Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:50
Hadisler
Yönetici

Abdestin Zineti (Uzuvların Kıyamet Günü Parlaması): ile ilgili hadisler

Abdestin Zineti (Uzuvların Kıyamet Günü Parlaması): ile ilgili hadisler

DangeR
149 أَخْبَرَنَا قُتَيْبَةُ عَنْ خَلَفٍ وَهُوَ ابْنُ خَلِيفَةَ عَنْ أَبِي مَالِكٍ الْأَشْجَعِيِّ عَنْ أَبِي حَازِمٍ قَالَ كُنْتُ خَلْفَ أَبِي هُرَيْرَةَ وَهُوَ يَتَوَضَّأُ لِلصَّلَاةِ وَكَانَ يَغْسِلُ يَدَيْهِ حَتَّى يَبْلُغَ إِبْطَيْهِ فَقُلْتُ يَا أَبَا هُرَيْرَةَ مَا هَذَا الْوُضُوءُ فَقَالَ لِي يَا بَنِي فَرُّوخَ أَنْتُمْ هَاهُنَا لَوْ عَلِمْتُ أَنَّكُمْ هَاهُنَا مَا تَوَضَّأْتُ هَذَا الْوُضُوءَ سَمِعْتُ خَلِيلِي صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَقُولُ تَبْلُغُ حِلْيَةُ الْمُؤْمِنِ حَيْثُ يَبْلُغُ الْوُضُوءُ

149- Ebu Hazım’dan: Ebu Hureyre namaz için abdest alırken ben arkasındaydım. Kollarını, neredeyse koltuk altlarına kadar yıkadı. Bunun üzerine ben:
"Ya Eba Hureyre, bu nasıl abdest?” diye sordum. Bana şöyle dedi:
"Ey Ferruh oğlu, siz burada mıydınız? Sizin burada olduğunuzu bilseydim şu abdesti almazdım. Dostum Rasulullah’ın şöyle buyurduğunu duydum:
"Müminin zineti (parlaması) abdest suyu ne kadar çok yere değerse, o kadar artar.” Onu için böyle abdest alıyordum.”

150 أَخْبَرَنَا قُتَيْبَةُ عَنْ مَالِكٍ عَنْ الْعَلَاءِ بْنِ عَبْدِ الرَّحْمَنِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ خَرَجَ إِلَى الْمَقْبُرَةِ فَقَالَ السَّلَامُ عَلَيْكُمْ دَارَ قَوْمٍ مُؤْمِنِينَ وَإِنَّا إِنْ شَاءَ اللَّهُ بِكُمْ لَاحِقُونَ وَدِدْتُ أَنِّي قَدْ رَأَيْتُ إِخْوَانَنَا قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ أَلَسْنَا إِخْوَانَكَ قَالَ بَلْ أَنْتُمْ أَصْحَابِي وَإِخْوَانِي الَّذِينَ لَمْ يَأْتُوا بَعْدُ وَأَنَا فَرَطُهُمْ عَلَى الْحَوْضِ قَالُوا يَا رَسُولَ اللَّهِ كَيْفَ تَعْرِفُ مَنْ يَأْتِي بَعْدَكَ مِنْ أُمَّتِكَ قَالَ أَرَأَيْتَ لَوْ كَانَ لِرَجُلٍ خَيْلٌ غُرٌّ مُحَجَّلَةٌ فِي خَيْلٍ بُهْمٍ دُهْمٍ أَلَا يَعْرِفُ خَيْلَهُ قَالُوا بَلَى قَالَ فَإِنَّهُمْ يَأْتُونَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ غُرًّا مُحَجَّلِينَ مِنْ الْوُضُوءِ وَأَنَا فَرَطُهُمْ عَلَى الْحَوْضِ

150- Ebu Hureyre’den: Rasulullah küçük bir mezarlığa gitti ve:
"Ey müminler kavminin diyarı, Selam üzerinize olsun. İnşaAllah biz de size kavuşacağız. Kardeşlerimizi görmekten dolayı sevindim.” buyurdu. Oradakiler:
"Ya RasulAllah, biz senin kardeşin değil miyiz?” dediler. Rasulullah (s.a.v.):
"Siz benim ashabımsınız. Kardeşlerim ise daha henüz gelmediler. Ben onları (Kevser) havzında bekleyeceğim.” buyurdu, Onlar:
"Ya RasulAllah, ümmetinin senden sonra geleceklerini nasıl biliyorsun?” diye sordular. Rasulullah:
"Düşünün, bir adamın siyah atlar arasında alnı beyaz, ayaklarında seki olan bir atı olsa o atını tanımaz mı?” diye sordu. Onlar:
"Evet, tanır.” Dediler. O zaman Rasulullah:
"İşte onlar (benden sonra gelecek kardeşlerim) abdest sebebiyle, kıyamet günü alınları ve abdestte yıkadıkları uzuvları parlayarak gelecekler. Ben ise onları havuz başında bekleyeceğim.” buyurdu.
بَاب ثَوَابِ مَنْ أَحْسَنَ الْوُضُوءَ ثُمَّ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ


kıyamet ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Uykudan Uyanınca Burnun Temizlenmesile ilgili hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestin Zineti (Uzuvların Kıyamet Günü Parlaması): ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.