Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:38
Oruc
Yönetici

Oruç sözlük anlamı

Oruç sözlük anlamı

Kayıtsız Üye
Oruç sözlük anlamı nedir Oruç ne anlama gelmektedir Orucun kelime anlamını açıklar mısınız ?


Cevap: oruç sözlük anlamı

Desert Rose
Oruç sözlük anlamı

Oruç;Allah’a ibadet amacıyla yeme, içme gibi birçok şeylerden belli bir süre ya da biçimlerde kendini alıkoyma. haz veren şeylerden sağlanan yoksunluk.

Okudunuz mu?  Oruçlu iken bilerek cünüp olmak orucu bozar mı?

Oruç; (türkçe) erkek ismi – İslam’ın beş şartından birisidir. tan yerinin ağarmasından güneş batana kadar Allah rızası için yiyip içmekten cinsi münasebetten sakınmak. İbadet. savm.

Oruç; Osmanlıca (bak: savm – ramazan)(oruç en gafillere ve mütemerridlere za’fını ve aczini, fakrını ihsas ediyor. açlık vasıtası ile midesini düşünüyor. midesindeki ihtiyacını anlar. zayıf vücudu ne derece çürük olduğunu hatırlıyor. ne derece merhamete ve şefkata muhtaç olduğunu derk eder. nefsin fir’avunluğunu bırakıp kemal-i acz ve fakr ile dergâh-ı İlâhiyeye ilticaya bir arzu hisseder ve bir şükr-ü manevî eliyle rahmet kapısını çalmağa hazırlanır.

Okudunuz mu?  Oruç borcu hesaplama

orucunsozlukanlami

Bu kategoride yer alan Ramazan ayı gelenekleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç sözlük anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.