim bozulmuş mudur? Böylelikle orucum da geçersiz mi?

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre oruçluyken gusül abdesti nasıl alınır

muvaffak
Sarı akıntılar adet sürecinin henüz bitmediğine, gecikmeli veya ağır da olsa sürecin devam ettiğine işaret olabilir. Orucun sıhhati açısından o günün kazasını yapmanız, sürecin bittiğinden emin olana kadar ise oruç tutmayı bırakmalısınız.


sarı akıntı orucu bozar mı, adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozar mı, adetten sonra gelen sarı akıntı

Bu kategoride yer alan Parfüm Yutmak Orucu Bozar Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetten sonra gelen sarı akıntı orucu bozarmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.