Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:24
Oruc
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Oruçken Ters İlişkiye Girene Kefaret Gerekir mi?

Hanefi Mezhebinde Oruçken Ters İlişkiye Girene Kefaret Gerekir mi?

musab
Ebu Hanifeye göre Ramazanda oruçluyken ters/arkadan ilişkiye girerse kefaret gerekmez.

Merginaniye göre ise,arka ya da ön taraftan ilişki arasında fark yoktur.Bu sebeple arkadan ilişkiye girene de kefaret gerekir.Fetvanın bu yönde olduğunu söyler.Ama bu görüşünü destekleyen müctehid isimlerini kitabında zikretmez.

Okudunuz mu?  Ruj orucu bozar mı? Hangi makyaj türleri orucu bozar?

===== =========
Kaynak İçin Bakınız:Merginani,El-Hidaye Tercümesi, c.1, s.267.
===== ========


Cevap: Hanefi Mezhebinde Oruçken Ters İlişkiye Girene Kefaret Gerekir mi?

EHLİMAN
Şimdi İslam dininde zaten ters ilişki diye bir şey yoktur.Bunu yapanlar lanetlenmişken hem Ramazan ayında hem de oruç tutan bir Müslümanın bunu yapması nasıl beklenir?Müslümanların ibadetlerini yaparken Allah rızasını gözetmeleri ve bu bilinçle yapmaları gerekmektedir.Yoksa nefsine hakim olamayan bir insanın oruç tutması pek anlamlı gelmiyor.Yada orucu bilincine varamayan bir insan sadece göstermelik olarak yada bir kültürmüş gibi görmesi kabul edilemez.

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Oruca Niyet Ettikten Sonra Yemek Yenilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Oruçken Ters İlişkiye Girene Kefaret Gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.