Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:23
Oruc
Yönetici

Adetliyken oruç tutulur mu?

Adetliyken oruç tutulur mu?

Kayıtsız Üye
Adetliyken oruç tutulur mu ? Adetli bir kadın oruç tutabilir mi açıklar mısınız ?


Cevap: adetliyken oruç tutulur mu

Zynß-i Huzuя
Hayir tutulamaz.


Cevap: adetliyken oruç tutulur mu

Efdal
Özel hallerinde kadınlar ve oruç
1.Kadınlar Hayız ve Nifas Hallerinde Oruç Tutabilirler mi?
Kadınlar hayız ve nifas hallerinde, oruç tutmazlar (Buharî, Hayz, 1; Müslim, Hayz, 14, 15). Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler. Bu konuda müçtehitler görüş birliği içindedirler.
2. Oruçlu İken Hayız/ Adet Gören Kadın Ne Yapar?
Oruçlu iken hayız olan/âdet gören kadının orucu bozulmuş olduğundan yiyip içer. Şu kadar var ki, böyle bir kadın, yiyip içebileceği gibi edeben oruçlu gibi davranmaya devam eder.
3. İmsak Vaktinden Sonra Temizlenen Yani Âdeti Sona Eren Bir kadın oruç tutabilir mi?
İmsak vaktinden sonra temizlenen yani âdeti sona eren bir kadın, o gün hiçbir şey yiyip içmemiş olsa bile, oruç tutmuş sayılmaz.
4. Bayanların Ramazanda Adet Geciktirici İlaç Kullanmaları Caiz midir? Ayrıca Kullandığı İlaç Sebebiyle Adeti Geciken Bir Bayanın Tuttuğu Oruçlar Geçerli midir?
Ay hali oruç tutmaya manidir. Bu halde iken tutulan oruç geçerli olmaz. İlaç sebebiyle de olsa, akıntı olmadıkça ay hali vuku bulmadığından tutulan oruç sahihtir. Ancak hayız kanı ile vücutta biriken zararlı maddeler dışarı atıldığından, vücudun sıhhati bakımından ay halini önlemek için ilaç kullanılması tavsiye edilmez.
(Bu Metin Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca Hazırlanmıştır)


Cevap: Adetliyken oruç tutulur mu?

Hoca
Adetliyken kadın oruç tutamaz.
Adetken kadın oruç tutar diyenler Allah Rasulune Muhalefet etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Oruçken Ters İlişkiye Girene Kefaret Gerekir mi?

Zynß-i Huzuя
Akrabalarimizdan biri adetin ozur oldugunu soyledi ve oruc tutuyorlarmis. Dayanak olarak mustafa islamoglunu gosteriyorlar.kurandan aciklama yaptiklarini soyluyorlar.


Hoca
< Akrabalarimizdan biri adetin ozur oldugunu soyledi ve oruc tutuyorlarmis. Dayanak olarak mustafa islamoglunu gosteriyorlar.kurandan aciklama yaptiklarini soyluyorlar. >
Mustafa İslamoğlu hocayı severiz ama bu konuda hata yapmış ve DÖRT MEZHEBE MUHALEFET ETMİŞTİR.

Okudunuz mu?  Ögleden önce niyetli iken orucu bozmak

meftunnn
Mum hocam bu insanların amacı ne anlamıyorum . Zaten kafası karışık olan çoğu müslümanın inançlarını kirletmek mi. Abdüllaziz Bayındır, Mustafa İslamoğlu gibi şahıslar birçok kişiyi etkilemekteler. Allahtandamı korkuları yok bu hocaların

Prof Dr Abdülaziz BAYINDIR — Oruç Tutmak Adetli Kadına da FARZDIR.

Okudunuz mu?  Düşük sonrası azalan kanamada oruç tutulur mu?


musab
< youtube.com/watch?v=WtOkMvorSFg
Mum hocam bu insanların amacı ne anlamıyorum . Zaten kafası karışık olan çoğu müslümanın inançlarını kirletmek mi. Abdüllaziz Bayındır, Mustafa İslamoğlu gibi şahıslar birçok kişiyi etkilemekteler. Allahtandamı korkuları yok bu hocaların >

Kendilerine göre bu konuda doğrular.En azından öldükleri zaman kendilerini savunabilecek kişi onlar.Ama avamdan Müslümanlar nasıl kendini savunacak.Cumhurun görüşünden ayrılmamakta fayda var.

Okudunuz mu?  Oruçlu, istinca (taharet almak)da içeri su kaçırsa orucu bozulur

meftunnn
< Kendilerine göre bu konuda doğrular.En azından öldükleri zaman kendilerini savunabilecek kişi onlar.Ama avamdan Müslümanlar nasıl kendini savunacak.Cumhurun görüşünden ayrılmamakta fayda var. >
Evet kendilerine göre doğrular dediğiniz gibi ama bu kendilerine göreyle kalmıyor ardına aldıklarının sayısı artıyor. Gerçeklik bukadar açıkken peki neden işte benim kafama takılan kısım bu??? ufak nüansları anlarım da bu konular öyle ufak konular da değil.. Rabbim hak yolundan ayırmasın. EyvAllah Selametle

Okudunuz mu?  Mastürbasyon yapıp şehvetsiz gelen meni orucu bozar mı ?

adetliyken oruç tutulur mu, adetliyken oruc tutulurmu, adetlıyken oruc tutulurmu

Bu kategoride yer alan Cünüp iken banyo yapmadan önce istimna yapmak (boşalmak) hükmü nedir ? Kefaret gerekirmi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adetliyken oruç tutulur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.