Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Doğmamış bebekler için fıtır sadakası yani fitre verilir mi

Doğmamış bebekler için fıtır sadakası yani fitre verilir mi

Muhasibi
Cevap: Hayır, doğmamış çocuk için fitre verilmez. Çünkü Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) fıtır sadakası verilecek kişileri sayarken doğmamış çocuğu söylememiştir!
Abdullah ibni Ömer (RadiyAllahu Anhuma) şöyle dedi:
Rasulullah (SallAllahu Aleyhi ve Sellem) fıtır sadakasını, her Müslüman köle ve hür, erkek ve kadın, küçük ve büyük üzerine bir Sa’ arpa, bir Sa’ hurma olarak farz kıldı. Bu sadakanın insanlar bayram namazına çıkmadan önce verilmesini de emretti.
Buhari 1434, Ebu Davud 1612, Nesi 2503, Darekutni 2/153, İbni Hibban 3303


Cevap: Doğmamış bebekler için fıtır sadakası yani fitre verilir mi

AKBİLE
fitrenin ramazanda verilmesi en doğru olandır çünkü verilecek olan ihtiyaç sahibi kişi bayrama hazırlık yapabilir doğmamış bebeğede fitre düşmez

Okudunuz mu?  Cünüp olmak orucu bozar mı?

doğmamış cocuğa fitre verilir mi, doğmamış bebeğin fitresi verilirmi, dogmamis cocuga fitre verilir mi

Bu kategoride yer alan Kadın başı açık dua edebilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doğmamış bebekler için fıtır sadakası yani fitre verilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.