Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:24
Oruc
Yönetici

Hanefi Mezhebinde Oruçken Mastürbasyon Yapana Kefaret Gerekir mi?

Hanefi Mezhebinde Oruçken Mastürbasyon Yapana Kefaret Gerekir mi?

musab
Hanefi Mezhebine göre oruçken mastürbasyon yapıp spermi gelenin orucu bozulur ve sadece kaza gerekir.Sperm gelmezse kaza da gerekmez.

İster Ramazan orucu olsun ister nafile oruç olsun hüküm aynıdır.

Bir Ramazan ayı içinde birden fazla mastürbasyon yaparak orucunu bozan kişiye Reddül Muhtar’da kefaret gerekir yazıyor.Ama bu konuda herhangi bir ayet ya da hadisten delili yok.Ramazan ayına hürmeten bu icitihadda bulunmuştur.Bu konuyu ileride belki detaylı olarak araştırırım.Bu konuda fazla bilgim yok.

Okudunuz mu?  Ramazan-ı şerif ile ilgili güzel sözler

Cevap: Hanefi Mezhebinde Oruçken Mastürbasyon Yapana Kefaret Gerekir mi?

EHLİMAN
Ramazan ayında oruç tutan bir kimse mastürbasyon yapmaması gerekir.Oruç tutmak hem bedenen hem de ruhen olmalıdır.İnsanların kendilerine hakim olması ve her şekilde oruç tutması gerekmektedir.


mastirbasyon kefaret gerekirmi

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Rüyada İhtilam Olmak Orucu Bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi Mezhebinde Oruçken Mastürbasyon Yapana Kefaret Gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.