Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:17
missa5
Abone

kabre girdikten sonra bilinç geri mi gelir göz açılır mı sadece ruh mu acıyı hisseden

kabre girdikten sonra bilinç geri mi gelir göz açılır mı sadece ruh mu acıyı hisseden

Kayıtsız Üye
Kabire hemen girdikten sonra bilinc geri mi gelir bedene? Goz acilirmi? Sadece ruh mudur aciyi hisseden? Beden curumeye baslarken bedenin topraktaki bocek v.s tarafindan yenildigi hissedilirmi?

Öldükten ve mezara konulduktan sonra ne olur.insan cesedi ne kadar zamamda çürür.

Okudunuz mu?  Akika kurbanının etini ev halkı yiyebilir mi?

Yorum: Kabire hemen girdikten sonra bilinc geri mi gelir bedene? Goz acilirmi? Sadece ruh mudur aciyi hisseden?

arifselim
Selamun aleykum. Şüphesiz insana en ağır gelen şeylerden birisi ölüm ve kabir hayatıdır. Ama bu hayat müminler için bir cennet bahçesi ve kafirler içinse bir cehennem çukuru olacağı bizlere müjdelenmiştir. Kabirde bilinç yerinde olur ve ruh hisseder, görür ve işitir. Mükafat veya azabı hisseden ruhtur. Beden çürür gider ve bu insan tarafından hissedilmez. Elbette Allah dilerse bedene de azap etmeye kadirdir. Kabre konduktan sonra sorgu melekleri gelir ve kişinin dünyadaki ameline göre onu sorguya çeker.

Okudunuz mu?  İnsanın maddi ve manevi ihtiyaçları nelerdir?

Cevap: Kabire hemen girdikten sonra bilinc geri mi gelir bedene? Goz acilirmi? Sadece ruh mudur aciyi hisseden?

Kayıtsız Üye
Sade cuma namazı kilmak bayan için kabul olurmu her gun bes vakit sartmi


Cevap: Kabire hemen girdikten sonra bilinc geri mi gelir bedene? Goz acilirmi? Sadece ruh mudur aciyi hisseden?

Şema
Her gün beş vakit namaz kılmak erkek ve kadınlar için farzdır
Allahın emridir , kılmamak büyük günahlardandır.

Okudunuz mu?  Sevgi ile ilgili deyim

Kayıtsız Üye
Bence göz açılmaz rüya gördüğümüz gibi olabilir


Kayıtsız Üye
İyi günler hocam kabire girince neler yaşanacak bide ben hocam devamlı namaz kılmak istiyorum ama bir şey beni geri ceviriyor


Muslim
kardeş sencesi bencesi yok. ayette, hadiste ne geçerse o. evet, insan ölünce ruhu yükselir. eğer kafirse gök kapıları açılmaz ve oradan aşağı atılır. muminse açılır ve yükselir, yükselir…en sonunda bu ruhun çıkma ve yükselme bölümü tamamlanınca ruhu cesedinin olduğu yere döner. ölü kabire konup arkadaşları eşi dostu terkederken duyar ayak seslerini ve ruhu cesedine iade edilir. kısmen de olsa canlanır yani ruh girer cesede. sonra münker nekir adlı 2 melek gelir ve rabbini, dinini, peygamberini sorar. kafir kem küm edip cevap veremez ve ona öyle bir indirirlerki kafasına, insan ve cin hariç doğu batı arasıdanki her canlı duyar diyor o feryadı hadiste. mümin ise ALLAH’ın izni ile cevapları verir ve kabrine cennet kokularının geldiği, gideceği yeri gördüğü bir pencere açılır ve kabri çok genişletilir. kafir ise tam tersi. kabir onu kaburga kemikleri birbirine geçinceye kadar sıkar ve cehennemden bir pencere açılır ona da. mümin kıyameti kopar, kafir ise koparma diye RAHMAN a yalvarır. ama şu var ki, kabir zordur. özellikle ilk an, o sorgu anı. bir hadiste de diyor rasulullah sav kabirin sıkmasından kurtulsa sa’d bin muaz ra kurtulurdu diyor. yani kabir hepimiz için zor. o bile ameli ile bu sıkmayı yaşadı çünkü. ALLAH subhanehu ve teala bana ve bunu okuyan müslüman kardeşlerime imanlı ölüp kabre mümin girmeyi nasip etsin insaALLAH. ALLAHumme amin. vAllahi zor kabir…

Okudunuz mu?  Onur nedir gurur nedir?

ALLAH en doğrusunu bilir..


arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Yukarıda kabir hayatıyla ilgili ayrıntılı ve çok değerli bilgileri hocamız vermiştir.Namaz kılmak için nefsinle mücadele edeceksin. Elbette seni nefsin ve şeytan namazdan alıkoymaya çalışacak ama sende üzerine düşeni yapmak zorundasın. Kılmadığın namazlarının hesabını Allah’a vereceksin.

Okudunuz mu?  Şafii hükmünde kadının düzensiz regli görmesi halinde ibadetlerinin hükmü nedir?

cenaze gömüldükten sonra ölüye ne olur, insan öldükten sonra kabirde neler olur, gömüldükten sonra ilk gece

Bu kategoride yer alan İmam ve müezzin olmak için ilahiyat okumak gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

kabre girdikten sonra bilinç geri mi gelir göz açılır mı sadece ruh mu acıyı hisseden Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.